Filmtips #15: de engste horrorfilms op Netflix

horrofilms op Netflix

Ik weet niet of het door Halloween komt, of omdat de dagen nu korter worden, maar in het najaar heb ik altijd meer zin in horrorfilms. En dan doel ik niet op slechte slaughtermovies waarin de babysitter vermoord wordt terwijl ze aan het babysitten is in een hutje op de hei, maar films met een goed verhaal die écht spannend zijn. Netflix dacht er precies hetzelfde over, want de laatste tijd zijn er een heleboel horrorfilms op Netflix gezet. Ik deel mijn favorieten met je!

Mijn 10 favoriete horrorfilms op Netflix

Hieronder volgt een lijstje van mijn 10 favoriete horrorfilms op Netflix. Ik ben niet heel snel bang van horrorfilms, maar onderstaande films kijk ik toch liever niet alleen ;-) Als bonus heb ik ook nog een horror-serie toegevoegd, voor extra veel kijkplezier. Wat is jullie favoriete horrorfilm?

1. Insidious

Met een 6,8 op IMDB (wat een hoge score is voor horrorfilms!) is dit een van de betere horrorfilms van de afgelopen jaren. Het verhaal is eigenlijk simpel: een gezinnetje verhuist naar een nieuw huis, maar het huis blijkt daar problemen mee te hebben. Met name het jongste zoontje uit het gezin heeft daar last van. De film is goed geacteerd, het verhaal is écht spannend  en als ie goed beviel: er is ook een tweede en derde deel. Het eerste deel vind je op Netflix!

2. Sinister

Ook Sinister is een van de betere horrorfilms, en het verhaal lijkt in het begin een beetje op Insidious. Ellison is een misdaadschrijver, maar heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, gebeuren er rare dingen.. Ook dit is een écht spannende film die je beter niet in je eentje kijkt ;-)

3. It Comes At Night

Deze film zag ik destijds in de bioscoop en is er wel eentje waar je van moet houden. Het is misschien iets meer een thriller dan een horror, maar er zit een goede spanningsopbouw in. Het verhaal gaat zo: ‘Wanneer een onnatuurlijke dreiging de wereld terroriseert heeft een man samen met zijn vrouw en zoon zijn toevlucht gezocht in een verlaten woning. Hun leven wordt echter verstoord door de komst van een wanhopige jonge familie die op de vlucht is.’ Met name de spanningen tussen beide families (kun je elkaar vertrouwen?) en het niet weten wat er nou precies aan de hand is maakt dit tot een enge film.

4. Hush

Deze film lijkt een klassieke ‘waarom zit je dan ook in je eentje in een verlaten blokhut?!’, maar heeft toch iets meer diepgang. Een dove vrouw ziet op een avond een gemaskerde man verschijnen voor het raam van haar afgelegen huis. Het blijkt een psychotische moordenaar te zijn, en vanaf dat moment moet ze er alles aan doen om hem buiten het huis te houden. Klinkt cliché, maar is echt best spannend.

5. Apostle

Ook Apostle is een speciale film waar je van moet houden, maar door de hoge score op IMDB werd ik toch nieuwsgierig. Apostle volgt een man die afreist naar een afgelegen eiland met het doel om zijn zus te redden, nadat zij ontvoerd is door een religieuze sekte. De groep vraagt een hoop losgeld om haar te laten gaan. Ze onderschatten echter waartoe de man in staat is die naar haar op zoek is. Het is niet helemaal duidelijk wanneer de film zich precies afspeelt, maar het lijkt op eind negentiende eeuw. Dat maakt het extra creepy.

6. You’re Next

Deze film begint eigenlijk heel gezellig en knus, met een familie die samen een weekendje weg is. De rust wordt verstoord wanneer een groep sadistische moordenaars de familie aanvalt. De familie probeert het huis te barricaderen, en daarbij blijkt opeens de vriendin van de jongste zoon erg nuttig. Een echte enge horrorfilm!

7. The Ring

The Ring was een lange tijd mijn favoriete horrorfilm; het was dé enge film uit mijn tienerjaren. Nog steeds blijft het een spannende film met een goed verhaal en goed acteerwerk van Naomi Watts. De film gaat over een mysterieuze videoband (lekker old school). Iedereen die de videoband kijkt krijgt kort daarna een telefoontje met de mededeling dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Reporter Rachel (Naomi Watts) gaat op onderzoek uit, en nadat zij samen met haar zoontje de tape bekijkt belandt ze in een spannende race tegen de klok.

8. Don’t Breathe

Deze relatief onbekende horrorfilm scoort maar liefst een 7,1 op IMDB! Een groepje jongeren breken in bij mensen om zo geld te sparen om te kunnen vertrekken naar een andere stad en hun rotleven achter zich te laten. Hen rest zich nog 1 laatste grote klus: een inbraak bij een blinde oorlogsveteraan die veel geld in huis zou hebben liggen. Lijkt een makkelijke klus, maar eenmaal binnen komen ze erachter dat de blinde oorlogsveteraan verre van hulpeloos is..

9. The Cabin in the Woods

Ook dit lijkt weer een horrorcliché: vijf vrienden gaan er samen een weekendje op uit, naar een verlaten hutje in het bos. Het verloop van de film is echter verre van cliché – behalve dan dat ze natuurlijk in gevaar lopen. Ook deze film krijgt een uitzonderlijk hoge score voor een horrorfilm op IMDB!

10. American Psycho

Natuurlijk mag deze klassieker niet ontbreken in dit lijstje: American Psycho. Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. ‘s Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Door zijn normale voorkomen duurt het lang voordat iemand de moordenaar op het spoor komt..

Bonus: engste horro-serie ooit

Haunting of the Hill House

Onlangs voegde Netflix deze horrorserie toe, met ‘onze eigen’ Michiel Huisman in een van de hoofdrollen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. Hoewel er een paar schrikmomenten in zitten, is het verder meer een dramaserie met een goed verhaal en goede acteurs. Af en toe kun je zelfs lachen, om dan snel weer je vingers voor je ogen te doen ;-).

Op zoek naar meer (Netflix) filmtips? Zie mijn vorige filmtips!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Geef een reactie