Diary week 5: Vakantie! Een week vol etentjes, leuke dingen en een zonnige stranddag!

Afgelopen week was de enige lesvrije schoolweek dit schooljaar. Vakantie dus eigenlijk, al voelde dat niet per se zo omdat ik m’n week gelijk al weer had volgepland met afspraken. Echt stilzitten vind ik maar moeilijk ;-) Toch was er genoeg tijd voor leuke dingen, bijkletsen met vriendinnen en een heerlijk weekend met m’n vriend samen.

Maandag sprak ik met Judith af. Om bij te kletsen, foto’s te maken van haar huisje (heb je de binnenkijker al gezien?) en foto’s van elkaar te maken. Ik vind foto’s maken heel leuk, poseren wat minder. Maar het is wel handig om dit soort foto’s te hebben voor interviews e.d. Zie hierboven een overzichtje, best aardig gelukt toch?

Thuis maakte ik curry, een van m’n favoriete maaltjes – zeker in de winter! Ik krijg altijd veel vraag naar m’n curryrecepten, je vindt ze hier. Allemaal even lekker!

Dinsdag was een ‘werk’ dagje. Ik moest de BTW-aangifte doen, pakketjes ophalen bij het postkantoor, facturen opmaken en andere administratieve dingen. Toen dat allemaal gedaan was ging ik koffiedrinken met een oud-huisgenootje.

Dat miste ik misschien nog wel het meest de afgelopen tijd: dat je gewoon én een hele productieve ochtend/middag kan hebben, maar ook even gezellig koffiedrinken met een vriendin. Om dan vervolgens ‘s avonds nog wat te werken. Uiteindelijk werk ik op zo’n dag niet alleen meer dan 8 uur, maar krijg ik ook veel meer gedaan dan op een 9-5 kantoordag.

Woensdag sprak ik met twee oud-collega’s af. We ontbeten bij 30ML, omdat ik daar wat foto’s moest schieten voor de social media van het Vredenburgkwartier. Daarna hielp ik een van m’n oud-collega’s met het voorbereiden van een sollicitatie.. bij de Efteling! Hoe cool? Ik hoop heel erg dat hij de baan krijgt!

‘s Avonds ging ik door naar mijn broer en schoonzusje, om gezellig mee te eten en te spelen met m’n neefje.

Toen ik terug naar huis liep sneeuwde het, helaas wel vieze natte sneeuw.

Dus besloot ik binnendoor via Hoog Catharijne te lopen, waar ik langs de appie kwam en deze eitjes niet kon laten liggen. De vulling lijkt trouwens meer op Kinder chocolade, maar dan crunchy. Evengoed lekker!

Ik weet niet wat er donderdag was, maar ik kon m’n bed niet uit komen. Ik heb er geloof ik tot 14:00 in gelegen.. Uiteindelijk ging ik toch samen met Roos op pad, want er was een nieuw tentje in het Vredenburgkwartier geopend, dus dat moest ik checken!

Over Black brew kon je afgelopen zaterdag al lezen op m’n blog. 

Daarna ging ik uit eten met Maura, bij Piatto. Hier waren we allebei nog niet geweest, maar ook dit is een aanrader. Het was super gezellig, we hadden elkaar al een maand niet gezien en de laatste paar keren was het telkens even snel een koffie doen. Nu gingen we uitgebreid uit eten..

..en daarna nog drankjes doen in de stad! Het was super fijn om weer even uitgebreid bij te kunnen kletsen.

Ik had eigenlijk besloten om dit weekend thuis te blijven, beetje op te ruimen, wasjes te draaien etc maar ik miste m’n vriend plotseling dus stapte ik vrijdagavond alsnog in de trein. Dat is toch wel het fijne: we hebben een lange afstandsrelatie, maar uiteindelijk is het ook ‘maar’ 2,5 uur reizen. Op zich is dat best te overzien en ik ben blij dat ik dan toch nog last minute kan besluiten om langs te gaan!

Zaterdagmiddag gingen we naar de bioscoop, en kijk wat een coole snack haha! In Nederland verkopen ze deze chips met een soort kaas in tandpastatube. Echt hele vieze, plastic-smakende kaas. In België koop je er gewoon een potje geitenkaas bij, en dip je je chips erin. Lekkerrrrr.

We zagen trouwens Bon Dieu 2, een supergrappige Franse film. Onlangs zagen we deel 1 via Videoland, en toevallig draait deel 2 nu in de bioscoop. Beide aanraders, ik houd wel van die Franse humor.

Daarna gingen we uit eten bij Pho 61, een Vietnamees restaurant op de Grote Markt in Antwerpen. I looooove Vietnamese food. Dit was echt te lekker! Omdat we nooit kunnen kiezen, delen we altijd alles, en switchen we dus halverwege ons gerecht.

Zondag was er surf én zon voorspeld, dus gingen we met ‘het hele gezin’ naar het strand. Je bent surfgek of niet, dus ook met 5 graden (en een zeewatertemperatuur van 3 graden..) ging m’n vriend de zee in.

Ondertussen wandelde ik met m’n schoonouders op het strand, weer even een goede lading vitamine D oppikken!

Na 1,5 uur kwam ook m’n vriend blij het water uit. Er stond voor Belgische begrippen goede surf, leuk genoeg om de kou te trotseren ;-) Nou heeft m’n vriend ook een speciaal winterpak: een extra dik wetsuit met handschoenen, schoentjes (botjes ;-)) en een kap voor over z’n hoofd.

Daarna warmden we lekker op bij de open haard in de strandtent met warme chocomelk. Het was echt een super geslaagde, zonnige zondag!

Vandaag start m’n afstudeerstage. Zo gek. Op 2 juni (de dag voor m’n verjaardag) moet ik m’n scriptie inleveren. Ik ga er natuurlijk vanuit dat het helemaal goed gaat komen. Ik hoef dan alleen nog eind juli mijn scriptie te verdedigen, en dan ben ik afgestudeerd. Wow. Als ik terugkijk op de afgelopen maanden, hoe snel die minor voorbij vloog, dan ben ik straks in no time afgestudeerd haha!

Ik kan in ieder geval niet meer wachten. Ik heb zin in mijn afstudeeronderzoek, maar ook zin in een heerlijke zomer, een verhuizing en een nieuw begin..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Judith

  Leuke week heb je er van gemaakt :) En dat afspreken houden we er in! Super gezellig! Heel lief trouwens die foto met je vriend <3

 2. Karin

  Hahaha! Niks mis met Danish Chef maar nu vraag ik me af hoe Bugles met geitenkaas smaken :D

 3. Anne

  Leuke week en er zijn mooie foto’s van je gemaakt! (De foto’s die jij maakt vind ik trouwens ook altijd zo mooi!)

 4. Anne

  Dat ziet er uit als een hele fijne week :) Ik kan ook altijd zo genieten van samenzijn met vrienden die je al een tijdje niet gezien hebt – of alleen maar even kort en dan ‘snel bijpraten’ – en dat je dan echt de tijd voor elkaar kunt nemen. Dat is heerlijk!

 5. Loïs

  Ziet er leuk uit! Succes met je afstudeerstage :)

  Enne, waar is de groene gebreide trui van?

 6. Rianca

  Heerlijk even zo een sociale week voor het afstuderen begint! Ik begin donderdag. =D En surfen met deze kou. Ik vind je vriend een held.

 7. Sanne

  Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen met reageren… Veel gedaan! Goed gelukt, de kleine photoshoot :) Ik ga je curryrecepten sowieso even checken, want ik had toevallig al zin in een curry deze week.

Geef een reactie