4 Nieuwsbrieven die je wél wilt ontvangen

nieuwsbrieven

Wie ontvangt er ook maandelijks nieuwsbrieven in z’n mailbox, alleen maar omdat je ooit een kortingscode kreeg bij de aanmelding en je vervolgens vergat af te melden? Wie opent er ooit nieuwsbrieven? Nou: sinds kort doe ik dat wel, maar wel alleen de nieuwsbrieven die ik vandaag toelicht. Dit zijn namelijk geen ‘reclamefolders’, maar hele leuke en interessante briefjes vol tips en leuke weetjes. Een soort blogs in nieuwsbrief-vorm. Hier wil je je zeker op abonneren, zelfs als er geen kortingscode bij zit.

nieuwsbrieven

Maandag na de zondag

Ik begin met de nieuwsbrief die ik al het langst volg: ‘Maandag na de Zondag‘ door Marlou. Sinds mei 2016 verblijdt ze elke twee weken mijn inbox, op maandag (na de zondag). Wat mij betreft het beste moment van de week om een leuke nieuwsbrief te ontvangen. Elke nieuwsbrief is weer anders, maar altijd even leuk. Marlou deelt persoonlijke verhalen, leuke kiekjes, tips (voor koffietentjes, boeken, apps, films, reizen.. noem maar op) en zo nu en dan wordt er een ‘gast redacteur’ uitgenodigd die zijn/haar tips deelt.

Deze nieuwsbrief telt inmiddels al 65 edities en blijft hopelijk nog een tijdje bestaan. Abonneren is gratis en kan hier.

nieuwsbrieven

Natuurbriefje

Het Natuurbriefje wordt maandelijks verzonden door Liv, die je misschien wel kent van Expeditie Kram. Ook in haar Natuurbriefje deelt ze de leukste kampeerplekken, de mooiste bestemmingen in binnen- en buitenland, unieke overnachtingen, ‘cabin music’ en meer. Altijd vol inspiratie, en vergezeld met leuke illustraties.

Abonneren is gratis en kan hier.

nieuwsbrieven

Kunst kijken met Ko & Kho

Ko en & Kho ontdekte ik twee jaar geleden, toen ze een hele leuke lezing gaven in het Van Gogh museum. Zoals ze zelf zeggen: ‘wij houden van kunst en praten erover zoals je praat over films of voetbal’. En dat is nou net het leuke: ze maken kunst toegankelijk. Toen ik nog een museumkaart had gebruikte ik hun nieuwsbrief vaak als gids. In hun nieuwsbrief lichten ze interessante tentoonstellingen uit, geven ze informatie (op een leuke en luchtige manier!) over kunst (en kunstenaars) en delen ze kunsttips waarvoor je de deur niet uit hoeft.

Abonneren is gratis en doe je hier.

nieuwsbrieven

Taalbriefje van Leonie Hardeman

Dit is de jongste nieuwsbrief uit dit lijstje, maar zeker niet de minste. Leonie volgde ik 10 jaar geleden al, toen ze nog een blog schreef. Later waren we op een blauwe maandag nog collega’s bij hetzelfde horecatentje. Inmiddels is Leonie tekstschrijver en weet ze alles van taal. In haar nieuwsbrief geeft ze bijvoorbeeld tips voor het schrijven van een Sinterklaasgedicht, legt ze uit waarom spreektaal fijner leest dan schrijftaal, tips ze leuke boeken en ‘eetplekken buiten de deur’ én sluit ze altijd af met ‘bonusleuks’.

Abonneren is gratis en kan hier.

Meer nieuwsbrieven?

Hebben jullie nog toevoegingen voor dit rijtje? Laat het vooral weten in de comments. Wat mij betreft mag mijn inbox meer van dit soort leuke nieuwsbrieven ontvangen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

  1. Hedwig

    Zo’n leuk artikel dit! Ik heb me meteen ingeschreven bij een paar, dit zijn tenminste nieuwsbrieven die je wél wil ontvangen : )

  2. Judith

    Wat een origineel artikel :) Vooral de nieuwsbrief Maandag na de Zondag vind ik heel leuk klinken!

  3. Karlijn

    Ik vind de nieuwsbrief van Liv zo fijn, het geeft mij altijd inspiratie voor nieuwe reisjes of plekken om te kamperen!

Geef een reactie