Diary week 3: een week vol hoogtepunten!

Afgelopen week was er een met meerdere hoogtepunten. Ik haalde m’n allerlaatste herkansing (BIG YAY!), organiseerde een co-design sessie die supergoed ging, ging langs de kapper, vierde m’n moeders verjaardag.. Hoewel ik nog steeds moet oppassen dat ik het niet allemaal té druk maak voor mezelf, ben ik blij dat ik in zo’n happy & productieve flow zit. Meer daarover in de rest van dit dagboekje!

Maandag ging ik met mijn projectteam naar Leiden, waar het hoofdkantoor van Achmea staat. Achmea agro is de klant waarvoor we ons project uitvoeren, en op maandag hadden we een speciale co-design sessie voorbereid.

Met een zelfbedachte sessie en een zelfbedachte tool hielden we een groep managers een uur bezig. Allemaal luisterden ze aandachtig en deden ze heel enthousiast mee. Dit was zo tof! We voelden ons echt experts, in plaats van drie studenten.

De sessie ging als volgt: wij hadden kaartjes meegenomen met daarop quotes en insights van ons onderzoek. We vroegen de deelnemers om deze aan te vullen met eigen quotes, anekdotes en/of aannames die zij over hun klanten hadden. Vervolgens vroegen we ze om al deze kaartjes te clusteren, en deze clusters een naam te geven.

Uiteindelijk hebben we de clusters op een matrix geplaatst, en vervolgens de vier vlakken in de matrix een naam gegeven. Op die manier zijn er vier doelgroepen gecreëerd waar alle klanten in kunnen worden gepositioneerd.

We kregen goede feedback, het was niet alleen een hele leuke maar ook nuttige sessie om te doen. Ik leidde de sessie en zou dit in de toekomst best vaker willen doen. Ik houd van workshops geven, en al helemaal wanneer ze ook echt waardevol zijn.

Dit kleine succes moest natuurlijk gevierd worden, dus gingen we de stad in. Bovendien is een van mijn projectgenoten Spaans, hij had Leiden natuurlijk nog nooit gezien. We wandelden langs de grachtjes, ik scoorde een goede vintage blouse bij dit winkeltje en..

Roos in Leiden

We lunchten bij Roos.  Mjam, welverdiend!

En ‘s avonds ging ik door naar de kapper, om er weer iets meer model in te brengen. Je ziet het hier nog niet zo heel goed, omdat m’n haar nog onder de droogkap zit, maar Sabrina van SalonB heeft weer top werk geleverd. Ik heb nog steeds een paar ‘share good hair’ kaartjes over, waarmee ik €25 korting kan geven aan elke nieuwe klant van SalonB. Wil je SalonB ook eens uitproberen en woon je in Utrecht? Stuur dan even een berichtje, dan kan je het kaartje een keer ophalen. Ik ga al jaren naar SalonB (en daarvoor naar The Graduates) en wil niet anders meer!


Weet je nog die mega spannende deadline van vorige week? Nou dinsdagochtend was het tijd voor deel 2: het mondeling dat bij de opdracht hoorde. Daarom ging ik weer terug naar het nieuwe schoolgebouw, wat in mijn ogen nog steeds een doolhof blijft..

Naast de moeilijke opdracht kreeg ik ook een mondeling over het onderwerp (bedrijfsprocessen en data flow charts, ingewikkeld!!). Beide moest ik minimaal met een 5,5 afsluiten. Met maar 6 vragen vond ik dit ZO spannend, ik zat geloof ik te zweten op de stoel als een bang konijntje. Gelukkig hoorde ik na 15 minuten het verlossende woord: ik had het gehaald! Voor beide onderdelen had ik een 7,5 gescoord, hoera!

Je wilt niet weten wat een last er van m’n schouders viel, ik was ZO blij. Ik heb meteen een taartje gekocht om het te vieren met m’n projectgenootjes.

Terug in de studio gingen we natuurlijk weer verder met ons eigen project. We doen dus een project voor Achmea Agro, de agrarische afdeling verantwoordelijk voor verzekeringen voor boeren. Dit is zo interessant, omdat boeren een unieke doelgroep zijn om mee te werken.

Ik ga deze muur vol post-its en tekeningetjes ook echt missen. Onze klant heeft gevraagd of ze ‘m mag meenemen, haha. Misschien dat ik voor mijn afstudeerstage wel m’n eigen mini brown paper war room creëer.

Trouwens, zouden jullie het leuk vinden als ik wat meer schreef over mijn opleiding en alle methodieken die ik momenteel leer? Op dit moment zou dat met name over design thinking gaan. Ik vroeg het gisteren ook op Instagram, en daar zei ruim 70% procent ‘yes’, maar ik ben vooral benieuwd wat jullie (de mensen die daadwerkelijk op m’n blog kijken) ervan vinden :-).

‘s Avonds ging ik met Judith uit eten. Ik ken Judith via Instagram en onze blogs, super leuk om er op die manier nieuwe vriendinnen bij te maken. We aten bij Spekuk, een Indonesisch restaurant in de Drieharingstraat.

En ‘s avonds sloot ik af met een boek. Ik ben inmiddels bezig met boek 4 & 5 van 2019.. dat gaat nog helemaal goed komen met mijn readingchallenge! Ik zit weer helemaal in het leesritme. Deze week komt er een blog online met mijn tips om weer lekker aan het lezen te gaan.

Kijk hoe vet! Deze Walvis (Skyscaper genaamd) is gemaakt van zwerfaval uit de oceaan rondom Hawaï. Hij stond heel mooi in Brugge (en ik snap dat ze daar balen dat ie weg is, haha), maar de komende zes maanden staat ie te shinen in Utrecht! Dit om aandacht te vragen voor de plastic soep in onze oceanen.

Ik ging er woensdagochtend natuurlijk meteen langs om foto’s te maken voor de socials van het Vredenburgkwartier.

Daarna ging ik door naar de Werkspoorkathedraal, een toffe locatie waar het HUNEXT festival plaats vond. Dit is een festival door en voor docenten en medewerkers van de Hogeschool Utrecht.


Kijk hoe tof dit eruit ziet! Er was live muziek, er waren food trucks, en check die gekleurde lampjes! Heel tof gedaan.

Hoewel ik officieel ook een medewerker van de HU ben, was ik er vooral aanwezig als student, om mijn docent Patrick te ondersteunen bij zijn sessie. Tijdens het festival gaven allerlei docenten en andere mensen werkzaam in het onderwijs praatjes en workshops.

Mijn docent Patrick gaf een lesje reflecteren met behulp van Design Thinking. Dit is zo’n toffe en creatieve oefening, hij helpt echt onwijs goed bij het reflecteren op je eigen werk. Goed om zelf te doen, maar ook om met je team te doen (of met je leerlingen dus!).

Als jullie hier geïnteresseerd in zijn kan ik de oefening eventueel wel delen. Hij bestaat uit meerdere stappen die voortvloeien uit elke stap.

Ennnn terug naar onze war room. Nogmaals: ziet er tof uit toch? Vrijdag werkten we weer hard door. Deze week is de ALLER laatste week van de minor. Zo gek! De tijd is echt voorbij gevlogen. Deze week leveren we ons onderzoeksrapport op en geven we een eindpresentatie. Daarna sluiten we af met een welverdiend feestje. Ik heb er zin in!

‘s Avonds bestelden we pizza en dronken we wijntjes en speelden we Ganzenbord met de internationale studenten (die nog noooit van het spel gehoord hadden).

Een liftselfie bij mama. Hier had ik m’n haar al 6 dagen niet gewassen, maar het was nog steeds zo mooi en shiny! Ik moet toch eens checken welke producten Sabrina had gebruikt, want zo lang niet m’n haar hoeven wassen is nog nooit gebeurd.


M’n mamsie was jarig en werd 62! Dat vierden we gezellig met een lunch bij mama thuis.

M’n oudste broer vraagt altijd of ‘ie op m’n blog mag, dus bij dezen: hier is ‘ie zich aan het voorbereiden op zijn aankomend vaderschap (baby wordt in mei verwacht!) met ons neefje. :p

Zoals je ziet ging afgelopen week als een trein voorbij. Gisteren was ik niet zo lekker, ik voelde me een beetje verkouden en had vooral slecht geslapen. Ik heb er een lekkere pyjamadag van gemaakt en heb me gefocust op m’n stagevoorstel. Na deze week heb ik 1 weekje niets, en dan begint het afstuderen..

Afgelopen week kwam o.a. dit blogje over persoonlijk bloggen online. Wát veel reacties kwamen daar op, zo leuk om te lezen!! Geeft me veel energie en motivatie. Ik ben stiekem ook best trots dat er sinds 2019 elke week 4 blogs online staan (en ook nog eens 3 per week op Gidsvoorhetzuiden.nl!). Ik ben blij dat ik weer in een blogflow zit en hoop dat ‘ie nog ff blijft ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Stella

  Wat ontzettend leuk dat de managers bij Achmea zo actief meededen en jullie echt serieus namen! Volgens mij is zoiets echt super leerzaam. Ik heb trouwens echt veel nieuwe bezoekers aan jou blogje van gisteren overgehouden – onwijs leuk! Daardoor zit ik dus OOK weer helemaal in een blogflow, dus thanks a lot! Ik had al plannen om mijn blogje weer eens aan te pakken qua looks etc, maar nu kan ik daar al helemaal niet meer mee wachten! Ik ben trouwens ook echt op zoek naar een fijne kapper die niet te duur is, maar wel mooi kan kleuren. Ik wil namelijk voor het eerst in m’n leven mijn haar gaan verven binnenkort, waaaah. Om daar nou helemaal voor naar Utrecht te reizen vanuit Leiden is misschien niet handig, maar mocht je nog goede tips hebben toevallig; let me know. Liefs!

 2. Anna

  Leuke foto’s weer! Wat fijn dat je in een blogflow zit. Ik ben zeker benieuwd naar meer informatie over je opleiding dus daar zou ik zeker meer over willen lezen!

 3. Emma

  Zo fijn om elke keer jouw blogs te lezen en wat een fijne productieve week! Nu ik nog… ;)
  Mag ik vragen waar jouw zwarte tasje van is die je om hebt op de twee-na-laatste foto?

 4. Elisa

  Wat een mooie hoogtepunten inderdaad, je bent inderdaad heerlijk bezig zeg. Hopelijk hou je deze balans goed vast, soms is het lastig he om die te vinden.

 5. Veerlez

  Wat een heerlijke week! En wat leuk om meer inzicht te krijgen in je opleiding.

  Ik heb al weken het gevoel dat ik naar de kapper moet (sterker nog, ik zeg dit al zeker een half jaar haha) en ben nog nooit bij Salon B geweest, dus zou zeker graag gebruik maken van zo’n kortingskaartje

 6. Tess

  Ja op al jouw vragen! Lijkt me zo interessant om meer te leren ivm al die methodieken en oefeningen. Ik zou jouw richting heel graag zelf volgen maar hij bestaat dus niet meer :( Jammer.. Maar do share ja!

 7. Loes

  Het lijkt me heel interessant om te lezen over de methodes die je leert op je opleiding!

 8. Lenneke

  Ja ja jaaa, meer over je opleiding! Ik leer graag, dus kom maar doorrrr. En hoera voor al je goede cijfers! Ik begin school bijna een beetje te missen. Vandaag vijf jaar geleden studeerde ik af. Het is nooit te laat om dat te vieren, toch? *bestelt taart*

Geef een reactie