Diary week 37: co-design sessies, surfen in Scheveningen & bezoek van de burgemeester

Afgelopen week was zo druk, dat ik er nog niet eerder aan toe was gekomen om dit dagboekje te publiceren. De week zat vol met post-it co-design sessies, surf en een bezoek van de burgemeester. Lekker afwisselend wel he? Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen, net zoals het op tijd delen van dit dagboekje ;-)

Maandag was weer een nieuwe dag vol post-its. Op gegeven moment was er geen stukje kale muur meer over.

Maandag was ook de dag dat het nog 25 graden was: blotenbenenweer en tijd voor ijsjes! Dat lijkt nu echt al eeeuwen geleden.

Afgelopen week waren we bezig met het maken van een informatiemuur. Dit boek staat vol met handige tekeningetjes en voorbeelden om je presentatie visueel aantrekkelijker te maken. Aanrader!

Daarna aten we met een groepje bij Vapiano’s. De afgelopen 2 weken heb ik niet veel gekookt, het waren vooral afhaal- of opwarmmaaltijden.. Ik heb er niet echt veel tijd voor gehad, en koken voor 1 persoon blijft saai vind ik.

Omdat we elke dag lange dagen maken in de design studio, worden we vrij snel close met elkaar. Daardoor blijven we ook vaak hangen voor een drankje of een spelletje. Ik introduceerde m’n favoriete spel: Dixit!

Naar woensdagavond keek ik al de hele week uit: ik had mezelf namelijk getrakteerd op een full body massage. Ik ging naar 5 City Spa omdat ik daar goede ervaringen mee heb en omdat het op loopafstand van mijn huis is. Kon ik daarna lekker rozig m’n bed in duiken. Het was zoooo lekker, ik moet dit echt vaker doen.

Donderdag ging ik ‘s avonds mee naar een feestje in Arnhem. Het was een klein besloten feestje op het dak van het filmtheater. Zo lekker om nog zonder jas in de open lucht te kunnen dansen! Kan ik me nu echt niets meer bij voorstellen.

Uiteindelijk ging er nog best wel veel drank doorheen en lag ik pas om 2:30 in bed. Voelde me weer helemaal 18 haha, gaan stappen op een doordeweekse schooldag.

De volgende dag moesten we namelijk weer gewoon aanwezig zijn om 9:00. Gelukkig reflecteren we altijd op vrijdag, wat een vrij rustige activiteit is die je best een beetje katerig kan doen ;-).

Ook onze ‘information wall’ begon er steeds beter en completer uit te zien. Het leukste aan co-designen vind ik dit soort creatieve resultaten. Dit is toch veel aantrekkelijker om te lezen dan een saai verslag?

Tijdens de lunch liepen we even een rondje door de stad. Onze studio zit in het centrum van Utrecht, waardoor we makkelijk even er tussenuit kunnen. Tijdens ons rondje kwamen we deze koorddanser tegen, zo tof! Ben benieuwd of ‘ie het droog gehouden heeft ;-)

Vrijdag sloten we af met een borrel en een ‘raad het woord’ spel. Binnen onze minor hebben we studenten van verschillende nationaliteiten, o.a. Spaans en Canadees. Door middel van de post-its leerden we elkaars taal begrijpen. Was een goede opfriscursus voor mijn Spaans ;-)

Vrijdagavond kwam ook m’n vriend weer. Ik blijf het lastig vinden om elkaar maar zo kort te zien, dus maken we er maar het beste van. Dat begon zaterdag met een uitgebreid ontbijtje..

..en daarna door naar Scheveningen om te surfen! Er stonden goede golven afgelopen weekend, en mijn nieuwe wetsuit was binnen dus eindelijk kon ik de Nederlandse golven trotseren. Het was zoooo leuk!! In het begin was het even wennen, de golven waren een stuk wilder dan in Frankrijk maar alsnog vrij groot. Uiteindelijk was het supertof en heb ik er ruim 1,5 uur in gelegen.

Daarna warmde ik op met een koffie terwijl ik wachtte op m’n vriend als een echte surf widow ;-)

Gelukkig kwam hij niet veel later en bestelden we een welverdiende after-surf maaltijd.

Zondag was een echte herfstdag. Ik was ook niet helemaal fit (combinatie van slaapgebrek en spierpijn van het surfen haha).

Dusss ik besloot pompoensoep te maken. Verder gebruikte ik de zondag om achterstallige (af)was weg te werken en m’n mail bij te werken. Tot ik een telefoontje kreeg of ik tijd had om even op m’n neefje te passen.

Daar heb ik natuurlijk altijd tijd voor, deze kleine gup wordt alweer bijna 1 jaar! Zo snel gaat de tijd.. Door het babysitten had ik geen tijd meer om m’n dagboekje in elkaar te zetten, dus besloot ik dat vooruit te schuiven.

Al was ik maandag eigenlijk ook druk, ik deed samen met mijn design-team mee aan een design sessie van de gemeente Utrecht. Het was een super interessante middag samen met mensen van de gemeente, de politie, jongerenwerkers.. Wij waren aanwezig om mee te doen in de design sessie, maar ook om tussentijdse resultaten van het onderzoek te delen.

Zelfs de burgemeester kwam even langs, en was heel benieuwd naar wat we gedaan hadden. Ik mocht ‘m uitleggen wat co-design precies inhoudt, al probeer ik daar zelf ook nog een beetje achter te komen haha. Als je benieuwd bent naar wat we precies hebben gedaan tijdens de design sessie, of wat ik überhaupt doe tijdens mijn minor, check dan ons Instagram account. Daar delen we kleine insights of voorbeelden van onze onderzoeken.

Eenmaal terug op het station bleken heel veel treinen voorlopig niet te rijden, dus besloten we nog een drankje in de studio te doen. Het voelt inmiddels al een beetje als een tweede thuis, haha.

Al met al was het een vrij drukke week, en inmiddels zitten we alweer in een nieuwe week. Tijd gaat zo snel! Ik moet nog steeds een beetje wennen en moet goed kijken welke activiteiten prioriteit hebben om niet  te gestresst te raken. Het is alleen lastig om te kiezen, want alles is zo leuk! Ik hoop in ieder geval dat ik deze week wat meer tijd heb om te bloggen, want dat heb ik afgelopen week wel gemist. Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie