Diary week 43: Halloween in de studio & het Vredenburgkwartier verkennen

Afgelopen week stond vooral in het teken van Halloween. We toverden de hele design studio om tot een ‘haunted studio’ en liepen de hele dag verkleed rond – ook toen we even boodschappen moesten doen in de Appie, haha. Dit weekend verkende ik het Vredenburgkwartier en zag ik de nieuwe Queenfilm: aanrader!

November betekent voor Starbucks altijd dat het kerstseizoen is begonnen! Toen ik er nog werkte werd ik altijd gek van de kerstmuziek die je dus al vanaf 1 november non-stop op tijdens je werk hoort, maar nu werd ik juist heel blij van alle kerstdecoraties! Ik ging snel langs bij m’n oud-collega’s om een mooie kerstbeker te halen!


Afgelopen weken waren we in de design studio bezig met het creëren van een ‘future world’ voor de gezondheidszorg. Daarvan maakten we prototypes die je hierboven ziet. Deze prototypes (ook wel ‘probes’ genoemd) kun je gebruiken om het gesprek te starten met mensen.

Korte omschrijving van wat je hierboven ziet: mensen liggen in de toekomst niet meer in een ziekenhuis, maar in een soort rondvliegende ambulance. In die ambulance staan ‘eggcubators’, een soort ziekenhuisbedden in de vorm van een groot ei, waarin de patiënt ligt. Deze eggcubator verzorgt eigenlijk de patiënt; doet metingen, geeft medicatie etc. De verpleegkundige is er puur voor persoonlijke aandacht. De arts kan via de eggcubator ook operaties uitvoeren. Door in te loggen op een systeem krijgt hij een hologram van een patiënt te zien, waarop hij met robotarmen een operatie kan uitvoeren. De eggcubator heeft ook robotarmen die in verbinding staan met de arts en zijn bewegingen volgen. High tech he? Ben benieuwd of dit ooit echt de toekomst gaat worden..

Als je me op Instagram volgt heb je afgelopen week mogelijk een korte vragenlijst voorbij zien komen in mijn stories. Ook dat was onderdeel van ons project – heel erg bedankt als je de tijd en moeite hebt genomen om de vragen te beantwoorden! Deze week naderen we het einde van het project en moeten we onze bevindingen delen in een korte presentatie.

Aan het eind van de middag ging ik snel naar huis, want m’n vriend at die avond nog bij me! Hij moest maandags in Utrecht zijn voor z’n werk. Ik maakte deze quinoa salade.

Daarna hingen we samen op de bank en keken we Arjen Lubach terug. Lekker saai, maar stiekem geniet ik daar zo van omdat dit er zelden van komt.

Dinsdag was weer een lange dag op de studio. Ik moest naar huis om m’n Marley Spoon box in ontvangst te nemen (dat is het enige nadeel haha), maar ging daarna weer terug naar de studio (en kwam onderweg dit prachtig verlicht Hoog Catharijne tegen!)..

Ik ging terug naar de studio om met m’n mede feestcommissieleden de studio om te toveren tot een ‘haunted studio’. In het diepste geheim maakten we maskers van het gezicht van projectleider van onze minor, zodat iedereen als hem verkleed kon. Dat zag er hilarisch maar tegelijkertijd ook heel creepy uit, haha.

We plakten de hele studio af, hingen nep spinnenwebben op, sprayde enge figuurtjes op de muren.. voordat we het wisten was het opeens 2:15 ‘s nachts. Oeps. Het was wel gezellig! Haha. Een filmpje van het uiteindelijk resultaat vind je op de Instagrampagina van mijn minor.

De volgende ochtend wachtten we iedereen op met een (virgin) bloody mary.

Echt iedereen was verkleed, dat was zo tof! Ik heb echt de hele dag met een big smile rond gelopen. Aan het eind van de middag kwam onze projectleider binnen en zijn reactie was geweldig haha. Hij was gewoon sprakeloos. Het is natuurlijk ook wel creepy om 25 mensen met jouw gezicht te zien, haha.

Van donderdag heb ik eigenlijk alleen deze foto. Ik werkte tot laat in de studio om iets af te maken. Samen met anderen maakten we een pokébowl. Best goed gelukt, al zeg ik het zelf :D

Zaterdagmiddag ging ik er samen met een studiegenootje op uit om foto’s te maken voor m’n freelance job voor het Vredenburgkwartier. Sinds kort ben ik verantwoordelijk voor de socials van dit kwartier. Check dus zeker de Instagram– en Facebookpagina als je op de hoogte wil blijven van alle leuke nieuwtjes en hotspots. Er openen de komende tijd zoveel leuke nieuwe horeca en winkels in dit stukje Utrecht!

We maakten deze foto omdat America Today een speciale weekendactie had: 25% korting op winterjassen. Ik maakte er zelf ook meteen gebruik van, want volgende week ben ik een weekje in Polen en ik had nog een goeie echt warme jas nodig.

Daarna lunchten we bij Anna’s Pancakes. Ik ben zo blij dat we eindelijk een echte pannenkoeken hotspot hebben waar je de hele dag terecht kunt voor goeie pancakes, zowel zoet als hartig. De smoothie bowl die we erbij hadden was een beetje waterig, maar de pancakes waren echt to die for.

Daarna bezochten we (ook nog in het kader van de Vredenburgkwartier socials) het Nederlands volksbuurtenmuseum, in Wijk C. Ik ben hier vaak langs gelopen, maar wist niet dat er zo’n groot museum achter de gevel school. Dit was zoooo veel leuker dan ik vooraf verwachtte! Later meer hierover op de Facebookpagina van het Vredenburgkwartier, maar ik wilde jullie deze niet onthouden:

Er was een kast met allerlei oude voorwerpen. Bij elk voorwerp stond wat kinderen dachten dat het was. Bij deze floppy disks stond ‘3D prints van het ‘opslaan icoon”. Haha, we moesten zo hard lachen, al snap ik het heel goed. Hoe random moet dat icoontje ook zijn voor de jongste generaties? Ik kan me nog wel herinneren dat we thuis stapels floppy disks hadden liggen, maar ik gok dat ik de laatste generatie ben die ze bewust heeft meegemaakt?

‘s Avonds zagen we de nieuwe Queen biopic: Bohemian Rhapsody. Hij was ZO goed, echt kippenvel. Natuurlijk wijkt het verhaal hier en daar wat af van de werkelijkheid, maar over het algemeen is het echt een hele goede weergave van de band Queen. Vooral de scene waarin ze optreden op Live Aid is bijna 1 op 1 gekopieerd, tot aan de pepsi-bekertjes op de piano aan toe. Echt bizar. Gaat dat zien!!

Gisteren had ik een lui dagje. Ik moest 3 wasjes draaien (daar kom ik doordeweeks dus echt niet meer aan toe) en een dagje werken aan m’n freelance jobs.

Komende week rond ik zoals gezegd een project af, en vrijdag stap ik op het vliegtuig naar Warschau! Daar ga ik met een groepje medestudenten een week lang aan het werk voor een bedrijf in web development. Een soort mini internationale stage! Ik heb er onwijs veel zin in. We hebben eerst een vol weekend om Warschau te verkennen, dus mocht je nog leuke tips hebben (restaurants, barretjes, musea etc).. laat vooral van je horen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Mirthe

    Zo leuk om een kijkje in de keuken te hebben in jouw minor! Ik volg op dit moment ook een ontwerpvak, over Governance Design, en de principes zijn eigenlijk vrijwel hetzelfde, maar met een net andere insteek. Voor een studie als Bestuurskunde is zo’n ontwerpvak echt heerlijk, even niet zo theoretisch maar mega creatief aan de slag. Feest der herkenning dus zo’n dagboek! Ben heel benieuwd naar jullie eindbevindingen!

  2. Barbara

    Ahh wat leuk dat je naar Warschau gaat! Ik vond zelf het Warsaw Uprising Museum heel indrukwekkend, zeker een aanrader! En door heel Polen worden gratis guided tours gegeven door Freewalkingtour.com, ik heb deze zelf niet in Warschau gedaan maar wel in andere steden waar ik ze erg leuk vond :)

Geef een reactie