Recept: gele kokos currysoep met zoete aardappel

currysoep

Het populairste recept op mijn blog? Dat is ongetwijfeld deze curry. Curry’s zijn mijn favoriete comfortfood maaltjes: je maakt ze gemakkelijk in 1 pan, kan bijna niet fout gaan en de basis is vegan – geschikt voor iedereen dus. In de winter eet ik ook graag soep: ook lekker makkelijk en lekker warm. Dus waarom geen combi van deze favorieten? Zo ontstond de currysoep!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)
 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 teen knoflook
 • 1 stukje gember (ongeveer 1 bij 1 cm)
 • 250 ml kokosmelk
 • Thaise gele curry pasta (ik gebruik die van Fairtrade)
 • 100 gr rijstnoedels
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 klein blikje mais
 • 100 gr taugé
 • Een halve Chinese kool, in reepjes
 • Koriander
 • 1 limoen
 • Handjevol pinda’s
Zo maak je de currysoep:

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de gember en versnipper deze samen met de knoflookteen. Doe wat olijfolie in de pan en gooi de zoete aardappelblokjes, knoflook en gember erbij en bak voor een minuutje. Voeg dan wat van de currypasta toe (let op: hoe meer je toevoegt, hoe pittiger de curry!), blijf roeren.

Giet dan de kokosmelk erbij, verkruimel het bouillonblokje en voeg 500 ml water toe. Breng het geheel aan de kook, maar zet vervolgens het vuur laag en laat het geheel nog 5 minuutjes sudderen totdat de zoete aardappel zacht en gaar is.

Kook ondertussen wat water in de waterkoker. Giet de mais af, hak de koriander, de Chinese kool en de pinda’s grof. Snijd alvast een halve limoen in partjes.

Doe de noedels in een kom, en giet het zojuist gekookte water er over totdat ze helemaal onderstaan. Laat 2-3 minuten wellen, en giet ze vervolgens af. Spoel af met koud water, dat voorkomt dat ze allemaal aan elkaar plakken.

Voeg nu de mais, de taugé en de Chinese kool toe aan de soep. Check even of ‘ie goed op smaak is; eventueel kun je er nu nog wat currypasta aan toevoegen. Knijp de halve limoen uit boven de soep en roer goed door. Na 2-3 minuutjes koken (de groentes mogen nog een beetje knapperig zijn!) is je currysoep klaar.

Doe wat noedels in een kom en schep de currysoep daar bovenop. Top af met de gehakte pinda’s en koriander en serveer er een limoenpartje bij. Eet smakelijk!

Lekker recept? Check dan ook zeker mijn recept voor Vietnamese noedelsoep.

currysoepDit recept is een aanpassing van een Marley Spoon recept.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Karlijn

  Haha, ik ben absoluut een van die mensen die jouw curry recepten minstens één keer in de twee weken maakt! Deze soep klinkt ook erg lekker, ik ga altijd standaard naar rode curry maar ik ben benieuwd of gele curry veel verschilt in smaak of scherpheid.

Geef een reactie