Boek review: Gouden Lijntjes – Handlettering en illustratie in je bullet journal

gouden lijntjes

Je eigen boek schrijven: het staat hoog op m’n bucketlist. Oud-collega en vriendinnetje Anne Jorinde deed het, en ik mocht een van de eerste exemplaren ontvangen. Als Gouden Lijntjes werkt Anne nu ruim een jaar als freelance ‘letter kunstenaar’, en maakt ze de mooiste teksten en typografie kunstwerken. In haar boek ‘Handlettering & Illustratie in je bulletjournal‘ leert ze jou alle technieken om ook mooie letterkunstwerkjes te maken, in je bullet journal.

gouden lijntjes

Anne a.k.a. Gouden Lijntjes

Ik leerde Anne ongeveer 6 jaar geleden kennen, als collega bij mijn bijbaantje in de Yoghurt Barn. Toen was ze altijd al druk in de weer met krijtbordjes en stiften, het menu e.d. werd allemaal door Anne zelf geschreven. Via haar Instagram kanaal volgde ik ook nadat onze wegen zich scheiden haar werk en zag ik haar uitgroeien tot een echte letterkunstenaar. Iets wat steeds terug kwam was haar bullet journal. Dat was niet zomaar een agenda, maar een heel kunstwerk, elke week! Niet zo gek dus dat Anne gevraagd werd om haar tips en tricks te delen in een boek.

gouden lijntjes gouden lijntjes gouden lijntjes gouden lijntjes

Meer dan bullet journaling

Nou moet ik toegeven dat ik geen echte bullet journal fan ben. Of ja: ik zou willen dat ik een bullet journal fan was, maar ik heb het gevoel dat ik er de rust en de tijd er niet voor heb. Gelukkig legt Anne in haar boek uit dat er geen vaste regels zijn: wil je een simpel en eenvoudige bullet journal, dan is dat ook goed. En gebruik je je bullet journal vooral als inspiratie schriftje of als ‘selfcare journal‘: ook goed!

In alle gevallen is het Gouden Lijntjes-boek erg handig, want naast bullet journal tips vind je ook tips voor handlettering en illustraties in het boek. Op een manier zodat je ze allemaal perfect kan combineren in je bullet journal, maar als je alleen wil focussen op de illustraties is dat ook goed.

gouden lijntjes gouden lijntjes gouden lijntjes

Praktisch & vol voorbeelden

Wat het boek zo’n aanrader maakt, is dat het heel erg praktisch is en vol voorbeelden staat. Zo krijg je de juiste tips voor materialen: welke pen(nen) moet je aanschaffen – welk merk/kleur/dikte/type – alle details worden genoemd!

De vele voorbeelden zorgen ervoor dat het starten van een bullet journal erg laagdrempelig wordt. Ze zijn een handig zetje in de rug om mee te beginnen, maar inspireren ook tot het maken van je eigen templates. En vooral de stap-voor-stap voorbeelden geven me de moed om het toch ook echt zelf eens te proberen.

Het leuke aan deze voorbeelden is ook dat ze echt zijn – ik heb ze eerder voorbij zien komen in haar stories als pagina’s uit haar bullet journal. Het zijn dus geen snelle voorbeeldjes of ‘mock ups’ speciaal gemaakt voor het boek, dit is echt hoe Anne’s bullet journal eruit ziet. Inclusief hier en daar een foutje, want dat hoort er ook bij.

gouden lijntjes

Meteen van start

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke van de vele bullet journal boeken je moet aanschaffen, kies dan voor dit boek. Naar mijn mening heb je hier veel meer aan. Besluit je uiteindelijk toch dat bullet journaling niets voor jou is, dan staan er altijd nog genoeg tips voor andere letterkunstwerken in het boek. Al geloof ik niet dat het nog kan mislukken na Anne’s tips.. Ik ga in ieder geval beginnen met m’n eigen inspiratie/to do-schriftje in bullet journal stijl.

Het boek kost €17,99 en is o.a. hier te koop. Daarnaast is er ook nog een blanco Gouden Lijntjes bullet journal met schattige handgetekende print erop beschikbaar, zodat je meteen kunt starten!

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Stella

    Ik doe (met een pauze) ongeveer al 1.5 jaar aan bullet journalling en ik vind het heer-lijk. Maar, zo mooi als het er bij Anna uitziet.. Smelt! Ik vind het boek ook zo prachtig vormgegeven. En dan al die illustraties er nog bij, WAUW! Volgens mij zijn alle krijtbordjes in de Barns nog steeds door haar beschreven? Die zien er namelijk ook al zo mooi uit! Laatst moest ik het proberen voor een nieuw product, maar ik kreeg het echt niet voor elkaar om het er ZO mooi uit te laten zien. Jij veel plezier en succes met jouw bullet-journal-stijl-notitieboekje-ding, ik hoop dat je er plezier uit gaat halen (: Liefs!

  2. Anna

    Wat ontzettend mooi vormgegeven! Dit boek gaat zeker op mijn verlanglijstje!

  3. Karin

    Wat mooi! Als ik dit zie wil ik heel graag dat ik kan tekenen… Maar stick-men is het hoogste level waar ik kom :( Misschien moet ik eens een cursus “tekenen-voor-compleet-talentlozen” ofzo volgen :p

Geef een reactie