Travel tip: Surf & cultuur vakantie in Wales

Na 6 weken surfen in Zuid-Frankrijk is het best wel even afkicken.. Stiekem waren we daarom al op zoek naar nieuwe surftripjes. Nu ligt mijn vriend het liefst all day everday in het water, ik vind een beetje afwisseling met cultuur en ‘avontuur’ ook wel leuk. Zo gingen we eerder al naar Bali en naar Portugal, waar we surfen combineerden met leuke uitstapjes (en heel veel lekker eten). Afgelopen zomer ‘ontdekte’ ik een nieuwe (en super originele) perfecte surfbestemming voor mensen die net zoals wij op zoek zijn naar surf & cultuur: Wales! Huh? Ja! Mocht je nog een origineel tripje zoeken voor dit najaar, lees dan verder. Oh en: surf ervaring is niet nodig ;-)

Surfen in wales?

Tot voor kort dacht ik dat je alleen kon surfen op tropische bestemmingen aan de andere kant van de wereld. Maar zelfs in onze eigen Noordzee wordt er gesurfd – en dan doel ik echt op golfsurfen he, niet op kite- of windsurfen wat natuurlijk super goed kan in ons winderige landje.

Afgelopen zomer leerde ik tijdens onze vakantie Morgan kennen, een surfleraar uit Wales (funfact: zijn naam is typisch Welsh en betekent ‘sea defender’, hoe toepasselijk?). Inmiddels kan ik Wales toevoegen aan het lijstje ‘plekken waarvan ik niet wist dat je er kon surfen’, want na al z’n toffe verhalen wil ik hier ook surfen!

Combinatie surf & Cultuur

Wales leent zich namelijk perfect voor een surf & cultuur trip. In ongeveer 1,5 uur vlieg je met KLM naar Cardiff, de hoofdstad van Wales. Het is de jongste hoofdstad van Europa, maar de geschiedenis gaat hier terug naar de Romeinse tijd, die ‘The Cardiff Castle’ bouwden. Die combinatie van oud en nieuw zie je veel terug in de stad: van middeleeuwse kastelen en Notting Hill-achtige residentiële herenhuizen, tot moderne musea en kunstcentra. Perfect om een of twee dagen door de stad te slenteren.

Wales is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, dus na een middag je shoppen in Cardiff kun je altijd terecht voor een high tea of een biertje in een pub. In tegenstelling tot in Nederland is het eten wat wordt geserveerd in de cafés en pubs over het algemeen juist erg goed. En ligt het aan mij, of past het najaar het beste bij deze regio? Het zonnetje dat door grauwe wolken heen schijnt, af en toe schuilen voor een bui met een grote kop thee..

surfen in wales

Wat misschien nog wel het leukste is aan deze citytrip, is de omgeving. Cardiff ligt aan het kanaal van Bristol, langs deze kustlijn zijn perfecte surfspots te vinden. Gower, Pembrokeshire: toffe surfspots verscholen tussen de hoge kliffen. Het voordeel van deze surfspots is de ruimte: zelfs in het hoogseizoen heb je hier genoeg plek om te leren surfen, zonder dat je tegen een ander surfklasje aanbotst. Het water is iets kouder, maar met een wetsuit aan merk je daar niets van.

Met de stedentrip Cardiff reis van CelticTours op OntdekWales.nl boek je de perfecte surf & cultuurtrip: door je citytrip uit te breiden met wat dagen aan de kust. Hiervoor hoef je helemaal geen ervaring in surfen te hebben, je kunt gewoon lessen boeken. En is surfen niet genoeg actie voor je? Pak dan een mountainbike of plan een hike langs de mooie kliffen van de kust van Wales.

Meer reisinspiratie?

Zin om er even tussenuit te gaan? Deze andere bloggers tippen ook wat leuke en originele reisbestemmingen:

 

[bg-box]Op de eerste foto na (dat is m’n vriend!) zijn de foto’s eigendom van © Visit Wales en Crown Copyright Visit Wales. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visit Wales. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Eline

    Wel tof zo’n surfvakantie! Ik had geen idee dat je dat daar ook kon doen. Lijkt me wel heel tof tussen die kliffen.

Geef een reactie