Recept: m’n favoriete noedels met 5 ingrediënten

noedels

Al sinds m’n studententijd zijn noedels mijn favoriete maaltje. Het is lekker simpel, je maakt het binnen 15 minuten en je kunt eindeloos variëren. Je kunt het combineren met kip, rundvlees of tofu en qua groenten gooi ik er meestal doorheen wat ik nog in huis heb. En zelf qua noedels kun je kiezen uit allerlei soorten en maten! Eigenlijk is dit recept te simpel voor woorden, maar omdat het toch een favoriet van me is wil ik ‘m graag delen.

Noedels met 5 ingrediënten

De basis van dit gerecht is simpel: noedels + kip/rundvlees/vega + groentes. En een sausje natuurlijk. In de titel noem ik 5 ingrediënten omdat dat natuurlijk de aandacht trekt, maar eigenlijk lieg ik. Naast dat je dus eindeloos kunt variëren (en zoveel groentes erbij kunt gooien als je wil), maak ik m’n noedels ook altijd nog af met wat toppings. Maar ja, de echte basis bestaat uit 5 ingrediënten, en is dus super simpel en snel op tafel te zetten.

Benodigdheden

Voor 2 personen.

 • 1 teentje knoflook
 • 200 gr noedels. Mijn favoriet zijn rijst- of eiernoedels, maar hier gebruik ik de superdikke udonnoedels omdat die favoriet zijn bij mijn vriend. Tja, liefde gaat door de maag he?
 • 200 gr runderreepjes (of kip, of tofu)
 • Een flinke broccoli
 • 200 gr wortel
 • 3 EL Teriyakisaus
 • 1 EL Sojasaus

En om het af te toppen: bosui, limoen en zwarte sesamzaadjes.

noedels

Zo maak je het

Breng water aan de kook voor de noedels. In de meeste gevallen hoef je de noedels alleen maar te wellen in heet water. Check voor de zekerheid de verpakking van de noedels die jij gebruikt. Snipper ondertussen de knoflook en de wortel, en snijd de broccoli en hapklare stukjes.

Gebruik je kip of runderreepjes, bak deze dan even kort aan in de pan op hoog vuur. Gebruik je tofu in het gerecht, snijd deze dan nu in blokjes maar laat het nog even staan. Na het bakken van de kip of het rundvlees kun je de reepjes even apart houden. Vergeet ondertussen niet om de noedels uit te laten lekken!

Verhit de pan opnieuw en bak de knoflook. Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak 2-3 minuutjes. Maak je het gerecht met tofu? Doe die er dan nu bij. Voeg iets later de wortel toe en wok wederom 2 minuutjes tot alles gaar is. Voeg als laatste de teriyakisaus en de sojasaus toe en eventueel wat limoensap. Roer goed door zodat de saus goed verspreid is.

Als laatste doe je de noedels erbij. Maak je het gerecht met kip of rundvleesreepjes, doe deze er dan nu ook bij en roer totdat alles goed gemengd en opgewarmd is.

Vervolgens kun je de noedels serveren in een kom. Knijp er nog een limoenpartje bovenuit, en strooi er wat sesamzaadjes en ringetjes bosui overheen. That’s it! Het lijkt nu nog een heel verhaal, maar eigenlijk komt het neer op ‘gooi alles een voor een in de wok en bakken maar!’.

Andere variaties

Zoals ik eerder al aangaf kan je eindeloos variëren. Zelf maak ik ‘m wel bijna altijd met broccoli, omdat dat m’n lievelingsgroente is (en hij is zo lekker knapperig in de wok!). Verder doe ik er vaak champignons bij, of paksoi. Paprika past er denk ik ook goed bij, maar daar houd ik zelf niet van. Qua saus ben ik fan van Kumar’s curries en pasta’s. Ik heb hier voor de teriyaki gekozen, maar de andere wokpasta’s die ze hebben vind ik ook heel lekker.

Meer zin in een noedelsoepje? Check dan dit heerlijke recept voor Vietnamese noedelsoep.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Stella

  Eigenlijk maak ik bijna nooit noedels, omdat ik niet zo’n fan ben van die kant en klare woksausjes. Maaaar, ik heb wel sesamolie en sojasaus in huis. En zelfs sesamzaadjes! Daar kan ik vast wel wat lekkers mee maken – samen met wat teriyakisaus. Toch maar eens proberen dus, want het ziet er echt wel heeeel lekker uit. Liefs!

  1. Ja, zelf allerlei sausjes bij elkaar gooien werkt ook goed! Alleen sojasaus is soms al genoeg. Ik vind noedels vooral lekker makkelijk, het is super easy maar toch gezonder dan een snelle vette hap of zo.

 2. Lizzy

  Ik heb nog nooit udonnoedels op, maar vind Aziatische roerbakgerechten wel heel lekker. Binnenkort ga ik maar eens kijken of ik ergens udonnoedels kan vinden, want ik ben nu heel benieuwd. Xx

 3. Alex

  Dit klinkt echt super lekker! Ga ik binnenkort zeker een keertje proberen om te maken :)

 4. Charlotte

  Dat ziet er heerlijk uit & is makkelijk om te maken. Daar hou ik wel van op drukke dagen. En ik hem vega runderreepjes in de koelkast liggen…. Ga het onthouden :)

Geef een reactie