Binnenkijker: Judith’s studio appartement

studio appartement

Ruim vier jaar geleden begon ik met de serie ‘Binnenkijker‘: binnenkijken bij gewone mensen. Het is alleen alweer een hele tijd (bijna 2 jaar!) geleden sinds de laatste binnenkijker online kwam! Gelukkig heb ik een leuke binnenkijker weten te strikken: het studio appartement van Judith. Een klein maar heel fijn huisje in Utrecht.

Judith’s Studio Appartement

Ik ken Judith via haar blog September Second. Af en toe drinken we koffie of gaan we een hapje eten en kletsen we over ons leven en onze blogs. Delen we leuke blogideetjes of bespreken we de laatste blogroddels. Yes, lekker oppervlakkig, maar soms heerlijk om te doen.

Afgelopen week was ik voor het eerst bij Judith thuis, in haar studio appartement. Hoewel het huis eigenlijk een grote kamer is, voelt het toch aan als een echt huisje. Vooral Judith’s gevoel voor stijl en de perfecte balans tussen mooie accessoires en niet te veel prullaria maakt het een fijne plek om te wonen.

studio appartement
studio appartement
studio appartement

Wonen & Slapen

Bij binnenkomst kun je links naar de woonkamer met keuken, en rechts naar de slaapkamer. Daartussen zit dus geen deur, maar dat – in combinatie met alle grote ramen – geeft het studio appartement juist een veel ruimer gevoel. Bovendien worden beide ruimtes van elkaar gescheiden door de keuken en het toilet.

De roze fluwelen bank in de huiskamer trekt natuurlijk gelijk de aandacht. Deze is van Westwing. Maar ook van de rotan stoel ben ik fan. Geeft altijd zo’n lekker ‘balkongevoel’, alsof het al voorjaar is.

studio appartement studio appartement

Kleurcodes

Judith heeft veel gevoel voor stijl, en dat zie je terug in de details van haar huisje. Een terugkerende kleurencombinatie in haar huis is het roze met okergeel. Accessoires zoals kussens, plantenpotjes en kaarsen kosten vaak niet veel, maar op die manier creëer je toch een soort ‘patroon’ en daarmee rust.

Daarbij laat Judith zich graag inspireren door het Australische woonwarenhuis Hello Trader. Hun Instagram staat vol mooie plaatjes, en ook daar zie je veel mooie zachte roze tinten terug. Helaas verzenden ze niet naar Nederland..

studio appartement studio appartement studio appartement

Favoriete plek

Favoriete plek in huis? Het bed! “Heerlijk om een uur eerder naar bed te gaan en daar nog even te chillen tussen alle kussens met een serie of een boek” vertelt Judith. En dat snap ik wel, met zo’n mooi groot bed. Ook hier zie je de kleuren roze en okergeel weer terugkomen. De prachtige sprei (gekocht bij tuincentrum Overvecht) is een opnieuw een mooi voorbeeld hoe je met een simpel accessoires iets extra’s kan toevoegen aan je interieur.

studio appartement studio appartement

Creatief met ruimte omgaan

Met een klein huisje moet je een beetje creatief zijn qua opbergruimte. Zo maakte Judith’s vader wat extra plankjes in de meterkast, zodat deze ook gelijk dienst kon doen als voorraadkast. En waar anderen misschien de wasmachine zouden plaatsen, heeft Judith extra plek voor kleren en schoenen. Wassen doet ze in de wasserette of bij haar ouders.

Ook vind je geen eettafel in Judith’s studio appartement. Ik snap het wel: een tafel neemt veel ruimte in beslag, en wanneer ik in m’n eentje ben eet ik ook meestal op de bank. En met een huisje in de stad spreek je ook gemakkelijk buiten de deur met vrienden af!

studio appartement studio appartement

Net zoals Judith

Meestal sla ik de badkamer en het toilet over, maar bij Judith was het de moeite van het spieken waard. Zelfs hier zie je het roze en okergeel terugkomen! Ook fan van Judith’s stijl? Zelf shopt ze graag bij Westwing, H&M Home en de interieur afdeling van Karwei.

Ik vind het knap hoe ze van een klein studio appartement toch een echt huisje heeft weten te maken. Ik hou van haar kleurencombinaties en heb zin om zelf ook een of twee kleuren te kiezen voor m’n eigen huisje. Tijd voor een make over! ;-)

Meer binnenkijkers?

Wat vinden jullie van Judith’s huisje? Hebben jullie zelf ook bepaalde kleuren in je interieur? Ben je benieuwd naar nog meer interieurinspiratie? Klik hier voor alle andere binnenkijkers. Het zijn allemaal kleine huisjes, studio’s of zelfs studentenkamers met allemaal weer een andere stijl.

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Elisa

  Oh wat een super leuke plek heeft ze er van gemaakt!

  1. Ja, vind ik ook! Hij was eigenlijk officieel niet ‘weg’, maar het kwam er gewoon niet van. Hopelijk heb ik genoeg tijd om nog meer binnenkijkers op de foto te zetten, want ik vind het zelf ook leuk!

 2. Karin

  Mooi met die lekker grote ramen! Licht is zo belangrijk :) Dit doet me een beetje denken aan mijn zolder appartementje een paar jaar geleden. Dat vond ik ontzettend leuk om in te richten met leuke kleurtjes en zo. Nu heb ik een “echt grotemensenhuis” en vind ik het eigenlijk best moeilijk om het leuk aan te kleden. Als je een kleine ruimte hebt lijkt het op een of andere manier toch gemakkelijker dan een grote woonkamer…

  1. Ja licht is inderdaad belangrijk, daar let ik zelf ook altijd op. Een klein huisje voelt misschien makkelijker omdat het sneller ‘af’ is, maar ik heb juist altijd het probleem dat het daardoor ook te snel vol wordt..

 3. Darina

  Een heel mooi interieur! vooral de roze bank vind ik geweldig. En zo licht ook!

 4. Sanne

  Wat een gezellig en vrolijk huisje heeft Judith! Klein, maar fijn :). Ik vind de donkere kozijnen ook echt wel wat hebben en fijn dat het zo licht is.

 5. Anna

  Wauw, wat een heerlijk plekje! De kleuren die ze gebruikt in haar interieur vind ik ook heel erg tof <3 Ben trouwens erg benieuwd waar ze al haar kleding laat, of heb ik dat gemist, haha? Als grafisch ontwerper kan ik echt niet zonder tafel, maar het neemt inderdaad (te) veel ruimte in…

  1. Haha, die zitten in de kast op haar slaapkamer. Waar anderen dus hun wasmachine plaatsen, maar Judith besloot dat extra kastruimte belangrijker was ;-) Logisch ook!

 6. Stella

  Jeetje mina, ik kijk mijn ogen uit! Wat een knus, gezellig en persoonlijk plekje heeft ze ervan gemaakt. Ik kan alleen maar dromen van zoiets, hihi. Ik vind de ‘vintage elementjes’ erin echt mega leuk – het past allemaal zo goed bij elkaar! Ik werd ook helemaal blij van de intro, waarin je vertelde dat jullie dan lekker samen koffie drinken en blogideetjes bespreken. Blogvriendinnen zijn echt heel leuk he? Ik kende de blog van Judith nog niet, maar ik ben hem gelijk gaan volgen (: Liefs!

 7. Marjoleine

  Wat een super leuk, knus plekje! Heel licht maar toch ook heel gezellig :-)

 8. Yanine

  Echt heel erg leuk al die roze details, hoewel ik niet echt van het roze ben, vind ik vooral die bank wel heel erg leuk. Krijg ook meteen zin om zelf eens een keer mooie interieurfoto’s te maken, en dan alles eens echt goed op te ruimen haha.

 9. Arjen

  Meer dan trots op mijn dochter. . Wanneer Judith hulp nodig heeft, is zij daar uiteraard van verzekerd!

 10. Sophie

  Wat een prachtige en rustige inrichting. Dit huisje is echt een voorbeeld van hoe ik het zou willen. Ik heb gewoon heel veel spullen en heb heel veel hobby’s.

 11. Alex

  Wat een leuk huisje! Wij hebben ook een grote ruimte, en dan ook nog onder het dak. Ik vind het soms wel lastig om het allemaal netjes te houden want als je ergens iets laat liggen lijkt het direct rommelig…:)

Geef een reactie