Diary 48: luxe diners & kerst met de schoonfam (en nieuw haar!)

Afgelopen week ging ik maar liefst twee keer uit eten (waarvan een keer zelfs met 8 gangen!) en vierde ik kerst met mijn vriend en zijn familie. Ik ben goed verwend met leuke cadeautjes en opnieuw heeel lekker eten. Er komen nog wat kerstdiners aan, dus ik denk dat ik januari in joggingbroek ga doorbrengen.. :’)

Maandag bracht ik left overs van mijn currysoep mee naar de studio als lunch. Mega lekker, kreeg gelijk al vragen over het recept. Heeft een van jullie ‘m al gemaakt?

Van mijn moeder kreeg ik deze foto doorgestuurd. Mijn oma is met kerst jarig, maar het leek me leuker om haar nu al te verrassen. Helaas woont ze te ver (2 uur enkele reis met de trein) om zomaar binnen te springen, maar gelukkig kon ik via Greetz een leuk persoonlijk kerstkaartje met een kerststukje sturen. Het werd bezorgd in een mega doos, alle bewoners van haar verzorgingstehuis waren super benieuwd wat haar natuurlijk heel trots maakte haha. Zo leuk. Ik gebruik altijd Greetz om kaartjes te sturen, maar ook voor dit soort dingen vind ik het echt een aanrader.

Woensdagochtend ging ik voor m’n werk nog even langs de McDonalds.. want ook zij hebben deze maand een adventskalender! Op woensdag kon je gratis echte McDonalds sokken ophalen, die moest ik natuurlijk hebben :D

Donderdag ging ik naar de HU, voor een opfriscursus van een vak waarvan ik nog 1 toets moet maken. Aan het begin van mijn studie zijn we verplaatst van locatie, omdat er een nieuw gebouw werd gebouwd. Eigenlijk m’n gehele studie heb ik in een oud gebouw gezeten met getekende piemels op de muren en smartboards die niet werkten. Inmiddels is het nieuwe gebouw af, maar vanwege mijn stages en minor zal ik hier denk ik alleen nog komen om m’n diploma op te halen.. Het was leuk om het nieuwe gebouw eens te zien, het zag er super mooi en futuristisch uit.

Donderdagavond ging ik met mijn ‘collega’s’ van het Vredenburgkwartier uit eten bij restaurant Luc (natuurlijk uit het Vredenburgkwartier). Het was mega gezellig en we hebben super lekker gegeten. Echt een aanrader, Luc is een beetje een verborgen parel, verstopt in een zijstraatje tussen de Subway, Febo en bruine cafes. Eenmaal binnen waan je je in een groene oase vol mooie planten. 

Als voorgerechtje had ik een steak tartaar, en als hoofd gegrilde worteltjes met kaas en pompoenpuree. 

We sloten de avond af met een rondleiding van Utrecht Underground. Dit zijn stadswandelingen georganiseerd door ex-daklozen. Tijdens deze originele rondleiding kom je op plekken waar je normaal nooit komt, en hoor je de (persoonlijke) verhalen van de daklozen in Utrecht. Het was mega interessant – zeker de moeite waard!

Vrijdagochtend ging ik met twee studiegenoten op bezoek bij een varkensboer en een pluimveehouder. Op dit moment doen wij voor een klant een opdracht over stalbranden. We gingen op bezoek bij boeren die naast de verplichte maatregelen van de overheid zoveel mogelijk andere maatregelen nemen om branden te voorkomen. Interessant om te zien!

‘s Avonds was ik uitgenodigd om te komen eten bij restaurant Fico. Fico is een ‘spin off’ van misschien wel het populairste restaurant van Utrecht: WT Urban Kitchen (in de watertoren). Met Fico hebben ze een goed ‘alternatief’ (voor wanneer de watertoren volgeboekt is). We kregen hier 8 gangen met bijpassende wijnen en we hebben zo genoten. Dit is echt dé plek voor fine dinging in Utrecht, hier kom ik zeker nog eens terug.

Nu alvast een kleine sneak peek, maar hier komt nog een uitgebreid artikel over, want dat is ‘t echt waard. 

Zaterdag ging ik weer richting België. Voordat ik naar m’n vriend ging sprak ik af met een vriendinnetje uit Antwerpen. We brunchten bij Coffeebar Maurice, een super mooie hotspot met allemaal uitgebreide ontbijtjes op de kaart (binnenkort meer over deze hotspot op Gids voor het Zuiden!).

Daarna door naar de ouders van m’n vriend, waar we samen met oma kerst vierden omdat mijn schoonouders er niet zijn tijdens de feestdagen.

Kijk hoe erg ik verwend ben! Van mijn vriend kreeg ik o.a. parfum, oorbellen, het boek over Antwerpen en het kleine managementboekje. Mijn schoonvader maakte het glazenpotje met de gouden nijlpaard (mijn lievelingsdier) zelf. Verder kreeg ik mooie cocktailglazen, een Rituals pakket, een fotohanger, ovenwanten, kerstsokken, geld.. Ik ben echt mega erg verwend!

Een screenshot van mijn Insta stories: na het uitpakken van de cadeautjes gingen we racletten. Lekker old school. 

En we sloten af met een feestelijk toetje :D

Gisterenochtend zat ik relaxed in de trein terug naar huis. Omdat we vorige week een paar keer vroeger begonnen waren, konden we gisteren wat later starten. Wat betekende dat ik een nachtje langer kon blijven, zo fijn!

Maandag braken we onze hersenen over ‘problem statements’ en ons doel. Toen dat gelukt was beloonden we onszelf met een ‘crazy hot chocolate’. Die we niet helemaal op kregen, maar het zag er wel mooi uit :p

‘s Avonds ging ik bij Roos en d’r vriend eten. Kijk haar prachtige kerstboom!

Ik kreeg deze ‘krokethanger’ (van de appie) van Roos mee naar huis voor in m’n boom.

Oh en deze hadden jullie nog tegoed: een foto van m’n ‘nieuwe haar’. Het is een stukje korter en donkerder – meer zoals m’n originele haarkleur eigenlijk. Ik ben er weer super blij mee. Zoals altijd was ik bij SalonB in Utrecht bij Sabrina geweest, ik ga nooit meer naar een andere kapper!

Ennnn dat was afgelopen week! Het dagboekje liep wat vertraging op omdat ik er zondag niet aan toekwam en ik er gisteren achter kwam dat door de nieuwe versie van WordPress deze dagboekjes maken wat meer tijd kost.. In plaats van alle foto’s in een keer up te loaden, moet ik dat nu per stuk doen. Sorry daarvoor dus!

Vrijdagmiddag heb ik een kerstbrunch en dan start m’n kerstvakantie.. kan niet wachten!! Wat zijn jullie plannen voor de kerstvakantie?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Irene

  Oh je nieuwe haar is heel mooi! Staat je goed! :) Ik zit altijd te twijfelen of ik nu m’n haar terug ga laten knippen of laat groeien, of ik mijn froefroe terug korter laat knippen of niet. Dilemma’s :p
  Zoveel leuke cadeautjes trouwens! Mijn vakantie start ook vrijdagnamiddag: frietjes eten bij m’n tante. Super veel zin in! Ik moet wel de 31ste een dagje werken maar daar zie ik op zich niet tegenop :) en ondertussen heb ik toch al een hele week vakantie gehad. Ik wist helemaal niet dat de McDo een adventskalender had! :D Zo tof die sokken!

 2. Judith

  Wauw, je bent inderdaad echt verwend! Wat een leuke cadeautjes :) Fico ziet er echt top uit, dus dat ga ik onthouden!

  1. Ja Fico wordt echt mijn #1 aanrader voor iedereen die wat te vieren heeft. De prijzen liggen natuurlijk ook iets hoger, maar bij speciale gelegenheden mag dat ;-)

 3. Anna

  Wat heerlijk al die etentjes! En je nieuwe haar is onwijs mooi geworden!

 4. Marjoleine

  Wat een leuke cadeautjes heb je gekregen, heel leuk om te zien! Die nieuwe editor van WordPress vind ik echt vreselijk, ik heb de plugin gedownload om de klassieke editor te blijven gebruiken. Misschien een tipje :-)

  1. Haha ja die tip kreeg ik ook al, ga ‘m meteen downloaden. Echt meeeega irritant dit?! Ik weet dat mensen van nature niet van veranderingen houden en dat je vaak gewoon even moet wennen, maar ik vind dit gewoon echt onpraktisch en minder efficient werken.

 5. Anneleen

  Wauw, je nieuwe haren zijn super leuk! En wat een goede tip, die ‘Greetz’ en wat fijn dat je oma er zo blij mee was! Ik wens je alvast fijne feestdagen toe en geniet van je kerstvakantie! X

 6. Jenn

  Leuk uitgebreid overzicht! Al dat eten ziet er heerlijk uit, en je nieuwe haar staat je goed :)

Geef een reactie