Filmtips #16: De leukste Netflix kerstfilms

Netflix kerstfilms

Jaaa, vanaf vandaag heb ik eindelijk kerstvakantie! Ik heb er zoveel zin in. Een van de dingen die ik ga doen is de hele dag films en series op Netflix kijken onder een dekentje op de bank. Om nog even in kerstsferen te blijven zocht vriendinnetje Roos de leukste Netflix kerstfilms voor jullie op!

Geschreven door Rosemarijn Zandt

Favoriete Netflix kerstfilms

Wat is er nou lekkerder dan tijdens de kerstvakantie onder een dekentje op de bank wegkruipen? Natuurlijk wel met een kop warme choco en een goede voorraad aan films. Mijn guilty pleasure blijft toch wel de cheesy kerstfilm, hoe fouter hoe beter. Mijn favorieten op een rijtje:

A Christmas Prince

Amber wordt op pad gestuurd naar Aldovia om een artikel te schrijven over kroonprins Richard. Door zich voor te doen als de bijleslerares van prinses Emily komt ze het kasteel binnen. Al snel bouwt ze een band op met de Emily en de rest van de koninklijke familie. Ook wordt ze steeds closer met prins Richard. Maar wat is een romantisch verhaal zonder een beetje drama. Daar komen neef Simon en Lady Sophia in beeld. Lukt het Amber om haar geheime rol te houden?

De film is tenenkrommend fout, maar stiekem wel heel fijn om naar te kijken. Wegdromen bij het mierzoete verhaal en de voorspelbare drama tijdens de kerstvakantie. Natuurlijk weet je van tevoren al hoe de film gaat aflopen, maar voor de kerstsfeer maakt dat niet uit. Ik wil je wel aanraden om deze film lekker in je eentje of met vriendinnen te kijken en niet met je vriend.

A Christmas Prince: The Royal Wedding

We zijn een jaar verder en Amber en Richard zijn nog steeds samen, er staat zelfs een bruiloft op de planning. Amber gaat terug naar Aldovia, en komt er snel achter dat haar blog niet helemaal past binnen het stijve koninklijke protocol. Ook Richard heeft het zwaar, het volk tevreden houden is moeilijker dan gedacht. Weten Amber en Richard het ondanks alle stress vol te houden tot het huwelijk van de eeuw? Of was het toch allemaal te mooi om waar te zijn?

Net als het eerste deel van A Christmas Prince is het wel een beetje you hate it or you love it. Ik wilde de film echt zien, omdat ik deel één ook had gezien. Als je dacht dat het niet fouter kon, dan heb je The Royal Wedding nog niet gezien. Alles in de film gaat natuurlijk helemaal fout, maar je weet van tevoren dat het ook weer goed gaat komen. De romantiek en de hele setting geven je een warm gevoel van binnen.The Princess Switch

Stacy runt met haar beste vriend Kevin een banketbakkerij. Wanneer ze mag deelnemen aan een prestigieuze bakwedstrijd, reizen ze af naar Belgravia. Eenmaal daar botst Stacy tegen Lady Margaret van Montenaro aan. De twee lijken sprekend op elkaar. Lady Margaret, die er van droomt om een keer normaal door het leven te kunnen gaan, bedenkt een plan om een paar dagen van leven te ruilen. Naarmate de dagen verstrijken beginnen de dames aan hun leven, maar ook de nieuwe mannen, te wennen. Hoe dat afloopt? Daar moet je de film zelf maar voor kijken!

Dit is toch wel mijn favoriet uit het lijstje. Het is een gevalletje typisch Amerikaans en voorspelbaar, maar daarom extra leuk. Fan van The Parent Trap, It Takes Two of The Lizzy McGuire Movie? Dan ga je sowieso smullen van deze heerlijke typische kerstfilm. De sneeuw, kerstbomen, knappe mannen en de romantiek zorgen voor het warme kerstgevoel. Het is een echte feelgood film met een happy end, dat is waar ik het liefst naar kijk in de kerstvakantie.The Christmas Chronicles

Ieder jaar wordt het kerstfeest van een doorsnee Amerikaans gezin door de vader des huizes vastgelegd op video. Wanneer hij komt te overlijden, neemt de dochter het stokje over. Als ze haar camerabeelden terug aan het kijken is ontdekt ze iets, ze heeft de Kerstman op beeld staan! Samen met haar broer probeert ze die avond de Kerstman nog een keer te filmen. Maar het werk van de Kerstman gebeurt in het diepste geheim, het is niet de bedoeling dat de kinderen dit zien. Toch weten ze in de slee te belanden. Als ze ontdekt worden door de Kerstman staat hen een groot avontuur te wachten.

The Christmas Chronicles is van de makers van Home Alone, mijn verwachtingen waren dus ook hoog. De film geeft je een kijkje in de magische wereld van de Kerstman. Het avontuur, de kerstsfeer en de rendieren zorgen er zeker voor dat je je een avond kunt vermaken. Wat mij betreft had de Kerstman iets minder overdreven en gek mogen zijn, maar eerlijk gezegd geeft dat de film ook wel weer wat humor. Ondanks dat het een kinderfilm is heb ik er met plezier naar gekeken. Het is echt een feelgood film.

Christmas with a View

Wanneer de beroemde televisie-kok Shane in het Thunder Mountain Ski Resort als chef-kok wordt aangenomen zorgt dat voor behoorlijk wat onrust. Ook de manager van het resort, Clara, krijgt het warm van de knappe kok.

Ze probeert haar focus te houden bij het openen van haar eigen restaurant, een droom die uitkomt en wat ze voorlopig voor zichzelf wil houden. Ook Shane heeft zo zijn geheimen en wil een eigen zaak beginnen. Zal de gedeelde passie Shane en Clare bij elkaar brengen, of worden ze door de geheimen uit elkaar gedreven?

Deze guilty pleasure is zo fout, zo voorspelbaar en ook zo fijn om naar te kijken. De film heeft alles wat je verwacht van een kerstfilm, bergen sneeuw, romantiek en voldoende drama. Zelf vond ik de film alleen ietwat traag. In het middenstuk had er van mij meer een verhaal in mogen zitten. Gelukkig maakt het einde van de film dat weer goed!

Christmas Inheritance

Ellen mag het bedrijf van haar vader overnemen, maar moet eerst, traditiegetrouw, persoonlijk een brief afleveren aan de voormalige zakenpartner van haar vader. Wat Ellen dan nog niet weet is dat ze haar creditcards moet thuis laten. Eenmaal in Snow Falls blijkt Zeke de stad uit te zijn en moet Ellen langer blijven. Om haar verblijf te kunnen bekostigen gaat ze aan de slag als kamermeisje, waar ze de knappe Jake ontmoet, maar wat vindt haar vriend in New York daarvan? Ze voelt zich steeds meer thuis in Snow Falls en bij Jake. En dan ineens is daar Zeke…

Een op en top romantische film over tradities, vriendschap en familie. Het kleine dorpje wordt bedolven onder een flinke laag sneeuw en is het perfecte kerstdecor, voeg daar de klungeligheid en opbloeiede liefde aan toe en je hebt een heerlijke kerstfilm. Ondanks dat Christmas Inheritance niet heel vernieuwend is, is het toch een heerlijk verhaal om een avond mee zoet te zijn.

Nog meer aanraders:

Andere Netflix kerstfilms die nog op mijn lijstje om te kijken staan zijn:

 • The Spirit of Christmas
 • Merry Kissmas
 • Christmas Wedding Planner
 • A Wish for Christmas
 • The Holiday Calender

Welke (Netflix) kerstfilms staan bij jou op de planning voor de kerstvakantie? Geen zin in een kerstfilm maar heb je toch zin in een filmavondje? Bekijk dan de andere filmtips!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Stella

  Heer-lijk cheesy zijn dit soort films altijd, I love it! Toevallig was ik nog op zoek naar een leuke kerstfilm om te gaan kijken met mijn mams op de bank vanavond, dus we gaan er eentje uit jouw lijstje kiezen. Thanks! Fijne dagen en veel liefs.

 2. Irene

  Ik heb gisteravond The Christmas Chronicles gekeken en ik vond de kerstman net geweldig :D Helemaal hoe ik hem mij voorstel in onze tijden. De eerste film heb ik vorig jaar gekeken maar ik denk dat ik deel twee aan me voorbij laat gaat. The Princess Switch ga ik wel kijken denk ik!

Geef een reactie