Diary week 41: een dagje als verpleegkundige, weekend in Gent & nieuwe freelance klus!

Ennn zo vloog weer een week voorbij! Ik blijf het zeggen: het lijkt wel alsof m’n blog een ouderwets online dagboek is  geworden. Door de drukte vind ik het lastig om tijd te vinden om vaker up te daten. Ergens is dat ook wel nostalgisch, want toen ik in 2003 begon met bloggen was het niet anders. Al waren er toen een stuk minder plaatjes om naar te kijken ,want toen had ik nog niet zo’n flitsende smartphone..

Anyway, er is weer een nieuwe week voorbij, dus tijd om een overzichtje te maken! Deze week was heel bijzonder: ik liep een avondshift mee met een verpleegkundige op de afdeling neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Was onwijs indrukwekkend! Dit weekend was ik weer in België, samen met m’n vriend gingen we een dagje naar m’n favoriete Belgische stad: Gent. Ook keken we een nieuwe Netflix-serie uit – het Netflix seizoen is weer begonnen! :-D

Maandag overdag sliep een van m’n klasgenoten in m’n bed terwijl ik in de studio aan het werk was. Hij ging namelijk een nachtdienst meelopen in het ziekenhuis. Best pittig, en dus belangrijk dat je goed uitgerust bent. Ik was allang blij dat iemand mee at ‘s avonds, kon ik eindelijk weer eens uitgebreid in de keuken staan. Voor mezelf kook ik meestal niet echt uitgebreid. Ik maakte m’n eigen curry, die ik afgelopen week nog maar eens deelde op de blog omdat ie zó lekker is!

Dinsdag was ik aan de beurt, ik zou een avondshift lopen van 15:00 tot 23:45. Daarom begon ik de dag met een uitgebreid ontbijtje: pancakes!

Onderweg naar de studio liep ik even de Sissy Boy binnen, waar de kerstcollectie al hangt. Ik word hier zooo blij van, ik heb echt zin in kerstmis!

Tegen half drie vertrok ik richting het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Samen met een vierdejaars studente verpleegkundige schaduwden wij een verpleegkundige van de afdeling neonatologie. Dat is de afdeling waar baby’tjes die te vroeg of met complicaties worden geboren liggen. Vrij heftig dus, al hing er een hele fijn sfeer op de afdeling. Alle verpleegkundigen waren zo lief en geduldig! Heb ontzettend veel respect voor ze.

Wat ik dan deed? Als een soort babygans achter de verpleegkundige aanlopen, en overal aantekeningen van maken. Dit is een klein project, onderdeel van het tweejarige project Count.

De bedoeling was dat ik al die informatie verwerkte in een tijdlijn. Zo kunnen we precies zien hoe vaak de verpleegkundige werd onderbroken, of hoe vaak ze moest inloggen in een systeem. Dit zullen wij als designers vervolgens gebruiken om te onderzoeken hoe deze systemen efficiënter kunnen worden gemaakt, zodat de verpleegkundige meer tijd overhoudt voor haar patiënten.

Woensdagmiddag ging ik tijdens m’n lunchpauze even op bezoek bij deze kleine boef. M’n broer en schoonzusje wonen op loopafstand van de designstudio, dus ik kon makkelijk even binnenvallen.

Woensdagavond bleef ik wat langer in de studio, om de aantekeningen van colleges die ik gemist had over te nemen. Ik heb een eigen sleutel van de studio, dus kan zo lang blijven als ik wil – het voelt soms als een tweede thuis. Samen met een ander studiegenootje maakten we avondeten en werkten we nog even door.

Ook richtten we onze eigen studioruimte opnieuw in. We zitten dus in een grote studio in een kantoor dat aan Hoog Catharijne vast zit. In die grote ruimte zitten weer kleinere ruimtes zoals deze, waar elk projectteam zijn eigen ‘vertrek’ heeft. We hebben deze studio aan het begin van de minor binnen 1,5 dag ingericht met een budget van €0, vandaar dat het er een beetje bij elkaar geraapt uitziet. Maar toch best chill, of niet?

En zo ziet het er dan uit als we aan het werk zijn.

Vrijdagmiddag pakte ik de trein richting België, naar m’n vriend. ‘s Avonds begonnen we met de nieuwe Netflix serie ‘The Haunting of the Hill House’, met o.a. Michiel Huisman. Een erg goede serie, die soms meer op een drama dan een horror lijkt. Al klommen m’n vriend en ik ergens in aflevering 7 of 8 wel bijna in elkaars nek omdat we zo erg schrokken, haha.

België… waar ze boetes uitdrukken in ‘pakken friet’. Haha. Zaterdag gingen we een dagje naar Gent. Toen ik m’n vriend leerde kennen zat hij hier op kot, en kwamen we hier veel. Het is nog steeds m’n favoriete Vlaamse stad.

Ik heb weer allerlei leuke adresjes bezocht, uiteraard komt hier nog een blogje over online. Mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor een weekendje weg, denk dan zeker eens aan Gent. Je bent er zo, maar je hebt wel echt dat vakantiegevoel omdat alle oude gebouwen e.d. ervoor zorgen dat je echt voelt dat je in het buitenland zit.

We hadden geluk met het weer: het was heerlijk zonnig!

Tussendoor shopte ik nog een beetje (al nam ik alleen het streepjes shirt mee).

Terwijl ik aan het passen was had m’n vriend een hond gevonden om te knuffelen, haha.

Ik hou zo van die mooie lelijke Belgische huizen :D

Do I need to say more? Gent is geweldig.

We hadden aanvankelijk plannen om in Gent uit eten te gaan, maar omdat we moe waren en al uitgebreid geluncht hadden, gingen we rond 5 uur weer naar huis. Waar we uiteindelijk ‘Macdo’ afhaalden – guilty pleasure. De rest van de avond keken we The Haunting of the Hill House af.

Zondag werkte ik aan een nieuwe freelance klus: de socials van het Vredenburgkwartier in Utrecht! Vanaf nu ga ik deze wijk van Utrecht op de kaart zetten. Dit was lang een stukje wat veel in verbouwing was, maar inmiddels is dat voorbij en vind je heel veel ‘hidden gems’ in deze wijk! Denk aan leuke restaurants, unieke boetiekjes en hippe koffiebarretjes. Volgens mij is dit het stukje Utrecht dat door veel mensen werd overgeslagen, maar juist daardoor valt er superveel te ontdekken.

Ik zou het onwijs leuk vinden als jullie @vredenburgkwartierutrecht op Instagram zouden volgen, dan kan ik jullie alle leuke plekken laten zien!

Eind van de middag pakte ik weer de trein terug naar Utrecht. Hoewel ik geen fan ben van deze treinrit (zeker op zondag zit de trein altijd vol gezinnen met jankende kinderen), is het wel altijd een momentje waar ik niet veel kan, en dus de tijd heb om een boek te lezen.

Eenmaal thuis draaide ik een wasje, werkte ik een afwas weg en maakte ik dit gerechtje van Marley Spoon. Ik weet dat elke blogger je inmiddels dood gooit met reclame van maaltijdboxen, maar ik ben hier oprecht fan van. Ik ben gewoon een lui mens, haha.

Deze soep was een succes, erg makkelijk en super lekker! Ik neem de rest vandaag mee als lunch naar de studio, lekker makkelijk!

Deze week wordt hopelijk iets minder druk (al weet je het nooit van tevoren). Op woensdag heb ik in ieder geval weer een massage voor mezelf geboekt, nu al zin in! Ik had weer een kortingscode van Treatwell gevonden, dus dat vond ik een goed excuus ;-). Oh en dit weekend heb ik een Halloweenfeestje – spannend! Ik laat jullie volgende week mijn outfit zien.. ;-)

Oh en vergeet niet woensdag even langs te komen: dan onthullen Shirley en ik EINDELIJK ons *SeCrEt PrOjeCt* ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Shirley

  Wat bijzonder dat je op die afdeling in het ziekenhuis mocht meelopen. En dat onderzoek naar het systeem klinkt interessant. Bij mij is het serieseizoen ook weer ingeluid. In de zomer amper iets gekeken, maar nu (late to the party) begonnen aan La casa de papel.

 2. Judith

  ahhh wat ziet Gent er leuk uit zeg! moet ik echt eens naar toe :) thanks nog voor het Marley Spoon recept, ziet er heerlijk uit!

 3. Anna

  Wat een hoop leuke foto’s! Gent ziet er echt enorm leuk uit, daar wil ik zeker nog eens naartoe! En wat een toffe freelance klus zeg!

 4. Marjoleine

  Wat een gaaf project wat je deed op de Neonatologie! Ben super benieuwd naar de uitkomsten en of de verpleegkundige inderdaad meer tijd gaat overhouden voor haar patiënten :-) Gent ziet er geweldig uit, wil ik ook graag nog een keertje heen.

  1. Ja tof project he? Helaas werken wij zelf maar 4 weken aan dit project, het project zelf is nog tot 2020 bezig. Wij focussen ons nu vooral op verschillende toekomstscenario’s.

  1. Moet je zeker doen, Gent is zooo leuk! En ook goed te combineren met Brugge (wat prachtig is, maar heb je binnen een middag wel gezien). Ook heeeel leuk in de kerstperiode ;-)

 5. Anneleen

  Wat bijzonder en interessant dat je mee mocht lopen in het ziekenhuis! Die kerstcollectie van Sissy Boy ziet er zo mooi uit! Ik kijk ook al echt uit naar de feestdagen! :) Ik kocht al kerstkaartjes, die kun je nooit genoeg in huis hebben denk ik dan maar en een goed excuus om al een beetje met Kerstmis bezig te zijn ;) X

 6. Yanine

  Wat een mooie foto’s van de stad! Zo krijg ik meteen inspiratie om ook weer meer foto’s van steden te maken :) maar dan moet het wel mooi weer zijn.

 7. Elisa

  jij hebt zin in kerst en ik denk alleen, nu al!!! (ps ik moet gewoon werken met kerst in de nacht) Maar wat een zalige foto’s weer!

 8. Wendy (B)

  Iedereen denkt aan Antwerpen en Brugge maar ze vergeten die leuke, toffe, gezellige stad ertussen: Gent :)

Geef een reactie