Diary week 1: Een frisse nieuwe start

Volgens mij ben ik nog nooit zo relaxed het nieuwe jaar begonnen. Zoals ik in m’n vorige dagboekje al zei stond deze vakantie echt in het teken van niets doen. Maar ook in het teken van opruimen en weggeven. Om helemaal klaar te zijn voor het nieuwe jaar. Ik heb er zin in!

Op oudjaarsdag ging ik samen met mijn vriend naar Durbuy, een schattig stadje in Wallonië. Binnenkort lees je hier meer over op Gids voor het Zuiden.

Oudjaarsavond vierden we lekker relaxed: met veel snacks en Netflix. Ik heb niet eens naar het vuurwerk gekeken, eigenlijk was het een avond zoals alle andere avonden, maar juist dat vond ik er zo chill aan. Lekker doen waar je zin in hebt.

M’n vriend legde de lat gelijk hoog voor de rest van het jaar door op nieuwjaarsdag met een ontbijtje op bed te komen, haha. De schat <3.

‘s Avonds gingen we langs bij de oma van mijn vriend, trouw lezer van dit blog. We aten samen en sloten af met deze chique gebakjes.

De rest van de week chillden we dus vooral! Ik nam me voor om dit jaar meer boeken te lezen. Als stok achter de deur maakte ik een account op Goodreads aan (voeg me gerust toe). Ik heb nu al 2 boeken uit, en ben met m’n derde boek bezig! Ik hoop dat ik dit volhoud.

Samen met m’n vriend paste ik op het huis van zijn ouders, die op vakantie waren. Zo konden we alvast een beetje proef samenwonen ;-). En het was zo fijn! Zelfs samen opruimen, de was doen en voor elkaar koken was leuk. Lekker klef haha, maar ik denk dat we helemaal klaar zijn om samen te gaan wonen deze zomer.

Op vrijdag gingen we in Antwerpen uit eten met een gemeenschappelijke vriendin. We aten bij Satay, dat was kei lekker! Daarna gingen we naar een cafeetje, waar een vriendinnetje en haar vriend uit Utrecht zaten. Zij deden een weekendje Antwerpen. Super leuk om met m’n Utrechtse vrienden in Antwerpen te zitten, haha. Was een hele gezellige avond.

Zaterdag ging ik weer naar huis, en dat was hoognodig.. want zo zag m’n woonkamer eruit. Alsof er een bom ontploft was. Ik was nogal gehaast vertrokken, en de weken voor de vakantie zo druk dat ik niet aan opruimen toe kwam. Gelukkig zorgde het nieuwe jaar ook voor opruimwoede, wat het stuk makkelijker maakte om te beginnen.

Tadaaa. De kerstboom haalt mijn vriend komend weekend op. Ik vind het echt zielig om al die bomen zo buiten op een hoopje te zien liggen, lekker afgedankt. Ook niet zo duurzaam, ik hoop dat we onze boom volgend jaar gewoon weer kunnen gebruiken!

Gisteren zat ik nog steeds in een productieve vibe. Dus ik stond vroeg op en deed gelijk de boodschappen voor de hele week.

Ik ging verder met m’n opruimwoede en zette deze boeken op Twitter: binnen no time waren ze opgehaald!

Tijdje terug kreeg ik een rondleiding van Jan van Utrecht Underground: rondleidingen van ex-daklozen langs een kant van Utrecht die de normale mens niet kent. Super interessant, echt een aanrader! Jan vertelde me dat ie inmiddels bijna schuldenvrij is, een eigen huis heeft en een moestuin! Super tof natuurlijk. En toevallig had ik nog 110L biologisch potgrond met kokos en 40L hydrokorrels thuis liggen, van een blogsamenwerking met Pokon. Het lag bij ons een beetje in de weg, maar ik kon Jan er enorm blij mee maken.

Dus vandaag kwam ie het ophalen: 110L potgrond én een 40L zak hydro korrels. Allemaal op de fiets.  Hij blij, ik blij want alles is opgeruimd. En deze zomer krijg ik vers fruit uit de moestuin!

‘s Avonds kwam nog een meisje een tas vol glazen ophalen, en zo was ik van al mijn spullen af! En iedereen was zo blij en dankbaar, echt leuk. Veel beter dan dat gedoe met marktplaats. Ik ben helemaal opgeladen voor deze nieuwe week. Ik zit ook weer helemaal in een blogflow, deze week komen er net zoals afgelopen week 4 blogartikelen online. Veel leesplezier!

Wat er afgelopen week online kwam:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Anne

  Leuke week Marlous, je had ook wel echt vakantie verdiend!

 2. Siroon

  Dat ziet er uit als een heerlijke week! Ik heb toevallig deze week ook mijn Goodreads account onder het stof vandaan getrokken (waar ie al sinds 2013 lag haha!), dus ik ga je mooi volgen! Met mijn Kobo is het zo makkelijk bijhouden wat ik wil lezen en heb gelezen, maar ik vind het ook wel leuk om dat online bij te houden en mensen te volgen!
  En wat een goeie opruimactie! Fijn dat je alles kon weggeven, kon je er anderen ook weer mee blijmaken :) One man’s trash is another man’s treasure, he! Ik kijk uit naar je blogs, fijne week weer!

 3. Veerlez

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe actief Goodreads is in januari. Iedereen heeft weer frisse zin om veel boeken te lezen! Een goeie motivatie en stok achter de deur inderdaad! Laten we zorgen dat goodreads in juli nog steeds zo druk is!

 4. Jenn

  Klinkt als een heerlijke week! Ik heb je toegevoegd op Goodreads :)

 5. Marjoke

  Leuk is dat hè, om spullen weg te geven. Jij blij omdat je wat op hebt kunnen ruimen en ook nog een tevreden gevoel omdat de ander er vaak echt heel blij mee is. Regionaal (Walcheren) is hiervoor een Facebook-pagina opgezet. Supergoed initiatief! Ik moet zelf ook hoognodig weer eens wat spullen opruimen…

 6. Irene

  Ik heb je ook toegevoegd op Goodreads! Klinkt echt als een zalige week! En hihi, je rommelige huis vind ik wel herkenbaar! :D Dat is hier soms ook. Tot mijn vriend en ik er allebei gek van worden en doen we een mega grote kuis waarna het hele riedeltje zich nog eens herhaalt.

 7. Inge

  Ik heb je ook toegevoegd op goodreads! Fijne week!

 8. Anna

  Wat heb je goed opgeruimd zeg! Echt een heerlijk gevoel is dat. Ik ben benieuwd naar je komende blog artikelen!

Geef een reactie