Diary week 40: Thanksgiving, zomers weekend & babynieuws!

Afgelopen week was een bizar drukke, chaotische maar oh zo leuke week. Op mijn minor hadden we een project wat een week lang duurde, waarvoor we o.a. binnen 24 uur een video in elkaar moesten zetten. Tussendoor gingen we ook nog twee avonden de kroeg in (voelde me weer helemaal 21). Dit weekend was het opeens zomer en als kers op de taart kreeg ik heel leuk babynieuws te horen!

Maar eerst terug naar maandag. Na zo’n drukke week lijkt dit echt al eeuwen geleden. Maandag vierden de Canadezen Thanksgiving, en omdat wij 2 Canadese studenten binnen onze minor hebben, besloten wij dat ook te doen. Bij een gebrek aan kalkoen bestelden we kipsnacks, met friet en satesaus.. haha, lekker Hollands. Was super gezellig!

De avond eindigde met een Spaans tintje toen de Spaanse studenten zelf sangria maakten. Het is zo leuk om met een internationale groep studenten samen te werken!

Daarna ging ik door naar de bioscoop, en zag ik A star is born. Ik ging er met lage verwachtingen heen, omdat ik twijfelde aan ‘Lady Gaga’s’ acteerkunsten. Overigens geheel onterecht, want ze deed het geweldig, misschien zelfs wel oscarwaardig. Echt een aanrader deze film!

De volgende ochtend zat ik weer vroeg in de studio, want deze week was pittig. We hadden een project van 1 week, waarbij we op maandag een grote dataset kregen. Die dataset moesten we met behulp van een onderzoeksvraag omzetten tot een datavisualisatie (die antwoord geeft op de onderzoeksvraag), en daarvan moesten we binnen 24 uur een filmpje maken. Intens wel, maar zo leuk!

Je begrijpt dat er heel wat koffie doorheen ging.

Dinsdag zag ik eindelijk Roos weer. Door de drukte van mijn minor had ik mijn beste vriendinnetjes al meer dan een maand niet meer gezien.. oeps. Het is ook nog even wennen, gelukkig krijg ik steeds meer ritme. Bij Roos kon ik lekker aanschuiven voor een bordje curry naar mijn eigen recept, haha.

Woensdag was de dag van de 24-uurs challenge. Dat betekende een storyboard maken, shotlist, assetlist, script schrijven.. ik heb dit eerder voor een vak moeten doen, en vind dit altijd erg leuk!

Uiteindelijk zaten we tot half twaalf in de studio, maar met wat popcorn en biertjes on the side was dat helemaal niet zo vervelend. We sloten de succesvolle dag af op het terras.

Donderdagochtend veranderde mijn stoep in een filmset. Omdat we zulk goed voorbereidend werk hadden gedaan, stonden alle scenes er binnen no time op. Het is echt een leuk filmpje geworden, al zeg ik het zelf. Mocht je benieuwd zijn: het resultaat vind je hier.

Onderweg terug naar de studio passeerden we dit bord, dat op centraal station hangt. Ik moet altijd wel lachen om de droge natuurfeitjes, maar die dag net even wat harder. Wie selecteert deze nieuwtjes??

Omdat de draaidag zo goed ging en het zo gezellig was, besloten we wederom de dag af te sluiten in de stad. We maakten een korte stop zodat m’n studiegenootjes schone onderbroeken en een tandenborstel konden inslaan (het plan ontstond nogal spontaan). Zelf kocht ik deze oorbellen bij Monki.

Uiteindelijk waren we om 4:00 thuis, haha. Dat was laaaang geleden voor mij, maar het was zo leuk! En de volgende dag zaten we natuurlijk weer op tijd, fris en fruitig in de studio. Je begrijpt dat ik vrijdag vroeg m’n bed in dook ;-).

Zaterdag was het precies een jaar geleden dat deze kleine dude mij tante maakte! Dat moest natuurlijk gevierd worden.

En wat een geluk: het was zulk mooi weer! Blote benen & ijskoffie weer!

Heerlijk, zo’n babyverjaardag haha. Als cadeautje kreeg m’n neefje houten fruit met klittenband, wat je met een ‘mesje’ kan doorsnijden. Deze om precies te zijn. Ik vond dat zelf als kind altijd leuk speelgoed, bovendien paste het goed bij het keukentje die hij ook voor z’n verjaardag had gekregen.

En zo ziet de kleine dude er inmiddels uit. Is het geen schatje? De verjaardag was extra speciaal, want toen we binnenkwamen droeg m’n neefje een t-shirt met de tekst ‘Hoera, ik word grote neef!’ erop. Het duurde even voordat ik het zag, en toen nogmaals voordat het kwartje viel.. maar yay: ook mijn andere broer en schoonzusje verwachten een kindje! Zo leuk!! Ik ben echt een familiemens en vind al die minimensjes erbij zo leuk <3

Na de verjaardag ging ik met mijn vriend de feestwinkel in, we hadden namelijk nog een outfit voor Halloween nodig. Dit was het goedkoopste wat ik kon vinden en tevens het minst “trashy” haha. Die grote spuit zat er gelukkig niet bij, en ik denk dat ik het gewoon met m’n yogalegging ga combineren, anders is dit toch veel te koud? Ben wel heeel benieuwd, wordt m’n eerste echte Halloween-feestje ooit!

Daarna genoten we heerlijk van het zonnetje bij Poké Perfect. Aanrader trouwens, ik bestelde een ‘normaal’ formaat, maar heb uiteindelijk de helft als doggybag meegenomen en ‘s avonds als avondeten opgegeten, haha.

Er hing zo’n leuke sfeer in de stad! <3 Helaas moest m’n vriend daarna weer terug naar België. Was een kort maar krachtig bezoekje van 5 uurtjes, haha. Het is maar goed dat ik het zo druk heb, ik heb amper tijd om ‘m te missen.

Thuis wachtte er bovendien een heel leuk pakketje op me: een borduurwerkje van Iris! Sinds kort heeft Iris haar eigen webshop waarin ze zelfgemaakte borduurwerkjes & borduur benodigdheden verkoopt. Je moet er snel bij zijn, want haar kunstwerkjes vliegen de webshop uit.

Dit was mijn bestelling: dit kleine kneuterige werkje voor op de wc, haha :D. Super leuk is ie toch? Hij was supermooi verpakt (met washi-tape als cadeautje!) in een leuk doosje. Leuk idee ook om eens cadeau te geven aan iemand, ik ga deze zeker onthouden!

Zondag was echt een zondag: ik sliep lekker uit, maakte m’n lievelingsontbijtje en deed vervolgens achterstallige huishoudelijke taken (zoals de enorme bult was wegwerken).

Daarna werkte ik (ik probeer nog steeds m’n freelance klussen te combineren met de minor), totdat een studiegenootje me appte of ik mee de stad in ging. Omdat ik het zonde vond om met dit mooier weer binnen te zitten besloot ik het werk even opzij te schuiven.

Uiteindelijk eindigden we bij tacobar Lucy Lou. M’n studiegenootje komt uit Mexico, dus er moest natuurlijk even getest worden of deze taco’s wel echt zo goed zijn! Hoewel de receptuur klopte, vonden we de taco’s allebei wat smaakloos. Alsof een goede saus miste. Maar het leverde wel een heel mooi plaatje op!

Onderweg liep ik langs dit mooie herfstige tafereel. Wat gek dat we nog zo’n zomers weekend hebben gehad. Mij hoor je niet klagen, al ben ik stiekem wel al bezig met de feestdagen. Wat mij betreft mogen we de echte regenachtige herfst dit jaar overslaan, laten we van deze nazomer gelijk overgaan tot een dik pak sneeuw!

Komende week start ik met een nieuw, super interessant project bij mijn minor. Daarvoor moet ik een shift meelopen met een verpleegkundige student op de afdeling neonatologie in het WKZ. Dat gaat dus heftig worden, maar hopelijk ook heel leerzaam. Ik vind het zo gaaf dat we zo’n unieke kans krijgen! Meer daarover dus volgende week in m’n dagboekje.

Ik wens jullie allemaal een fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Judith

  Leuke week weer :) Utrecht was dit weekend extra mooi met dit prachtige weer <3 Nu meteen zin in pannenkoeken haha!

 2. Jenn

  Oh wat ziet al dat eten er lekker uit! Gefeliciteerd met het babynieuws :)

 3. Johanne

  Aaah, wat jammer dat de taco’s tegenvielen! Zien er enoooorm lekker uit. Heb sowieso honger gekregen na het zien van al deze foto’s haha. En gefeliciteerd natuurlijk!

 4. Julia

  Wat leuk dat je weer tante wordt, gefeliciteerd! En tof filmpje hebben jullie gemaakt. Wat leuk trouwens dat je een shift mee gaat lopen bij neonatologie in het WKZ: daar werkt mijn oom als verpleger!

 5. Anne

  Jeetje Marlous, waarmee maak jij al die mooie foto’s?

Geef een reactie