Diary week 42: Op visite bij de koeien & Halloween feestje

Afgelopen week vloog voor mijn gevoel voorbij. Nou had ik mijn avonden ook druk volgepland en zat ik op donderdag helemaal aan de andere kant van Nederland; dat helpt. Ik vond het wel fijn, want dat betekende dat het weekend nog sneller voor de deur stond!

Afgelopen week was heel creatief op mijn minor. We houden ons nu bezig met ‘future probing’, wat inhoudt dat je allerlei toekomstscenario’s met bijbehorende prototypes gaat bedenken. Wij doen op dit moment een project over de zorg, en brainstormden dus hoe het zorgsysteem er in 2050 uit zou zien. Bestaan ziekenhuizen dan nog wel? Worden we dan nog verzorgd door een verpleegkundige, of hebben we allemaal onze persoonlijke robot? Na die brainstormsessies gingen we aan de slag met allerlei materialen om onze toekomstvisies daadwerkelijk in elkaar te  bouwen.

Dat deden we o.a. met kinetisch zand. Dat is zulk raar spul! Een soort combinatie van zand en klei, heel rustgevend om mee te spelen haha. Volgende week zal ik jullie het eindresultaat van de prototypes laten zien.

Na een lange avond plofte ik op de bank om wat blogjes te schrijven. Afgelopen week ging namelijk Gids voor het Zuiden live, en daar moesten nog wat voorbereidingen aan gedaan worden. Daarna kwam m’n oud-huisgenootje langs op de thee om bij te kletsen.

Dinsdag werd m’n nieuwe Marley Spoon box geleverd. Ik ben er nog steeds zo enthousiast over! Uiteindelijk moet ik wel weer gewoon zelf boodschappen gaan doen haha, maar voor nu vind ik dit wel makkelijk. Vooral omdat ik nu razendsnel 2 maaltijden achter elkaar kon koken. Ik maakte bovenstaande noedelsalade om de volgende dag mee te nemen naar de studio, was binnen 20 minuutjes klaar.

Daarna kwam Maura op bezoek en maakten we deze bulgur salade met kip en tzatziki. Ook heeel erg lekker! Morgen wordt er weer een nieuwe box geleverd, heb daar nu al zin in! Ik word niet gesponsord door Marley Spoon (was het maar zo’n feest), maar had de box ‘nodig’ om weer even in m’n ritme te komen. Met werkweken van 40+ uren vond ik het lastig om nog te bedenken wat ik ging eten en daarvoor boodschappen te doen, waardoor ik toch al snel bestelde of afhaalde.

Het is echt herfst!

Woensdag had ik voor het eerst m’n winterjas weer aan. Ik ging tijdens de lunch op bezoek bij m’n neefje, die nu echt een grappige kleine boef begint te worden. Hij is heel goed in gekke bekken trekken, maar ik denk niet dat hij het z’n tante in dank afneemt als die gekke bekken van ‘m op het internet rondzwerven.. haha.

Woensdagavond trakteerde ik mezelf op een massage. Deze salon zit op loopafstand van mijn huis, waardoor ik lekker in m’n luie kloffie er naartoe kan gaan (en na de massage zo onder de douche en vervolgens m’n bed in rol). Ik boek m’n behandelingen altijd via de Treatwell app, omdat zij heel vaak kortingsacties hebben.

Donderdagochtend stapte ik bij een studiegenootje in de auto, om helemaal naar Emmercompascuüm te gaan (ik hoop dat ik het zo goed schrijf). Haar ouders hebben een melkveehouderijbedrijf en hadden die dag een open dag.

Het is een groot modern bedrijf waar gebruik wordt gemaakt van voeder- en melkrobots. Zo’n melkrobot had ik al eens gezien, maar de voedermachine was helemaal high-tech. Was heel interessant om eens te zien, de stallen waren ook lekker ruim en licht met genoeg plek voor elke koe.

Vrijdag zaten we weer terug in de studio: hier schrijven we ons design proces uit. Volgende week is alweer de deadline van dit project en moeten we onze resultaten opleveren. Spannend!

Zaterdagmiddag stond er goede surf, dus vertrok mijn vriend met wat vrienden richting Oostende. Ik ging mee, maar liet m’n surfspullen thuis want ik vond de golven wat te groot (en de zee begint behoorlijk koud te worden..). Ik hoopte een beetje te shoppen, maar het heeft de hele dag geregend! Dus plofte ik neer in een gezellig cafeetje en werkte ik daar aan wat opdrachten van m’n coach.

Vanaf deze week begin ik met een mini coachings-traject, om te ontdekken wat nou m’n sterke kanten zijn (en wat m’n valkuilen zijn). Nu het einde van m’n studie nadert vind ik het fijn om nog even goed op een rij te krijgen wat ik nou wil na m’n studie en hoe ik me daar het beste op kan voorbereiden.

Zaterdagavond hadden we een Halloweenfeestje, dus kleedde ik me om tot deze bloederige verpleegkundige. Lekker origineel, haha. Ik heb heel veel andere grappige outfits gezien, iedereen was zo leuk verkleed! Volgend jaar wil ik zelf een Halloweenfeestje geven. Ik vind dit veel leuker dan bijvoorbeeld carnaval.

Kijk deze toepasselijke snacks ook, haha. De knakworstjes moeten vingers voorstellen.

Zondag was een luie dag. Gelukkig zette m’n vriend me thuis in Utrecht af, want hij moet vandaag voor werk in Utrecht zijn. Zien we elkaar nog een dagje langer. Dat is fijn, want hierna moet ik ‘m 3 weken missen.. Gelukkig begint dan al bijna de feestmaand en daar heb ik ZO veel zin in! Ik kan niet wachten om m’n kerstboom weer op te tuigen. Hoe zit het bij jullie, zijn jullie al in kerstsferen? ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Judith

  altijd leuk om te lezen jouw dagboekjes :) interessant trouwens zo’n coachingtraject!

 2. Stella

  Jeeeetje ik blijf die minor die jij doet ZO interessant vinden. Echt leuk om te lezen met wat voor vraagstukken jullie je bezighouden, cool! Ahhh jezelf trakteren op een massage, dat lijkt me nou echt heerlijk.. Ik wil dat ook, je hebt me op ideeën gebracht, haha. Eens even kijken of ik een fijn adresje kan vinden in Leiden. Fijn dat je nog een dagje langer met de boyfriend hebt.. Geniet er lekker van. En inderdaad, voor je het weet is het alweer december. Ik heb mijn kerstplaylist alweer klaarstaan, hihi. Liefs!

 3. Anneleen

  Ik vind het zo knap hoe jij en je vriend zo’n lange aftands relatie hebben! Mijn vriend en ik wonen momenteel nog niet samen en staan allebei in shiften, waardoor ik hem vaak ook een paar dagen niet kan zien en vaak mis ik hem dan al echt! Als ik dan lees dat jij je vriend 3 weken moet missen, voel ik me wat een aansteller haha… ;) Hoe ga jij daar mee om? Of heb jij minder last van dit gemis? X

  1. Haha ja, het is ook niet altijd even makkelijk. Maar eigenlijk is alleen het moment dat je afscheid moet nemen echt moeilijk, daarna heb ik het weer zo druk dat ik gelukkig genoeg afleiding heb!

Geef een reactie