Lancering *secret project*: Gids voor het Zuiden

Gids voor het Zuiden

Als je zowel Shirley en mij volgt, merk je al gauw dat we iets gemeen hebben: een Belgisch vriendje. En daar kun je blijkbaar uuuren over praten. Dat doen we dus ook, via Whatsapp of tijdens etentjes. Maar nog leuker is het om een hele website vol te schrijven over alle dingen die we meemaken als ‘Nederlander in België’. En zo ontstond ‘Gids voor het Zuiden‘. Een naam met een knipoog ;-).

Gids voor het Zuiden

Gids voor het Zuiden

Gids voor het Zuiden is namelijk voor iedereen die net als wij naar ‘het Zuiden’ (a.k.a. België) vertrekt. Of dat nou voor een dag is (bijvoorbeeld om te shoppen in Antwerpen) of voor een langere periode – of voor altijd – , op Gids voor het Zuiden vind je tips, interessante weetjes en leuke adresjes.

Hotspots, anekdotes & meer

Ook als je niet naar België vertrekt of juist al in België woont is onze blog leuk om te volgen.  Zo delen we onze favoriete hotspots en leuke ‘doe-dingen’, maar delen we ook de verwarringen die soms ontstaan door de kleine cultuurverschillen tussen Nederland en België. Shirley gaat binnenkort samenwonen in Antwerpen, en neemt je mee in dat avontuur: van nieuwe vrienden maken tot de stad leren kennen.

Eerder schreef ik hier al over grappige taalverwarringen tussen Nederland en België, en daar kreeg ik enorm veel leuke reacties op.

Vanaf vandaag live!

Vanaf nu is Gids voor het Zuiden live! Er staan al wat artikelen op de website, dus je kunt alvast een beetje rondkijken.  Laat het al je Nederlandse vrienden in België weten, en vergeet ze ook niet gelijk op ons Instagram-account en Facebook-pagina te wijzen. Vanaf nu zal de website meerdere keren per week worden geüpdatet.

Ik ben heeel benieuwd wat jullie ervan vinden. Klik vooral rond, en laat het weten als je een foutje tegenkomt. Er zitten heel wat uurtjes in de website, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat we iets over het hoofd hebben gezien.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Inge

  Wat een leuk idee, heel veel succes ermee!

 2. Leuk idee! Ik ga jullie volgen :) Ik woon in België maar ben niet zo’n toerist. Haha :p Zou begod niet weten waar je bijvoorbeeld in Brussel lekker kan eten, ook al werk ik daar. Dus handig! Veel plezier met jullie nieuwe avontuur!

 3. Anne

  Leuk! En voor mij een goed excuus om een tripje naar Antwerpen te plannen

 4. Kirsten

  Ziet er leuk uit! Ik woon zelf in België, maar ik denk dat jullie website zeker van pas zal komen voor leuke hotspots in steden waar ik niet zo vaak kom.

 5. Anneleen

  Wat leuk! Ik ga meteen een kijkje nemen! :)

Geef een reactie