Hotspot: lunchen bij Roos in Leiden

Roos in Leiden

De afgelopen tijd was ik toevallig wat vaker in Leiden. Elke keer als ik jullie om tips vroeg, kreeg ik steevast als antwoord: ‘Ga lunchen bij Roos in Leiden!’. Dat klinkt alsof je bij een vriendin op bezoek gaat, en eigenlijk klopt dat ook wel. De sfeer bij Roos is gezellig en knus, maar helaas zit het er ook heel vaak bomvol met mensen. Afgelopen week was ik weer eens in Leiden, en was er eindelijk plek bij Roos.

Roos in Leiden Roos in Leiden

Op bezoek bij Roos in Leiden

Zo klinkt het net alsof je even bij een vriendin langsgaat. En dat is eigenlijk ook wel de perfecte omschrijving van dit leuke tentje. Roos is hip, maar niet té. Op de kaart staan de hipsterklassiekers zoals een acaï bowl en avocado toast, maar je kunt er ook gewoon terecht voor een soepje of een tosti. Liever een bord nacho’s voor lunch (want ja, waarom ook niet)? Ook dat kan bij Roos.

De porties die we kregen waren groot, en de koffie die we erbij geserveerd kregen lekker. Roos is een aanrader wanneer je een middag in Leiden bent. Het enige nadeel? Roos is inmiddels geen onbekende meer. Je moet dus geluk hebben met het vinden van een plekje.

Roos in Leiden Roos in Leiden

Wachten bij de buren

Mijn tip: loop even binnen bij de buren. Naast Roos vind je vintagewinkel VNTG, waar je de leukste jurken, blousjes en accessoires koopt. Terwijl ik een mooie blouse met jaren ’80 print aan het afrekenen was, zag ik door de ruit dat er wat plekjes vrij waren gekomen bij Roos. Zo is wachten geen straf meer ;-)

Is er geen plek meer bij Roos? Ga dan naar Lot en de Walvis, een andere leuke hotspot in Leiden.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Stella

  Helemaal mee eens! ROOS is één van mijn favoriete plekjes in de stad. Helaas is het er bijna altijd druk en vind ik het niet altijd prettig om er met mijn studiespulletjes te zitten, maar als er een vriendin naar Leiden komt, neem ik haar standaard mee naar ROOS, haha. Zulke prachtige foto’s maak jij trouwens, wauw! Vind de sfeer echt heel mooi vastgelegd. Liefs!

 2. Marly

  Roos is inderdaad te gek :) Paco ciao is ook echt een aanrader! Helaas zit deze pop-up hotspot er nog maar tot maart!

 3. Lenneke

  Het is 01:06 uur, ik lig in bed, lees ‘nacho’s’ en probeer nu te bedenken waar ik die op dit tijdstip vandaan ga halen, want honger. En ik ben op je foto’s. En ik wil naar Leiden.

 4. Elisa

  Oh wat vind ik het opeens jammer dat ik niet in de buurt van leiden woon zeg, had hem graag bezocht!

 5. Wat een mooi interieur. Die ster op de muur vind ik heel erg vet staan. Ik ben nog nooit in Leiden geweest moet ik bekennen. Toch maar eens doen denk ik. ;)

Geef een reactie