Diary week 38: Ziek in bed & een weekendje Antwerpen

Afgelopen week vloog voorbij, alleen al omdat ik goed ziek werd. Gelukkig maakte het zonnige weekend alles goed, wat een heerlijk nazomerweer hebben we gehad! Ik bracht m’n weekend door in België, dus verwacht veel mooie plaatjes van Antwerpen in dit weekoverzichtje ;-)

Na een drukke week gooide ik vorige week pas op dinsdag mijn dagboekje online. Achteraf net op tijd, want midden in de nacht werd ik wakker en kon ik nog net op tijd naar de wc rennen. Ik was toch aangestoken door mijn broer en schoonzusje, lag ik daar als een slap vaatdoekje naast de wc-pot… heel fijn haha. Woensdag bleef ik dus een dagje in bed liggen.

Gelukkig voelde ik me al vrij snel beter, dus kon ik weer terug naar school. Maar goed ook, want de eerste deadline komt er aan. Na een uitgebreide research fase gaan we nu een oplossing ontwikkelen voor het probleem van onze klant. Hoe interessant ik research ook vind, bij het ‘designen’ komt veel meer creativiteit kijken en dat is veel leuker!

Nog steeds maak ik lange dagen, vandaar een beetje het gebrek aan foto’s. Maar beeld je in dat ik in een ruimte zit vol post-its aan de muur ;-)

Vrijdagavond stapte ik in de trein naar België. Op Facebook kwam ik dit olijke duo tegen, ik moest het delen. Hoe lieffff. Overigens zit ik echt nog zo weinig op Facebook! Ik open het nog maar eens per week of zo, herkenbaar?

Zaterdag was het heerlijk zonnig weer, dus ging ik samen met m’n vriend ‘t stad in (Antwerpenaren zeggen niet ‘de stad’ maar ‘t stad’). Er hing een super gezellige sfeer in de stad, alle terrassen zaten vol!

Het zonnige weer zorgde ervoor dat ik zin had in smoothie bowls, dus aten we die bij Divers in de Volksstraat. Ik vond ze een beetje overpriced en de bediening ook niet echt gezellig, dus zou dit niet per se aanraden.

Lekker de toerist uithangen, haha. Mooi plaatje zo toch?

Antwerpen zit echt vooool leuke winkels. Grote ketens, kleine boetiekjes, haute couture, vintage per kilo.. you name it, they have it. Nou ben ik niet per se een modemeisje, maar het maakt winkelen wel een stuk leuker. Ik maakte deze foto trouwens vooral om de quote, hehe.

Hoe grappig is dit boek? Wellicht handig als onderdeel van mijn inburgeringscursus. Gaat op m’n verlanglijstje.

Deze nam ik wel mee! Afgelopen week las ik meerdere interviews met auteur Mick Matthys die mijn interesse in het boek wekten. Matthys is een Belg, maar woont al 40 jaar in Utrecht. Voor dit boek sprak hij veel Belgen en Nederlanders die naar het buurland zijn verhuisd, om vooroordelen te ontkrachten of juist te bevestigen.

Nog meer mooie ‘ansichtkaartjes’ van Antwerpen. Ik heb in het begin best wel moeten wennen aan Antwerpen, ik vond het een lelijke stad en kon nooit goed m’n weg vinden. Nog steeds kan ik me er niet goed oriënteren, daar werk ik aan haha. Maar inmiddels zie ik ook de mooie kant van Antwerpen: alle oude gebouwen, schattige pleintjes en smalle steegjes.

Op de Vogeltjesmarkt hing zo’n gezellig sfeertje! Het was er enorm druk, iedereen stond met een hapje en drankje op straat te kletsen.

Hoe gezellig is deze roze teddy coat? Zo lekker knuffelig haha. Helaas was zelfs de kleinste maat nog te ruim voor me, anders had ik ‘m meegenomen.
 

‘s Avonds aten we buiten op het terras (het kon nog!!) bij Camino. We kregen deze hotspot van meerdere mensen aangeraden en het stelde ons niet teleur. We hadden een heerlijke rice bowl & noedelsalade voor een fijn prijsje. Simpele gerechtjes, maar de smaken waren zeer verfijnd. Aanrader!

Bij het afrekenen van de parking spotte ik deze flyer en moest ik grinniken. iPods, bestaan die nog??

‘s Avonds waren we uitgenodigd voor een huisfeestje waar veel vrienden van Surfblend aanwezig waren. Zo voelde het als een reünie van afgelopen zomer, zo gezellig!

We hebben zo hard gelachen om deze poll op Instagram ;-) Het was een geslaagde avond, uiteindelijk waren we tussen 3 en 4 thuis. Deze oma wordt oud, dus zondag hebben we lekker genikst, op het wegwerken van m’n mail na dan.

En zo zat ik gisteren in de trein. Hoewel ik het stom vind dat het treinen redelijk veel tijd in beslag neemt en ik liever die tijd langer bij m’n vriend zou spenderen, zijn deze treinritjes vaak wel rustmomentjes in een toch wel drukke week. In de internationale trein is geen wifi, dus ik kan niet werken op m’n laptop, dus meestal probeer ik een boekje te lezen of van het uitzicht te genieten.

Ik ben me ervan bewust dat mijn blog inmiddels meer een soort online dagboek aan het worden is. Ik vind het nog steeds vrij lastig om een balans te vinden tussen school, werk, sociaal leven en m’n blog. Ik wil alllesssss tegelijk, maar er zijn nou eenmaal slechts 24 uren in 1 dag. Ik kan je in ieder geval wel meedelen dat er deze week wat fijne docutips aan komen (jaja, dat dagje ziek in bed ben ik met behulp van Netflix goed doorgekomen) en wat meer over surfen in Nederland.. Stay tuned!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Shirley

  De verlichting bij dat surffeestje buiten ziet er nog lekker tropisch uit. Ik heb zelf het gevoel dat Antwerpen redelijk duur is, in vergelijking met Leuven in ieder geval. Nu is Leuven ook echt een studentenstad, dat beïnvloedt de prijzen denk ik wel. Hopelijk voelt je treinreis met tijdschrift toch nog een beetje als vrije tijd.

 2. Anna

  Wat een prachtige foto’s van Antwerpen! Ik ben daar al heel erg lang niet meer geweest. Die teddy jas staat je goed! Dat soort jassen vallen altijd wat ruim.

  1. Ja Antwerpen is zo leuk! Al moet je wel een beetje de straatjes kennen, want als je vanuit het station naar de grote winkelstraat loopt (en niet verder), dan is Antwerpen echt een lelijke stad :p

 3. Judith

  Wat een superleuk weekend heb je gehad! Het was inderdaad heerlijk nazomerweer <3 En die teddyjassen zijn bij mij ook allemaal te groot helaas haha.

  1. Haha ja ik denk dat het ook een beetje het model van die teddy coats is? Maar dit was echt net te groot, een maatje kleiner en ik had ‘m meegenomen :D

 4. CT

  Ik vind de wekelijkse dagboekjes juist ontzettend leuk altijd en vind het hartstikke begrijpelijk dat je nu ook even heel veel met school/werk bezig bent, dus wat mij betreft no worries :))

  1. Ah wat lief! Het voelt soms een beetje suf om alleen maar dagboekjes te delen. Al was dat grappig genoeg wel hoe mijn blog ooit startte, back in the days in 2003 :p

 5. Jenn

  Wat een leuk overzicht, Antwerpen ziet er gezellig uit!

 6. Juul

  Hi, hoe heet de winkel waarvan de foto is gemaakt om de quote? ;) ziet er namelijk superleuk uit!

Geef een reactie