Review: Instaproof, 15 Instagram tips voor beginners én pro’s!

Instagram tips

Als je me 6 jaar geleden had verteld dat je in 2018 duizenden euro’s met een post op Instagram kon verdienen, had ik je vast niet geloofd. Ik had net mijn account aangemaakt en gaf elke foto zo’n lelijke gelige filter. Inmiddels is Instagram niet meer weg te denken. Ik zou mezelf geen typische ‘Instachick’ willen noemen, ik post vooral wat ik leuk vind. Wél ben ik voor mijn werk veel met Instagram bezig, en vind ik het interessant om te zien hoe dit medium zo effectief mogelijk kan worden ingezet. Of je nou amateur bent of een pro, het voor de lol doet of voor de moneyz, met de Instagram tips uit het boek Instaproof zorg je ervoor dat je Instagame nog effe verbetert.

Instagram tips

Dé 15 instagram tips volgens Instaproof

Dit zijn ze dan: de 15 belangrijkste Instagram tips volgens Kirsten Jassies en Joyce Nafzger, schrijfsters van het boek Instaproof. Aan de hand van deze lijst is het boek opgesteld. Hoofdstukken die hierbij horen zijn bijvoorbeeld ‘Plan je posts in’ (#6 content), waarin je leert over het gebruiken van een contentkalender, tools om posts in te plannen en wat de beste tijd is om te posten. Of het hoofdstuk ‘Ads op Insta’ (#14 Adverteer), waarin je leert hoe je advertenties kunt inzetten om je account te laten groeien – als bedrijfsprofiel én als persoonlijk profiel.

Instagram tips Instagram tips

Social media queen Kirsten

Schrijfster Kirsten Jassies heeft dit boek zorgvuldig samengesteld met alle kennis die ze op heeft gedaan in de afgelopen jaren. Als social media expert focust ze zich op digitale trends en media zoals Instagram en Snapchat. Eerder schreef ze al een boek over Instagram, al bestond dat boek voornamelijk uit tekst. Dat kon en moest beter vond ze, zeker voor zo’n visueel medium als Instagram. En zo werd het idee voor Instaproof geboren. Samen met Joyce Nafzger schreef ze een handige gids met 15 tips als leidraad voor een ‘Instaproof’ account.

Instagram tips

Voor en door Instagrammers

Dit boek is prachtig vormgegeven met mooie fonts en kleurrijke pagina’s, zoals we gewend zijn van Uitgeverij Snor. Het leukste uit het boek? Bijna alle foto’s in het boek zijn van Instagram gehaald! Echte plaatjes van echte Instagrammers dus, wat dit echt een boek voor en door Instagrammers maakt. Door gebruik te maken van ‘echte voorbeelden’ kun je gelijk zien wat goed werkt en waarom het goed werkt. Bovendien staat bij elke foto het bijbehorende Instagramaccount vermeld. Zo dient dit boek ook gelijk als een bundel van inspirerende Instagrammers.

Bovendien zorgen de mooie foto’s er ook voor dat je geïnspireerd raakt en gelijk zin heb om aan de slag te gaan met de tips uit het boek.

Instagram tips

Ben ik instaproof?

Ik heb natuurlijk ook even kritisch naar mijn eigen account gekeken. Voor mij dient Instagram vooral als een persoonlijk foto album, waarin ik mooie of leuke plaatjes uit mijn leven deel. De interactie met anderen vind ik super leuk, ik heb zoveel leuke mensen door Instagram leren kennen! Maar echt een duidelijke focus heb ik niet; het maakt mij eerlijk gezegd niet zo veel uit of ik 9, 19, of 90 duizend volgers heb. Wel of niet instaproof zijn is voor mijn persoonlijk account dus niet echt een issue.

Voor de accounts die ik voor mijn klanten beheer is dit echter een ander verhaal; daarvoor zijn de tips juist wel ontzettend nuttig. Zo ben ik erg benieuwd naar handige plan tools of tips voor het bedenken van een duidelijke focus. En bij dit soort accounts is groei natuurlijk wél heel erg belangrijk.

Het leuke aan dit boek is dat je deze Instagram tips kan toepassen op persoonlijke én business profielen. Bovendien kun je zelf bepalen welke tips het nuttigst zijn om op te volgen. Ik denk dat elke Instagrammer die zijn of haar pagina strategisch wilt inzetten dit boek in de kast moet hebben staan!

Instagram tips

Meer Instagram tips & Tricks?

Het boek kost €17,50 en is o.a. hier te koop. Ben je benieuwd naar mijn persoonlijke Instagram tips, of welke apps ik gebruik om mijn stories te maken? Ik schreef al vaker over Instagram op mijn blog, hier lees je er meer over.

Zijn jullie al Instaproof, of kunnen jullie dit boek wel gebruiken?

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Geef een reactie