Diary week 6: Eerste week afstudeerstage, relax weekend & verjaardag papa

Afgelopen week was de eerste week van mijn afstudeerstage. Omdat ik afstudeer op mijn voormalige werkplek, was dit niet een heel spannende week. Ik kon gewoon meteen aan de slag, wat ook wel heel fijn was! Daarnaast vierden we dit weekend ook de verjaardag van mijn vader, die vandaag 65 is geworden.

Voor mijn afstudeerstage moet ik gewoon op de HU zijn, wat ik eigenlijk wel fijn vindt. Het is lekker dichtbij, het hele gebouw is onlangs vernieuwd en er zijn genoeg werkplekken. Zo werk ik elke dag wel ergens anders, die afwisseling vind ik zelf heel fijn.

Ha, deze machine spotte ik in de food court. Wel geinig!

In mijn afstudeeronderzoek focus ik mij op (corporate) storytelling. Een relatief nieuw onderwerp voor mij, maar wel hartstikke leuk want er valt dus veel te leren. Dinsdag dook ik meteen de bieb in voor wat literatuur.

‘s Avonds deed ik boodschappen bij de nieuwe appie die bij mij om de hoek geopend is. Ik ben er blij mee, want de ap is m’n lievelingssupermarkt. Ik kreeg een hele lekkere reep chocola cadeau!

Op woensdag werkte ik samen met een andere stagiair in een koffietentje. In mijn team werkt iedereen zo nu en dan vanuit huis, en mag ik dat ook doen. Ik vind dat zo fijn! Juist die ‘change of scenery’ en vrijheid om zelf je tijd in te delen maakt mij 100 keer productiever.

Ik gebruik sinds m’n stage ook de Best Self journal, en die helpt ook enorm om te plannen en doelen te behalen. Ik vroeg op Instagram of jullie hier meer over wilden weten, en het antwoord was overduidelijk ‘JA’! Dus binnenkort zal ik hier een blogje over schrijven.

‘s Avonds maakte ik een lekkere pasta met pompoen. De helft gooide ik in de vriezer, ik weet nu al dat ik mezelf heel dankbaar ga zijn als ik een keer moe en hongerig thuis kom en dit nog op mij ligt te wachten ;-)

Van donderdag heb ik helemaal geen foto’s, maar het was weer een dag waarop ik bezig was met mijn onderzoek. De komende tijd zullen wellicht vaker dagen in mijn dagboekje missen, omdat het niet altijd boeiend zal zijn om foto’s te maken.

Vrijdagavond sprak ik met wat studiegenootjes af om te eten en nog even een drankje te doen. We hebben veel projecten samen gedaan, maar door stage, minor en nu afstuderen zien we elkaar eigenlijk nauwelijks meer. Omdat het toch wel fijn is om soms even te sparren spreken we zo nu en dan af, voor de gezelligheid maar ook om elkaar te helpen bij het afstuderen.

Zaterdag was m’n vriend er weer, en hebben we lekker door Utrecht gewandeld. We spotten weer een schattig hondje, haha.

Thuis lag er een leuke verrassing op de deurmat: twee telefoonhoesjes van Paradise Amsterdam. Krijg er meteen vrolijke vakantievibes van!

‘s Avonds bestelden we pokébowls, keken we de nieuwe Netflix original Velvet Buzzsaw – die best wel raar en creepy was, maar wel goed! – en chillden we ‘m gewoo nultiem. Met deken op de bank, heerlijk haha. Zo moeten weekenden zijn!

Zondagochtend bakten we cupcakes, want ‘s middags gingen we naar Nijmegen om de verjaardag van mijn vader te vieren. Vandaag wordt hij 65, en daarom gingen we gezellig samen eten.

Er kwam een kok aan huis die een Italiaans vier gangen menu kookte. Dit was super lekker! Ik dacht altijd dat het super fancy en decadent was om een kok aan huis te hebben, maar het was eigenlijk niet duurder dan gewoon met z’n allen uit eten gaan. Bovendien was het veel gezelliger om gewoon thuis met z’n allen te zitten, zonder allerlei onbekenden om ons heen zoals in een restaurant.

Mocht je dit zelf ook eens willen organiseren, check dan zeker even de website van Caspar.

Mijn vader had zichzelf alvast een leuk cadeautje gedaan: een mooie old timer! Wat een schatje :D

Doordat ik gisteren pas laat thuis was is het dagboekje dus ook iets later online. Inmiddels zit ik alweer op m’n stage, zie hier m’n planning van vandaag in m’n Best Self journal.

Hopelijk hebben jullie ook een fijne week gehad! Deze week gaat eeeeindelijk het zonnetje weer schijnen, iets waar ik heel erg naar uitkijk. Bovendien komt mijn vriend al op donderdagavond, omdat we vrijdag naar het concert van Matt Corby gaan. We vieren niet echt Valentijn donderdag, maar we gaan wel een kleine Temptation Island marathon houden (dat is vanaf donderdag weer op tv!) ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Inge

  Ooh die poké bowls! Krijg er spontaan honger van. Ik kijk ook echt uit naar het begin van temptation deze week.

 2. Mirthe

  Ik voel me zo geinfluenced, maar toen ik je best self journal op instagram voorbij zag komen had ik hem binnen een halfuur zelf ook besteld #oeps! Ik kreeg m afgelopen weekend binnen, dus heb vandaag mn eerste dagje gepland ermee. Tot nu toe echt de allerfijnste planner die ik ooit heb gehad – well worth the investment! Ben heel benieuwd naar je blog erover!

 3. Alex

  Wat een leuke week! En die oldtimer is echt super mooi, ik ben een beetje jaloers :)

 4. Charlotte

  Alsnog gefeliciteerd !!!

 5. Cathelijne

  Hi Marlous,
  Heel benieuwd naar het merk van jou best self journal.
  Liefs,
  Cathelijne.

   1. Cathelijne

    Hi Marlous,

    Super.
    Dankjewel voor jouw reactie!
    Ik ga het bekijken.

    Liefs!

Geef een reactie