Filmtips #17: Nieuwe favorieten op Netflix

favorieten op Netflix

Deze kerstvakantie is de luiste kerstvakantie ooit. Er zijn dagen geweest dat ik de hele dag in pyjama zat en drie verschillende films op Netflix achter elkaar keek. Heerlijk, blijkbaar had ik het even nodig ;-). Het was dit keer ook erg makkelijk om een film te kiezen, in plaats van uren scrollen klikten we zo de ene na de andere leuke film aan. Daarom deel ik jullie graag dit lijstje met nieuwe favorieten op Netflix. Allemaal de moeite waard om te kijken!

Nieuwe favorieten op Netflix

Naast deze ‘nieuwe’ favorieten, schreef ik al veel vaker over Netflix films. Het is jammer dat ik er niet voor betaald krijg haha, maar ik ben groot fan van Netflix. Het is soms even zoeken naar de juiste film, maar hopelijk gaat dat met dit lijstje een stuk makkelijker.

1. Collateral

Ik had nog nooit van deze actiethriller uit 2004 gehoord. In de film krijgt een taxichauffeur een aanbod om een passagier de hele avond rond te rijden voor een groot bedrag. Dromend over een vakantie op een paradijseiland neemt de taxichauffeur de opdracht aan, totdat hij erachter komt dat zijn passagier een huurmoordenaar on a mission is..

Niet te verwarren trouwens met de gelijknamige Netflix original die afgelopen jaar uitkwam. Die lijkt me ook nog leuk!

2. The invisible Guest

The Invisible Guest is eigenlijk gewoon de Engelse titel voor de Spaanse film Contratiempo. Slim wel, want ik denk dat veel meer mensen de film nu zullen aanklikken. Dat de film Spaans gesproken is stoort totaal niet vind ik, kijk ook maar naar het succes van La Casa de Papel.

In The Invisible Guest heeft een succesvolle zakenman een afspraakje met zijn minnares. Onderweg naar huis komen ze in botsing met een tegenligger. Omdat niemand van het bestaan van de affaire mag afweten, besluit het duo de zaak zelf op te lossen. Een super spannende en intrigerende film, met meerdere plotwendingen. Krijgt niet voor niets een 8,1 op IMDB!

3. Birdbox

Als je afgelopen weken niets over deze Netflix Original hebt gehoord heb je mogelijk onder een steen gelegen, maar ik deel ‘m toch nog eens. In Birdbox neemt een onbekend monster de wereld over; iedereen die het monster ziet wordt suïcidaal. Er volgt een soort apocalypse, waarbij alleen degenen die hun ogen afwenden van ‘het kwaad’ (door middel van een blinddoek of door de ramen af te plakken) overleven.

Een spannende film (maar ook weer niet zo spannend als wordt beweerd), waarbij je na afloop wel nog wat vragen zult hebben. Toch vind ik ‘m zeker de moeite van het kijken waard, ik ben heel benieuwd of hier nog een serie van gemaakt gaat worden. Oh en funfact: de 54-jarige Sandra Bullock speelt hier een jonge zwangere vrouw. Toch knap hoe dat tegenwoordig kan he ;-)

4. The Whole Truth

Deze film bouwt een beetje langzaam op, maar blijft dan tot het laatste moment interessant. Advocaat Richard Ramsay verdedigt de 17-jarige Mike die wordt verdacht zijn rijke vader vermoord te hebben. Hij krijgt hulp van de jonge advocate Jenelle, die vastbesloten is de waarheid boven tafel te krijgen. Want niets is wat het lijkt in deze zaak.

5. It’s Complicated

Voor elk kind met gescheiden ouders vast herkenbaar: in het begin hoop je stiekem dat ze weer bij elkaar komen. In It’s Complicated krijgen twee exen (waarvan de man inmiddels opnieuw getrouwd is) weer een affaire met elkaar. Dat verloopt natuurlijk niet altijd even soepel en levert wat ongemakkelijke momenten op, zeker wanneer er anderen bij komen kijken.

Ik vond dit een vermakelijke romkom, fijn voor op de zondagmiddag ;-)

6. The Accountant

Weer een stevige actiethriller (ik hou er wel van!) waarbij een simpele accountant een dubbelleven blijkt te hebben. Wanneer de accountant wordt ingehuurd door een bedrijf om een geldprobleem op te lossen, vallen er opeens doden. Ook hijzelf is in gevaar. Gelukkig kan hij daar wel mee omgaan.

Ik vond dit echt een leuke film met veel spanning, zonder dat ‘ie echt eng was. Je hebt ook niet meteen alles door, wat ik zelf altijd wel tof vind.

7. I’m not an Easy Man

Om deze Franse film (de eigenlijke titel luidt ‘Je ne sais pas un homme facile’) hebben m’n vriend en ik hard gelachen. Een typische rokkenjager krijgt een koekje van eigen deeg als hij na een klap op z’n hoofd wakker wordt in een wereld waar de rollen zijn omgedraaid: niet mannen, maar vrouwen hebben het voor het zeggen.

Hoewel de film grappig was, zit er ook een serieuze boodschap achter. De film laat duidelijk zien met welk(e) vooroordelen en wangedrag van mannen vrouwen dagelijks te maken hebben. Volgens mijn vriend zouden ze deze film op middelbare scholen moeten laten zien. Nog niet zo’n gek idee..

8. Bandersnatch

Dan dé andere Netflix film waar iedereen het afgelopen weken over had: Bandersnatch. Van de makers van de serie Black Mirror, dus veelbelovend. Bandersnatch is een unieke film, want hij is interactief. Dat houdt in dat jij als kijker bepaalt hoe de film verloopt, door keuzes te maken in het verhaal. Dat begint simpel, waarbij je kiest tussen twee verschillende soorten ontbijtgranen, maar al snel sta je voor heftigere keuzes. En elke keuze heeft zo zijn gevolgen.

De film speelt zich af in 1984 en gaat over een jonge programmeur die werkt aan een videogame. Hij raakt hierdoor zo geobsedeerd, dat hij de realiteit begint te verwarren met de virtuele wereld.

Ik vond dit echt een mega toffe film, al kan het soms wat langdradig worden als je keuzes opnieuw maakt. Anderzijds wil je eigenlijk elke optie (pathway) verkennen. Tip: bekijk ook even dit filmpje op youtube nadat je de film hebt gezien. Hier wordt het verhaal uitgelegd en zie je alle scenario’s voorbij komen, voor het geval je er een gemist had.

Dit waren mijn nieuwe favorieten op Netflix! Ik ben heel benieuwd of jullie deze films al gezien hebben, en wat jullie ervan vonden. Hebben jullie nog aanraders voor mij?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Tineke

  Die tweede wil ik sowieso gaan zien, lijkt me erg spannend.
  Liefs

 2. There are quite a few great shows that you shared — I especially want to see Bandersnatch! It sounds so neat with being interactive.

 3. Karlijn

  Ik vond Bandersnatch interessant maar niet uitzonderlijk geweldig zoals menig persoon op sociale media dat wel leek te vinden. Ik bedoel, ik kijk een film om een beetje te ontspannen en ik werd niet heel rustig van alle ‘je moet nu kiezen!!!’ scenario’s op een laptop die om de tien minuten vastliep :’)

  1. Haha ja ik kan me voorstellen dat het op gegeven moment misschien zelfs frustrerend wordt. Ik vond het wel echt geniaal. Heb je dat youtube filmpje nog gekeken? Ik had vroeger een leesboek waarbij je ook allerlei keuzes moest maken, en vond die toen ook zo gaaf. Heb dat boek zo vaak gelezen, maar kan ‘m helaas niet meer vinden.

 4. Irene

  Leuk lijstje! Birdbox lijkt me voor mij te eng maar ben blij dat het schijnt mee te vallen. Misschien waag ik me er dan toch eens aan. En naar die laatste ben ik ook wel benieuwd!

Geef een reactie