Diary week 51 & 52: uitgebreid kerstdiner & lekker niksen

Dit is ‘m dan: het allerlaatste dagboekje van 2018. Wat is dit jaar omgevlogen zeg. Dat is echt zo’n typisch ding dat oude mensen zeggen, dus misschien ben ik wel gewoon oud aan het worden. Dit keer weer een overzicht van twee weken i.p.v. 1 week, omdat ik even tijd nodig had om helemaal niets te doen. Om er in het nieuwe jaar weer volledig voor te gaan, met morgen gelijk de eerste blog online!

De laatste werkweek van 2018 was ondanks een deadline best relaxed. Ik werk in een fijn team waarin we de nadruk leggen op kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Dus niet per se tot 18:00 in de studio zitten omdat het moet, maar gewoon totdat we productief zijn. Afgelopen week verplaatsten we ons naar de Starbucks (waar we gewoon onze post-its op de muur hingen, haha) en dat werkte mega goed! In een halve dag kregen we meer gedaan dan in sommige hele dagen. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat ik die vrijheid en flexibiliteit heel belangrijk vind.

De laatste week was ook vol sociale uitjes, ik geloof dat ik geen avond thuis heb gegeten. Ik at bij vrienden, ging naar de film, at samen met een oud-huisgenootje..

..en op donderdag ging ik met studiegenootjes uit eten om een verjaardag te vieren. Super gezellig, maar ook wel intens.

Vrijdagochtend hadden we belangrijke interim presentaties, en aansluitend een kerstbrunch met bubbels! En dat was eigenlijk ook gelijk het begin van de kerstvakantie. Wat heb ik hier naar uitgekeken joh, niet normaal. Sinds september heb ik geen dag vrij meer gehad. Ik weet dat dit voor sommige mensen het normale leven is, maar ik moest er nog even aan wennen. Met m’n full time minor, freelance werk en blog had ik misschien ook iets te veel hooi op m’n vork genomen..

Gelukkig was er in de vakantie eindelijk tijd om even helemaal niets te doen. Ik ging naar m’n vader waar ik knuffelde met alle beestjes (en ze een knusse kersttrui aantrok, haha).

Op maandag ging ik samen met m’n vriend en moeder brunchen bij de Yoghurt Barn in Nijmegen. 6 jaar geleden werkte ik een tijdje bij de Yoghurt Barn in Utrecht, ik ben nog steeds gek op de yoghurtjes!

‘s Avonds vierden we kerst met m’n broers + aanhang en een heeeleboel cadeautjes. Ik kreeg voornamelijk boeken, die jullie binnenkort wel zien verschijnen op de blog ;-)

Kijk hoe lieffff. Ik probeer stiekem m’n vriend te ‘influencen’ om later ook een hondje te nemen.

Op eerste kerstdag zakken we traditiegetrouw af naar Limburg, om niet alleen kerst maar ook de verjaardag van mijn oma te vieren met een uitgebreide brunch. Dit jaar werd ze alweer 89!

Na de uitgebreide brunch reed ik samen met m’n vriend door naar België.

In België bestaat tweede kerstdag niet, en dat was eigenlijk wel relaxed. We hebben de hele dag op de bank gehangen en ‘genetflixt’, en ‘s avonds maakte m’n vriend deze lekkere pasta. Gewoon een lekkere luie simpele dag, precies waar ik zin in had.

Op donderdag ging ik samen met mijn vriend naar het onlangs heropende Africa Museum. België heeft natuurlijk een bijzonder verleden met Congo en ook dit museum was niet onomstreden. Benieuwd wat ik van het museum vond? Morgen lees je er meer over op Gids voor het Zuiden.
 
Vrijdag was weer zo’n dag dat we lekker niks deden. Op zaterdag waren we wat productiever: we draaiden wat wasjes, stofzuigden het huis en deden boodschappen. ‘s Avonds spraken we met vrienden af in Antwerpen. We aten bij de Thai (zooo lekker!) en liepen nog even over kerstmarkt. Mega gezellige sfeer hing daar!

En ook gisteren was het een luie dag, ik las een van de boeken die ik voor kerst kreeg. Vandaag gaan we nog een tripje maken naar Durbuy, het ‘kleinste stadje ter wereld’. Vanavond vieren we oud en nieuw lekker huiselijk met z’n tweetjes. We gaan gourmetten en daarna denk ik een film kijken. Ik heb daar nu al zoveel zin in!

De tweede week van de kerstvakantie moet m’n vriend weer aan het werk, en hoop ik ook weer aan de slag te gaan. Ik wil m’n blog weer wat oppakken, moet nog wat studeren en een voorstel voor m’n afstudeerstage gaan schrijven.

Het was heerlijk om even een weekje offline te zijn, maar ik heb heel veel zin om in 2019 weer lekker veel te bloggen.

Ik wens jullie allemaal een heeeel fijne jaarwisseling en een gelukkig 2019. Hopelijk zie ik jullie allemaal weer terug op m’n blog!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Judith

    wat een superfijne week heb je gehad :) leuke foto’s! fijne jaarwisseling!!

  2. Anneleen

    Wat een gezellige foto’s! :) Ik wens je bij deze nog een héél mooi en gezellig 2019!!!

Geef een reactie