4 x originele herfstrecepten – comfortfood voor het najaar

herfstrecepten

Je zou bijna denken dat we de herfst dit jaar overslaan. Nou hoor je mij niet klagen, ik vind die zachte temperaturen heerlijk. Eindelijk goed weer om een boswandeling te maken! Maar stiekem kan ik ook niet wachten om m’n warme truien en dikke sjaals uit de kast te halen.

Favoriete herfstrecepten

Bij de herfst horen voor mij typische herfstrecepten: comfortmaaltjes voor een donkere, gure dag. De afgelopen jaren verschenen verschillende herfstige recepten online, ik verzamelde mijn favoriete in dit artikel.

herfstrecepten

Curry met Pompoen en Kikkererwten

Deze curry is zo lekker, en tegelijkertijd zo makkelijk om te maken! Kan eigenlijk niet mis gaan. Ik kan deze curry altijd alleen maar in grote hoeveelheden maken, dus meestal vries ik restjes in voor dagen dat ik geen zin heb om te koken. Goed om te weten: deze curry is 100% plantaardig! Je vindt het recept voor de curry hier.

Vlaams Stoofpotje

Bij de herfst mag een stoofpotje natuurlijk niet ontbreken. Dit is een stoofpotje volgens Vlaams recept, gemaakt door een Vlaming. Ja ja! Jelle a.k.a. The Messy Chef ontwikkelde ooit dit lekkere receptje voor mijn blog. Je vindt het hier, op zijn eigen blog vind je nog veel meer recepten!

Wraps met Brie en Paddestoelen

Dit receptje heeft slechts 5 ingrediënten (als je knoflook en ui niet meerekent dan) en is dus echt ZO makkelijk dat je zelfs op drukke dagen iets lekkers op tafel kan zetten. Eigenlijk stop je alles in een wrap, doe je die wrap in de oven en maak je het af met wat rucola en honing. Mocht je een uitgebreidere handleiding nodig hebben, hier vind je het recept.

Pompoen quiche met Cranberry peer salade

Een quiche is altijd goed: alle ingrediënten bij elkaar mixen in een pan, en terwijl de quiche in de oven staat kun je lekker een warme douche nemen. Heb je gasten over de vloer? Maak er dan deze salade bij, oogt gelijk wat fancyer. Het recept vind je hier.

 

Hebben jullie een van deze recepten al eens gemaakt? Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden? Bij mij staat zeker de curry wekelijks op tafel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Judith

    Ik ga vanavond voor de pompoencurry :) ziet er zo lekker uit!

  2. Yanine

    Die curry! Hou erg van curry’s en je kan ze zo goed voor een paar dagen tegelijk maken en als lunch meenemen haha.

Geef een reactie