Diary week 7: de beste week van 2019 (tot nu toe)!

Oke, ik weet dat er pas 7 weken opzitten van 2019, maar afgelopen week was nu al een van de beste weken van het jaar. Het heerlijke weer, Valentijnsdag, het Matt Corby concert en een dagje strand. Deze week zat vol leuke dingen!

Maandag ochtend begin ik altijd met een korte reflectie op de afgelopen week, en vervolgens plan ik in mijn Best Self journal de nieuwe week in. Ik had nog beloofd om een stukje over deze planner te schrijven, ik was er afgelopen week niet aan toe gekomen maar ik ga m’n best doen om er deze week iets over online te zetten. Ik gebruik ‘m nu ruim 2 weken en ben er erg tevreden over!

In onze pauzes gaan we soms naar de botanische tuinen. Met m’n studentenpas heb ik gratis entree, en het is een leuk park om doorheen te wandelen. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn als alles straks in bloei staat!

Dit artikel stond in Psychologie Magazine, dat koop ik soms. Het ging over het Imposter Syndrome, als je jezelf altijd onderschat. Ik heb dat soms nog bij freelance klussen, dat ik denk ‘wanneer val ik door de mand?’. Soms lijken dingen te makkelijk op m’n pad te komen, waardoor ik ga twijfelen. Deze quote vond ik wel mooi, misschien moet ik ‘m ergens op de muur hangen zodat ik ‘m niet vergeet ;-).

Er missen wat foto’s, omdat ik overdag gewoon bezig ben met m’n afstudeerstage. Op dit moment betekent dat vooral heel veel onderzoek doen, wat niet zo spannend is om vast te leggen. Wel heb ik deze foto, van Temptation Island seizoen 2 uit 2003. Die is in z’n geheel op youtube te vinden. Ik vind het hilarisch om te zien hoe iedereen er destijds uitzag. Ik was 11 in 2003, dus herken de trends wel maar shopte destijds nog met m’n moeder die er gelukkig ook voor zorgde dat ik niet klakkeloos met elke trend meedeed.

Door m’n afstudeerstage en alle leuke sociale afspraken kwam er maar een extra blog online afgelopen week: de zelfreflectie oefening in 5 simpele stappen. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, check ‘m dan vooral even. Ik deel een super fijne oefening die ik tijdens mijn minor leerde. Zie het als een kleine workshop.

Ander leuk nieuws: m’n vriend en ik boekten een weekje Marokko! Even weg naar de zon en lekker surfen de hele week! We verblijven in het onlangs geopende Yogi Surfer surfhouse, ik heb er super veel zin in! Ik vroeg op Instagram tips en aanraders voor leuke surfhouses in Marokko. Ik kwam een aantal leuke tegen (maar de meeste waren al volboekt). Er werd gevraagd of ik de adresjes kon delen, dus dat zal ik later deze week nog even doen. Wellicht goede vakantie inspiratie?

Donderdag was het Valentijnsdag! Super cliché en super commercieël, maar ik grijp elke reden om iets te vieren aan. Dus ook donderdag!

De bloemenverkopers deden goede zaken!

Zelf gaf ik deze toffe print van Lizzy aan m’n vriend. Voor z’n verjaardag had ik al 3 andere prints van haar gegeven, deze paste er mooi bij. Ze bood ‘m als gratis download aan, dus ik hoefde ‘m alleen nog maar te printen en een mooi lijstje er omheen te doen.

En ik pakte het geheel lekker cheesy in, haha. M’n vriend was er super blij mee!

Liefde gaat door de maag, dus kookte ik ook een lekker maaltje: curry met kikkererwten en courgette. Mega lekker, voor herhaling vatbaar (maar ik ben bang dat jullie mijn curryrecepten inmiddels al een beetje zat zijn? haha).

En we sloten af met een marathon Temptation Island op de bank, met chips en ijs. Hele leuke Valentijnsdag zo!

M’n vriend was trouwens niet speciaal voor Valentijnsdag naar Utrecht gekomen. Op vrijdagavond gingen we naar het concert van Matt Corby in Amsterdam. Omdat hij daar nooit op tijd zou aankomen, werkte hij vrijdag vanuit ‘huis’. Bij mij thuis werkte de internetverbinding echter niet goed, dus ging hij mee naar mijn stageplek. Toen werd het opeens een ‘bring your boyfriend to work day’, haha. Super gezellig! We lunchten samen in het zonnetje.

En ‘s avonds gingen we dus naar Amsterdam. Blijft een prachtige stad, maar wat ben ik blij dat ik er niet woon. Het was ZO druk, er waren mega veel toeristen in de stad.

Op aanraden van Ingelise aten we bij MILK, het restaurant van de Melkweg. Dat was niet alleen heel praktisch (het concert vond plaats in de Melkweg), maar ook heel erg lekker. Voor €16 kregen we een super lekkere risotto en butter chicken curry. Met nog mooi opgemaakte bordjes ook!

‘s Avonds zagen we dus Matt Corby live. Ik had m’n vriend deze tickets cadeau gedaan en ik had ‘m geloof ik niet blijer kunnen maken. Matt Corby is een Australische singer-songwriter met echt een prachtige stem. Hij werd ooit tweede bij Idols, maar het is echt geen standaard talentenjacht-artiest. Ik zag Matt Corby 3 jaar geleden ook al live, maar kende verder niemand die hem ook kent (al zijn z’n concerten altijd binnen 5 minuten uitverkocht). Behalve m’n vriend dus! Match made in heaven toch? ;-)

Het was echt een geweldige avond, op mijn Instagram profiel vind je in mijn ‘LIFE’ highlights nog wat korte clipjes.

Zaterdag sliepen we uit, slenterden we door de stad en brunchten we bij KEEK. Fijn plekje is dat. Het was heerlijk zonnig, Utrecht lag er mooi bij dus het was leuk om een beetje door de stad te dwalen. ‘s Middags deden we nog een koffie met m’n broer en z’n vriendin en m’n kleine neefje. Het was echt zo’n gezellige weekenddag.

‘s Avonds aten we samen met vrienden, deden we drankjes en eindigde we zelfs nog even in de stad. Ik vind uitgaan in Utrecht op de zaterdag nooit zo heel leuk, maar het was nog best gezellig!

Zondag begonnen we met een echt zondags ontbijtje: fluffy pancakes! Het zonnetje scheen, dus pakten we onze spullen, stapten we in de auto en reden we naar..

..het strand! Als kind was ik al gefascineerd door het strand. Omdat ik opgroeide in Nijmegen gingen we helemaal niet zo vaak naar het strand, soms maar 1 keer per jaar. Daardoor bleef het strand altijd iets speciaals hebben. Toen ik vervolgens m’n vriend min of meer op het strand ontmoette werd die plek nog specialer, en kom ik er nog liever.

Het was zo lekker dat we gewoon zonder jas in het zonnetje konden zitten. 15 graden half februari.. niet helemaal normaal natuurlijk. Afgelopen jaar stonden we begin maart nog op de schaatsen. Ik ben benieuwd of er nog flinke kou gaat komen. Stiekem hoop ik eigenlijk van niet, doe mij de lente maar!

Deze leuke ring kreeg ik trouwens van Roos, past perfect bij het strand!

Net zoals een portie kibbeling!

Daarna ging m’n vriend weer terug naar België, en ik terug naar Utrecht. Het blijft stom om elke keer afscheid te moeten nemen, maar we hebben een super gezellige halve week samen gehad. Snap je nu waarom dit waarschijnlijk een van de beste weken van 2019 gaat zijn?

Thuis las ik nog een boek (ik ben begonnen in Laura H, hebben jullie die al gelezen?) en deed ik vooral lekker niks. Ben klaar voor de nieuwe werkweek! Hopelijk hadden jullie net zo’n fijn weekend als ik!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Siroon

  Wat een leuke week! Kan me voorstellen dat ìe nu al als een van de leukste van 2019 geldt :) Ik ken Matt Corby toevallig ook (maar inderdaad, bijna niemand anders), ik hoop m hier nog een x ‘gewoon’ te spotten in Australië, haha! En nee, je kan geen curries genoeg hebben in het leven, dus van mij mag je t recept delen! liefs

 2. Irene

  Het ziet er echt een zalige week uit! Ik zou m’n vriend ook weleens willen meenemen naar mijn werk, haha :D Die print die je voor je vriend kocht is trouwens super mooi, vooral door het zinnetje dat er bij staat. Krijg weer wat extra inspiratie voor als mijn vriend binnen twee maanden jarig is!

 3. Anna

  Heerlijk zeg, zo’n dagje strand! Zo te lezen heb je een heel fijn weekend gehad. En die kibbeling ziet er ook te lekker uit, haha :D

 4. Judith

  Je hebt inderdaad een superleuke week gehad :) Heerlijk zeg! Alleen dit weer doet me al zoveel goeds!

 5. Dat dit je beste week tot nu toe was kan ik stiekem wel begrijpen, wat een leuke week en wie wordt er nu niet vrolijk van een fijn zonnetje na al die regen.

 6. Rianca

  Wat een heerlijke week en wat een toffe poster ook! Ik ben trouwens ook heel enthousiast over de Self Journal! Oeps dat waren wel heel veel uitroeptekens haha.

 7. Eline

  Ahh wat een heerlijke week en wat gaaf dat je naar marokko gaat! Ik heb afgelopen week mijn eerste surfvakantie naar Portugal geboekt, ik kan niet wachten!!

 8. Sanne

  Wat een heerlijke week! Dat artikel over het Imposter Syndrome klinkt interessant. Dat is iets waar ik ook wel eens “last” van heb. Heerlijk dat je in je pauze ook zomaar even een botanische tuin in kunt lopen!

 9. Lieke

  Dat cadeautje is heel schattig ingepakt!

Geef een reactie