De leukste adventskalenders van 2018

adventskalenders

We hebben nog precies 58 dagen tot kerst te gaan, en over een maand kan het echte aftellen beginnen. Dan start de Advent, de aanloop naar Kerstmis. Als kind telde je vroeger af met een adventskalender, waar achter elk deurtje een chocolaatje verstopt zat. Tegenwoordig zijn er hele mooie adventskalenders vol leuke cadeautjes die heel wat verder gaan dan een chocolaatje. Ik zet mijn favorieten op een rijtje.

Tips voor De leukste adventskalenders

Voor mijn gevoel zijn de adventskalenders steeds meer een hype aan het worden in Nederland. Het aanbod in kalenders wordt elk jaar groter. Wil je echt uitpakken? Maak dan een tripje naar onze Oosterburen. In Duitsland is Kerst een nog grotere happening dan hier en heeft elk merk wel een eigen adventskalender, vaak in verschillende prijsklassen. Een goed alternatief voor het tripje naar Duitsland is de Duitse Amazon webshop, waar ook veel adventskalenders te vinden zijn.

adventskalenders

1. De Rituals adventskalender

Rituals is voor mij hét Nederlandse merk waar ik als eerst aan denk bij een adventskalender. Elk jaar brengt Rituals twee kalenders uit: een gewone en een extra luxe variant. Hierboven zie je de ‘gewone’ kalender, die ook al rijk gevuld is. Naast producten uit verschillende lijnen zitten er ook vier kaarsen in deze kalender, die je traditiegetrouw op elke zondag brandt.

De Rituals kalender kost €59,90 en is o.a. hier te koop.

adventskalenders

2. De Clinique Adventskalender

Zelf twijfelde ik enorm tussen de kalender van Rituals en die van Clinique. Uiteindelijk moeten de producten uit de kalender natuurlijk wel echt nuttig zijn, tegelijkertijd wil ik nooit de inhoud té goed inspecteren. Ik ben voor Clinique gegaan omdat de inhoud van deze kalender meer van pas komt dan die van Rituals. Daarnaast is hij tot en met vandaag in de aanbieding bij de Bijenkorf! In plaats van €69 kost hij nu €55,20. Let op: de meeste producten uit deze kalender zijn het meest geschikt voor huidtype 2. Heb je een hele droge of juist hele vettige huid, dan is deze kalender misschien minder nuttig voor jou.

adventskalenders

3. De Yves Rocher adventskalender

Ben je op zoek naar een adventskalender met make-up en verzorgingsproducten voor een fijn prijsje, check dan de kalender van Yves Rocher. Deze is nu in de aanbieding van €49,90 voor €39,90. Bovendien krijg je met de code ‘WELOM5’ nog eens vijf euro korting op je bestelling. Daarnaast mocht ik bij m’n bestelling ook nog ‘twee geschenken’ uitkiezen. Extra leuk aan deze kalender is dat hij gemaakt is om her te gebruiken: de doosjes kun je volgend jaar opnieuw vullen als cadeau voor iemand anders. Bovendien is hij van volledig gerecycled materiaal gemaakt.

adventskalenders

4. De After eight adventskalender

After Eight chocolaatjes doen me altijd aan m’n moeder denken (die is er dol op), of aan verjaardagen op de basisschool waarbij je dan langs de leraren ging met een doosje After Eights als traktatie. Nog steeds ben ik zelf niet zo’n fan van After Eights chocolade, maar het is wel een stuk fancyer dan een gewone adventskalender met chocolaatjes. Bovendien heeft de kalender de vorm van de Britse Big Ben toren.  De kalender kost €12,99 en is beschikbaar via de Duitse Amazon.

adventskalenders

5. De Ikea adventskalender

De Ikea adventskalender is de kalender met het meeste waar voor je geld. Hij kost €10,95 (dit is de prijs voor Ikea family-leden, lid worden van Ikea Family kan gratis en snel online of in de winkel), en in de kalender vind je naast chocolaatjes ook minimaal 2 cadeaukaarten t.w.v. €5. Daarnaast zitten er in sommige kalenders ook cadeaukaarten met bedragen van €100, €250 of zelfs €1000! Deze kalender kost je hooguit €0,95, maar met een beetje geluk maak je nog winst ook. De kalender is alleen in de winkels te koop, tot de voorraad strekt.

Hebben jullie dit jaar een adventskalender?

Ik ben heel benieuwd of jullie dit jaar een adventskalender in huis hebben. Zelf ben ik voor die van Clinique en Yves Rocher gegaan. Daarnaast doe ik samen met een vriendin nog een DIY-advent: we hebben voor elkaar 24 adventscadeautjes uitgezocht. Dat is natuurlijk ook nog een optie!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

  1. Cindel

    Ik heb een adventskalender bij de action gekocht! Dus ben heel benieuwd wat er allemaal in zit. Al die andere leken mij ook erg mooi, ma awr vond het toch een beetje duur! Eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar hoe jij en vriendin een adventskalender voor elkaar maken. Lijkt mij eigenlijk ook wel heel erg leuk om voor iemand te doen! :D

  2. Stella

    Een DIY-adventskalender, dat lijkt me ZO leuk om bij elkaar te zoeken (en oké, zelf te krijgen, hihi). Ik vind ze er allemaal zo mooi uitzien, echt leuk hoe ze die dingen vormgeven! Ik denk dat ik er zelf eentje koop met chocolaatjes, en ook voor mijn twee huisgenootjes. Vroeger kreeg ik er altijd eentje voor mijn verjaardag, van mijn oma. Ik ben 4 december jarig, dus dan mocht ik op mijn verjaardag gelijk al vier chocolaatjes eten! Mijn oma is nu bijna 3 jaar overleden en ik vind het leuk om die herinnering aan haar in ere te houden (:

    1. Haha ja, ik vind de cadeautjes uitzoeken en de kalender geven bijna leuker dan zelf een kalender krijgen :D Mooi dat je die traditie in stand houdt :-)

  3. Siroon

    Sowieso DIY! Mijn boyfriend en ik maken nu al twee jaar op rij een DIY adventskalender voor elkaar (om en om een dag) met allerlei kleine cadeautjes en leuke activiteiten. Zo wordt een drukke decembermaand met veel familie verplichtingen ineens een romantische date maand! Dit met een vriendin samen doen is ook echt een leuk idee!
    Als je nog inspiratie zoekt: op mijn blog vind je ideeën voor een DIY adventskalender!

  4. Die after eight adventskalender is echt iets voor mij. Ik vind dat zo lekker! Als ik ergens een ijsje koop, neem ik vaak ook die smaak. Misschien dat ik ‘m wel ga bestellen :)
    Voor mijn vriend heb ik een bieradventskalender gekocht.

    Liefs,
    Marloes

  5. Die van Clinique en Rituals spreken me ook erg aan! Ik ben nog héél erg in twijfel of ik er eentje zal bestellen of niet. Misschien aan het begin van volgende maand! Ik zou het ding denk ik niet zo lang dicht kunnen houden. Haha :p

  6. Anneleen

    Die van Rituals lijkt me heel erg fijn, ik kan alleen het geld er niet zo goed aan geven :)

Geef een reactie