Mijn 5 goede voornemens voor 2019

goede voornemens voor 2019

2019 wordt mijn jaar. Nou was 2016 ook al ‘mijn jaar‘, maar nu kan het gewoon niet anders. Als het goed is wordt 2019 het jaar dat ik mijn diploma haal, ga samenwonen (en dus verhuis naar Antwerpen!) en met m’n eerste echte Grote Mensen Baan begin. Allemaal spannende, maar super leuke dingen waar ik enorm naar uitkijk. In 2017 had ik als voornemen om zoveel mogelijk nieuwe dingen te proberen. In 2018 sloeg ik de goede voornemens even over, maar dit jaar wil ik toch weer een lijstje maken. Hierbij mijn goede voornemens voor 2019!

Mijn goede voornemens voor 2019

Nou is het natuurlijk sowieso mijn voornemen om dit jaar mijn diploma te halen, een leuk appartement te vinden en een toffe baan. Die staan al vast. Maar ik heb ook nog wat andere dingen die ik dit jaar wil realiseren..

1. Meer rust & regelmaat

Klinkt alsof ik een baby ben, maar ik merk dat ik de laatste paar weken de controle soms een beetje kwijt was. Ik had geen puf om te koken, kwam amper aan huishoudelijke taken zoals de was toe en voelde me een beetje overspannen. Wat meer op de rem trappen en aan mezelf denken wordt dus mijn belangrijkste goede voornemen voor 2019.

2. M’n eigen bedrijf professionaliseren

Sinds 2014 werk ik als freelancer. Met name het afgelopen jaar is het balletje echt gaan rollen, ik moet inmiddels opdrachten afslaan omdat ik het helaas niet kan combineren met m’n studie. In 2019 wil ik gaan uitzoeken wat ik precies wil met m’n bedrijf en de boel wat professionaliseren. Achter de schermen ben ik al bezig met een portfoliowebsite en een nieuwe layout voor mijn blog. Daarnaast wordt het ook weer eens tijd voor een fotoshoot met professionele foto’s voor mijn website!

Ik wil ook gaan uitzoeken hoe het zit als ik straks in België woon. Moet ik mijn bedrijf daar opnieuw inschrijven, of kan ik ‘vanuit Nederland’ werken? Waar betaal ik belasting? Allemaal saaie dingen waar ik niet zo heel veel zin in heb om ze uit te zoeken, maar ik moet me er toch echt in gaan verdiepen. Mocht iemand hier verstand en/of ervaring in hebben: let me know!

3. Mezelf blijven ontwikkelen

Je zou denken dat nu mijn afstuderen in zicht is ik wel klaar ben met leren. Ik heb nog even getwijfeld om een master te gaan doen, maar ik heb zin om te gaan werken. Wel wil ik me blijven ontwikkelen, door bijvoorbeeld cursussen te gaan volgen. Zo kunnen mijn grafische skills wel wat verbetering gebruiken en blijf ik graag op de hoogte van de laatste online marketing en communicatie ontwikkelingen. Ik heb al een beetje zitten rondkijken op Lynda.com, waar duizenden online cursussen worden aangeboden. Maar een ‘fysieke cursus’ zoals de cursus keramiek die ik ooit deed lijkt me ook wel wat. Ik wil nog graag leren aquarelleren!

4. Een boek schrijven

Oke, dit is een beetje een ‘stoute droom’ van me, die ik al heel lang heb maar waar ik eigenlijk nooit aandacht aan besteed. Al was het maar omdat elke blogger tegenwoordig een boek uitgeeft. Het hoeft voor mij niet per se een fysiek boek te zijn, een e-book lijkt me ook tof. Met name het hele proces van een boek maken – het schrijven, vormgeven en uitgeven – lijkt me interessant om zelf te doen. Blogger Jennie deed het afgelopen jaar, en ik heb daar onwijs veel bewondering voor!

Waar het boek dan over moet gaan? Dat weet ik nog niet precies. Misschien iets in lijn met mijn blog (dus hotspots, recepten, mindstyle artikelen..), of juist over een specifiek onderwerp zoals Jennie deed. Al lijkt het me ook wel heel tof om Gids voor het Zuiden in boekvorm uit te geven!

Een ander idee waar ik trouwens ook mee speel, is het starten van een eigen nieuwsbrief. Uiteraard geïnspireerd door alle leuke nieuwsbriefjes die ik al volg. Dat is ook een goede proef om te oefenen met content maken, vormgeven en zelf ‘uitgeven’.

5. Nieuwe mensen leren kennen

Nou is dit natuurlijk ook een beetje een open deur wanneer er zoveel veranderingen staan te gebeuren. Een nieuwe baan, verhuizing naar een andere stad: dat moet wel nieuwe vrienden opleveren. Maar ik heb er ook echt zin in! Het valt me op hoe makkelijk het eigenlijk is om nieuwe mensen te leren kennen, en hoe snel je goed bevriend kunt raken. Mijn blog en social media hebben hier ook altijd aan bijgedragen, het afgelopen jaar ben ik meerdere keren koffie gaan drinken met mensen die ik eigenlijk alleen via social media kende. Dat pakte altijd goed uit, en wil ik dus vooral blijven doen!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Wordt 2019 ook een bijzonder jaar voor jou? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Mooie voornemens heb je, Marlous!

  Ik hoop, net als jij, dit jaar mijn diploma te halen. Verder wil ik blijven hardlopen. Ook wil ik concreet maken voor mezelf wat ik met m’n blog wil bereiken, zodat ik daar iets gerichter naartoe kan werken.

  Fijn 2019!

  Liefs,
  Marloes

 2. Stella

  Wat een fijne, vrolijke en positieve voornemens! Ik krijg hier ook echt het gevoel van dat 2019 jouw jaar gaat worden – er staan je volgens mij echt super leuke dingen te wachten als ik het zo lees! Wat tof dat je ook een boek wilt gaan schrijven, net als Jennie. Ik heb die van haar meteen aangeschaft toen, en ik weet ook nu al dat ik de jouwe ook meteen zou willen lezen; ongeacht waar het over gaat denk ik, hihi. Mocht je het gezellig vinden om nog eens koffie te drinken onder het mom van je laatste voornemen (wat ik een hele goede vind trouwens, misschien voeg ik die ook nog toe aan mijn eigen lijstje!), let me know. Lijkt me heel gezellig! (: Happy new year en de allerbeste wensen. Dat al deze dromen maar uit mogen gaan komen!

 3. Annelies

  Zelf noem ik doelen: Het belangrijkste is dat mijn gezondheid weer optimaal wordt.

  Ook wil ik een ander huis, een echt thuis, vinden, een thuisstudie Medisch Secretaresse starten en op geestelijk vlak aan mezelf werken.

 4. Anna

  Wat een mooie voornemens! Heel tof dat je een e-book wil gaan schrijven. Spannend dat je naar Antwerpen gaat verhuizen!

 5. Marlot

  Mooie doelen, die ook bijna allemaal op mijn lijstje staan! Alleen nieuwe mensen leren kennen heb ik er niet tussen staan. In plaats daarvan wil ik me vooral thuis gaan voelen in mijn nieuwe appartement, waar ik begin dit jaar naartoe ga verhuizen. Oké, en gezonder worden door meer te sporten, maar die staat ieder jaar wel op mijn lijstje haha!

 6. Irene

  Leuk dat je een boek wil schrijven! Ik zou het zeker kopen als een e-book gaat scrhijven! :D je andere voornemens klinken ook fijn! Nieuwe mensen leren kennen vind ik ook altijd leuk maar ook héél eng. Ik schreef laatst ook iets over waar ik meer aandacht aan wil geven. Vond het heel fijn om over na te denken maar ik zou wel nog extra dingen kunnen bedenken ook :p

Geef een reactie