Diary week 46 & 47: kerstboom optuigen & jubileum vieren!

Vorige week moesten jullie mijn dagboekje missen. Door drukte kwam ik er niet aan toe, en toen werd ik ziek. Daardoor gebeurde er afgelopen week ook niet zoveel, dus besloot ik de weken samen te voegen. In dagboekje blikken we dus 2 weken terug! Twee weken waarin ik o.a. m’n kerstboom optuigde én een weekendje weg ging met m’n vriend.

Na de drukke week in Warschau, stond er meteen weer een nieuwe drukke week voor de boeg. Samen met 4 andere studenten deed ik een opdracht voor design bureau spek.Amsterdam. We moesten vooral heel veel brainstormen, wat voor een leuke en creatieve week zorgde.

Ik kocht dit boek! Heel interessant en inspirerend. Helaas heb ik nog niet de tijd gevonden om ‘m uit te lezen (goh), haha. Ik gok dat ik daar in de kerstvakantie meer tijd voor ga hebben..

Zo ziet zo’n brainstormsessie er dan uit: mind maps, post-its.. Ik vind het altijd heel leuk om te doen!

Ik had die week geen Marley Spoon box besteld omdat ik de recepten niet zo zag zitten, maar dat resulteerde dus gelijk in eten bestellen.. oeps. Deze pokébowls maak ik toch nooit zo lekker zelf, dus af en toe mag het wel.

Het resultaat van die week: een heeeeleboel product ideetjes, op categorie gesorteerd in een soort kaartspel. Dit kan als tool worden gebruikt bij nieuwe brainstormsessie. De opdrachtgever was blij, dus ik ook!

In het weekend was m’n vriend er weer. Nu de weken zo druk zijn is dat echt een moment waar ik naar uitkijk.

Vorig weekend helemaal, want we haalden een kerstboom in huis! Een echte, van de bloemetjesmarkt. Ik kon niet meer wachten hoor..

Tadaaa. Mooi is ie he? Haha. Op Instagram vind je een filmpje.

‘s Avonds nam ik mijn vriend mee uit eten, want ik hou van uit eten gaan én ik had een goede deal: 4 gangen voor €19,50 bij Metro City Uptown Kitchen. Ik schreef al eerder over Metro City Kitchen; voor mijn verjaardag waren we hier ook uit eten en toen hebben we echt genoten. Via Social Deal konden we nu goedkoop nog eens gaan!

Ik was bang dat we misschien van een selecte kaart moesten kiezen, of dat we in een achteraf hoekje werden gestopt. Maar we mochten echt alles van de kaart kiezen (en het goedkoopste hoofdgerecht was alleen al €18,50!) en we werden super gastvrij ontvangen. Echt een aanrader!! Mocht je het ook willen proberen, hier vind je de deal.

Naast de 4 gangen kregen we ook een amuse. Ik weet niet meer wat dit was, maar het was heel lekker!

Als voorgerechtje had ik een paddenstoelen ravioli, m’n vriend had een tartaar van sneeuwkrab.

Daarna het tussengerecht: voor mij dungesneden damhert met courgetti, voor mijn vriend de Veluwse eendenborst.

Als hoofdgerecht hadden we allebei de Black Angus sukade. Deze was zoooo mals, echt mega lekker.

Als toetje had m’n vriend de crème brûlée, en ik een kaasplankje. Nogmaals: echt een aanrader. Ik denk dat ik deze deal nog een keer ga doen haha.

Zondag shopten we een beetje: een mooie oranje muts en een wollen jas voor m’n vriend. En nog wat kerstcadeautjes!

Toen m’n vriend weer naar huis ging boog ik me over de adventskalender die ik voor een vriendinnetje maakte. We hebben voor elkaar 24 cadeautjes gekocht, zodat we elke dag een cadeautje mogen uitpakken tot aan kerst. Hier een preview van mijn verpakking! Vanavond wisselen we de kalenders uit. Omdat ik dit weekend weg was, mogen we dus gelijk 3 cadeautjes open maken.. spannend!

Hou mijn Instagrampagina in de gaten, want daar unbox ik elke ochtend mijn adventskalenders! Naast deze heb ik ook een kalender van Clinique en een van Yves Rocher. Hebben jullie een adventskalender?

Vorige week maandag begon er weer een nieuwe project week binnen mijn minor. Hiervoor zaten we in een makerspace in Arnhem, waar deze sjoelbak stond. Ik heb deze oud-Hollandsche sport gelijk geïntroduceerd internationale studiegenootje, haha.

Het was een creatieve week, waarbij we allemaal iets mochten doen/maken wat we altijd al hadden willen doen, maar door tijd-/geldgebrek of andere redenen nooit aan toe waren gekomen. Voor mijn idee had ik materiaal nodig van de Action, waar ik deze mooie glazen spotte! Het zijn look-a-likes van de mooie Libby glazen. Misschien een leuke cadeautip?

En ik nam deze mee naar huis: een super leuke kerstbal van Sissy Boy. Ik had nog bijna €20 tegoed open staan (dat spaar je automatisch bij Sissy Boy), dus hoefde niet eens te betalen. Dit tegoed vervalt aan het eind van het jaar, dus ik ga nog een kerstbal uitzoeken binnenkort ;-).

En toen misten er een paar foto’s, omdat ik 3 dagen ziek in bed heb gelegen. Ik denk een verkoudheid in combinatie met vermoeidheid. Voor de trip naar Warschau was ik al moe, omdat we lange avonden in de studio maakten i.v.m. een deadline. Warschau zelf was intens, en eigenlijk de afgelopen twee weken ook. Denk dat m’n lichaam er even klaar mee was en het liefst in winterslaap was gegaan ;-). Gelukkig voelde ik me vrijdag al weer een stuk beter, want…

Afgelopen weekend spendeerde ik aan zee! Vandaag zijn m’n vriend en ik precies 2 jaar samen, dus dat moest gevierd worden. We boekten een last minute naar Noordwijk.

Zaterdagmiddag bezochten we Leiden, een stad die m’n vriend nog niet kende (maar wel erg mooi vond!).

Vanuit daar gingen we naar museum Voorlinden, dat al sinds de opening op mijn lijstje stond. Natuurlijk maakten we de cliché-foto in het zwembad. Dit is echt een heel tof museum!

‘s Avonds gingen we uit eten bij Winter Lodge, de winterse variant van beachclub Branding. Deze tent is van dezelfde eigenaren als strandtent Tulum en Witsand in Noordwijk en Hippie Fish in Zandvoort. Allemaal stuk voor stuk super mooie zaken met heel lekker eten op het menu.

Het was koud en regenachtig, en dat maakte Winter Lodge extra knus. Ook een aanrader voor een kop warme chocolademelk tijdens een winterse strandwandeling!

Gisteren gingen we naar Den Haag, en liet ik mijn vriend mijn favoriete museum in Nederland zien: het Mauritshuis. Ik vind de collectie hier zo mooi! Ik schafte meteen een museumkaart aan, dus mocht je nog aanraders hebben.. ik had een paar jaar terug ook een museumkaart en heb toen de meeste musea wel gezien, maar er zijn ongetwijfeld nieuwe interessante tentoonstellingen!

We sloten af met een heerlijke lunch bij Pistache, en toen scheidden onze wegen weer. Bluh, ik heb altijd zo’n hekel aan afscheid nemen! Ik kan niet wachten totdat dat niet meer hoeft..

Vandaag is dus ons echte jubileum, maar wegens ons werk hebben we dat dus al gevierd. 2 jaar alweer, time flies when you’re having fun :-).

Wat er afgelopen week online kwam:

Ook op Gids voor het Zuiden, de website van Shirley en mij over België kwamen leuke artikelen online:

Tussendoor op de hoogte blijven? Check dan mijn Instagrampagina, daar plaats ik dagelijks stories. Ik zit bijna aan de 10.000 volgers – yay! –  dus mocht je me nog niet volgen, doe dat dan even :D. Kan ik ook zo’n coole swipe up functie aan mijn stories toevoegen ;-). Fijn weekend!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Shirley

  Gelukkig voelde je je voor jullie weekend weg beter. Gefeliciteerd met jullie jubileum! Voorlinden lijkt me heel leuk, ik wil ook graag een keer die kant op.

 2. Jenn

  Ooh al dat eten! Gefeliciteerd met jullie jubileum :)

 3. Judith

  Zo leuk dat jullie een adventskalender voor elkaar maken :) WinterLodge is echt mn favoriete strandtent in de winter, zo gezellig daar <3

 4. Ik heb Social Deal onlangs ook ontdekt. Ik wist wel eerder van het bestaan af, maar toen waren ze volgens mij nog niet actief in Leeuwarden en omstreken. Inmiddels wel. Ik heb een voucher gescoord die ik kan inwisselen bij de kapper bij mij om de hoek. Ideaal. :)

  1. Ja ik was eerst een beetje sceptisch, maar bij Social Deal staan er echt leuke dingen tussen, i.p.v. plekken waar je toch al niet naar toe zou gaan haha.

 5. Anneleen

  Superleuk dat jullie voor elkaar een adventskalender hebben gemaakt, lijkt me heel gezellig om te doen! :) En wat is je kerstboom leuk geworden, ik ga die van ons vrijdag optuigen, kijk ik echt al naar uit! X

 6. Shirah

  Wauw alweer 2 jaar samen, gefeliciteerd! Ben je al eens in het Groninger Museum geweest? Dat is één van mijn favorieten.

  1. Dankje! En nee, daar ben ik nog niet geweest. Ik kom helaas niet zo vaak in Groningen omdat het ver weg is, maar dat is een extra goede reden om er gelijk een heel weekend van te maken!

Geef een reactie