Diary week 2: verjaardagsetentje, spannende deadline & tof bordspel

Afgelopen week was een hele fijne, chille week. Afgezien het feit dat ik een hele belangrijke deadline bijna over het hoofd zag dan. Pfoe. Het kostte me sowieso 5 jaar van m’n leven, maar ik haalde deadline en kon toen weer verder gaan met deze fijne week. Ik legde m’n afstudeeropdracht vast, en ook de deadline van mijn minor komt steeds meer in zicht.. Tijd om dingen af te ronden!

Na de twee weken vakantie (voelt echt als een maand geleden, die kerstvakantie) besloten m’n studiegenootjes en ik even rustig op te starten. Even bijkletsen met een kop koffie. Daarnaast zijn we vaak veel productiever wanneer we even uit onze studio stappen en ergens anders werken.

‘s Avonds ging ik uit eten met Dennis en Leo, om de verjaardag van Dennis te vieren. Weer met een Social Deal en weer bij Metro Kitchen aan het jaarbeursplein. Voor €16,25 kregen we een super lekker driegangen menu, echt een aanrader!

Toen ik maandagavond thuiskwam, bleek dat een deadline van een herkansing niet pas na het weekend zou zijn, maar binnen 2 dagen al. HELP. Ik heb geloof ik nog nooit zo’n heftige stress gevoeld, haha. Gelukkig kon ik al m’n plannen cancelen en heb ik dinsdag de hele dag boven m’n boeken gezeten.. Ik zag het al voor me dat ik het niet zou halen en daardoor na de zomervakantie terug zou moeten komen. Gelukkig haalde ik de deadline! Deze week heb ik nog een mondeling over de opdracht, maar ik heb het gevoel dat het wel goed zit. Het inspireerde me in ieder geval om het artikel over ontstressen te schrijven.

Woensdag en donderdag waren fijne dagen in de studio. Hierboven zie je mijn projectteam, en onze ‘warroom’. Naast de enorme to do lijsten hangen de muren vol met alle insights en uitkomsten van onderzoek en testen. Lijkt heel rommelig, maar het is eigenlijk heel fijn om op die manier te werken, zo kun je gemakkelijk je info terug vinden. Hetzelfde geldt voor de tafel: bij inspiratiesessies ‘behangen’ we de tafel met een groot bruin papier, zodat we alles wat in ons opkomt meteen kunnen opschrijven of tekenen.

Donderdag was een super productieve dag, dus besloten we samen met wat andere studiegenootjes even naar buiten te gaan voor een break. Toen het een beetje begon te regenen hadden we een goed excuus om deze crazy hot chocolates bij Lewis te gaan drinken.

‘s Avonds at ik nog een hapje bij de Spaghetteria. Ik ben dol op hun verse pasta’s, maar het is er altijd zooo druk. Gelukkig zit er sinds kort ook een vestiging in ‘t Vredenburgkwartier (jaja, als je de socials volgt blijf je op de hoogte ;-)). Deze is een beetje verstopt, en daardoor minder druk.

We sloten af met fancy cocktails bij Stan & Co. Niet per se m’n favoriete tent, maar ik vind het altijd leuk mensen kijken daar.

Vrijdagavond kwam m’n vriend weer, en de hele zaterdag hebben we allebei gewerkt. Hij moest wat extra uren maken voor z’n werk, ik moest naast wat freelance klussen ook m’n stagevoorstel schrijven en natuurlijk bloggen!

‘s Avonds begonnen we met de Netflixserie You. M’n vriend had het dekbed naar de bank geteld, en dus lagen we daar lekker knus. De serie is echt een aanrader. Creepy, maar wel heel goed.

Zondag was echt zo’n heerlijke typische zondag. We sliepen uit, aten ontbijt in bed en liepen daarna de stad in voor een koffie en wat lekkers. Daarna gingen we een spelletjeswinkel in. In Utrecht hebben we verschillende spelletjeswinkels langs de Oudegracht zitten, waar je heerlijk kunt rondstruinen.

Uiteindelijk namen we het spel Splendor mee naar huis. We moesten ‘m natuurlijk meteen uitproberen, en het is echt zo’n tof spel! Je moet strategisch nadenken, maar ook een beetje geluk hebben. Er zijn niet veel spellen die ook echt leuk zijn voor 2 spelers, maar Splendor is er zeker een van. Eventueel kun je het ook met 3 of 4 spelers spelen. Ik denk dat dit onze nieuwe verslaving wordt, haha.

Daarna was het alweer tijd om m’n vriend uit te zwaaien. Hij nam onze kerstboom mee, zodat ie komende tijd lekker in de grond kan en volgend jaar weer opnieuw van dienst kan zijn. In mijn straat liggen overal hoopjes kerstbomen en dat vind ik zo zielig! Ook totaal niet duurzaam.. Ik snap dat niet iedereen de ruimte heeft om een kerstboom in de tuin te plaatsen, maar ik vind eigenlijk dat bomen zonder kluit niet verkocht zouden mogen worden. Waarom kun je niet gewoon een kerstboom huren? Die je dan in januari weer teruggeeft aan de kweker, zodat ie weer terug de grond in kan? Misschien een goed businessidee dit ;-)

Wat er afgelopen week online kwam:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Saskia

  Fijn dat je toch nog je deadline hebt gehaald. Je kan op verschillende plekken in Nederland een kerstboom adopteren, die breng je inderdaad in januari weer terug en kun je in december weer ophalen voor een bepaald bedrag. Want inderdaad heel zonde van al die bomen!

  1. Ah top, dan zijn er dus meer mensen die zo denken. Nu alleen nog wat betere marketing, want ik hoor er nooit iets over en aan het aantal bomen op straat te zien zijn nog meer mensen niet op de hoogte..

 2. Anna Laura

  Ahh deadlines, soms zou je ze toch. Zo kwam ik er van de week achter dat mijn scriptie twee weken eerder in geleverd moest worden dan ik dacht. Even door werken dus. Ik moet social deal ook echt eens een keertje gaan gebruiken om ergens lekker te gaan eten! Thanks voor de reminder.

 3. Shirley

  Omg, gelukkig kwam je er net op tijd achter dat de deadline deze week was. Anders was het zo zuur geweest. Goed dat je je kerstboom verhuisd hebt (al die naalden in de auto, haha).

   1. Shirley

    Oja, inderdaad! Ik heb laatst mijn kerstspullen verhuisd en mijn vriend opgezadeld met een auto vol glitters. Daar is hij niet heel blij mee. Duidelijk geen surfer.

 4. Judith

  Wat top die Social Deals! Ga ik ook eens proberen :) Thanks voor de tip! En de pasta’s bij Spaghettaria zijn altijd heerlijk inderdaad, gelukkig hebben we er nu een extra locatie bij in ons stadsie!

 5. Anna

  Wat vervelend van je deadline, gelukkig is het nog net op tijd goed gekomen! En wat goed dat jullie de kerstboom gaan hergebruiken, dat zouden inderdaad meer mensen moeten doen :p.

 6. Anne

  Ah ja, de treurigheid van de kerstbomen! Die herken ik wel. Ik woon midden in de stad en daar ziet het er op de één of andere manier nog treuriger uit. Die van mij had ook geen kluit en moest ik dus ook daarbij leggen en toen besloot ik dat ik dat volgend jaar anders ga doen. Hier in de buurt is een soort ‘stadstuin’ waar je gewoon een kerstboom kunt huren, eigenlijk zoals je beschrijft, en ‘m na de kerst weer kunt terugbrengen en dan wordt de boom weer in de grond gezet.

Geef een reactie