Maak eenzame ouderen gelukkig met een kerstkaartje

kerstkaartjes


Kerst is een van mijn favoriete periodes van het jaar (naast mijn verjaardag en het begin van de zomervakantie). De gezelligheid, lekker eten, samen zijn met vrienden en familie.. Helaas zit dat er voor heel veel ouderen in Nederland niet in. Gelukkig bedacht het Ouderenfonds een oplossing: met een kerstkaartenactie willen ze zoveel mogelijk kerstkaartjes bezorgen bij deze eenzame ouderen, zodat hun kerst dit jaar wat vrolijker is.

Eenzame ouderen

1 miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam. Dit is 1 op de 4 ouderen! In iedere straat woont dus wel een eenzame oudere, ook bij jou. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Daar breekt toch je hart van? Ik vind het een mooie actie, daarom deel ik ‘m op m’n blog!

Hoe werkt de actie?

Schrijf voor 18 december een kerstkaartje, en stuur deze naar het Ouderenfonds:

Stichting Nationaal Ouderenfonds
Postbus 115
3800 AC Amersfoort


Het Ouderenfonds zorgt er vervolgens voor dat de kaart op de juiste plek komt. Meerdere kaarten in 1 envelop verzenden kan dus ook, het Ouderenfonds verspreid deze vervolgens over verschillende mensen.

Een kleine moeite dus, maar een groot gebaar! Meer informatie vind je op de website van het Ouderenfonds.

kerstkaartjes

Tips voor het schrijven van een kaartje

Hopelijk heb ik je nu enthousiast gemaakt om mee te doen met deze actie! Ik kan me voorstellen dat je nu denkt: wat schrijf je op een kaartje naar een onbekende? Ik heb een beetje rondgevraagd en kwam tot de conclusie dat het leuk is om je eerst kort voor te stellen. Dat kan je natuurlijk zo uitgebreid doen als je wil. Het lijkt mij in ieder geval leuk om te weten van wie het kaartje komt, bovendien is alleen ‘Fijne feestdagen’ wel heel onpersoonlijk..

Ik kan me voorstellen dat een leuk weetje of een grappige anekdote misschien ook wel leuk is om erin te schrijven. Als dit echt het enige contact is dat ze rond de feestdagen hebben..

Je kunt eventueel je adres op de achterkant van de envelop/kaart zetten, veel ouderen vinden het leuk om iets terug te sturen!

Tips voor leuke kerstkaartjes

Als je net zoals ik van plan bent om meerdere kerstkaartjes te verzenden, dan raad ik je aan om naar Action te gaan. Daar heb je 10 super leuke dubbele kaarten met envelop voor €1,50. Nog een tip: gebruik kerstzegels om je kaartjes te versturen, die zijn goedkoper! 

Doen jullie mee met deze actie?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Judith

  Wat fijn dat je een soort voorstel doet voor wat je in de kaart kan schrijven! Bij mij op werk is eerst een oproep gedaan voor onbeschreven kerstkaarten voor deze actie. Toen bleek dat er meer dan 100 kaarten waren ingeleverd, is de bak met kaarten op de lunchtafel gezet met het verzoek te helpen schrijven. Dit is twee weken geleden, en hoewel ik de actie tof vind, liep ik steeds vast als ik daadwerkelijk wilde schrijven. Want ik had geen idee! Met de tips van jou kan ik maandag hopelijk een paar kaarten schrijven :)

 2. Sarah

  Mooie actie! Ik vraag me af of zoiets in België bestaat…

 3. Stella

  Ik ga strakjes meteen naar de Action en de Primera om hier een projectje van te maken (: Thanks voor de heldere uitleg en de tips! (: Liefs!

 4. Merel

  Wat leuk! Ik ga gelijk een paar kaartjes sturen. Ik wilde dit vorig jaar ook al doen. Maar wist niet hoe en wat! Nu gelukkig wel. Ik ga het ook even delen op mijn blog voor nog meer bereik hier van!

 5. Anna

  Wat een super leuk idee! Ik ga zeker een paar kaartjes sturen! Liefs

 6. Jenn

  Mooi dat je hier ook aandacht aan besteed! Ik doe al jaren mee, heb er zelf ook een blogpost over geschreven :)

 7. Anneleen

  Wat een goed initiatief! :) Ik kocht dezelfde kerstkaartjes bij Action, ze zijn leuk hé! X

Geef een reactie