Diary week 8: vintage aankopen, Goodreadschallenge & weekend als ANWB-koppel

Afgelopen week VLOOG voorbij. Deels door het heerlijke weer natuurlijk, maar ik zat ook gewoon in een lekkere flow. Op m’n stage gaat het goed! In het weekend was ik weer in België bij m’n vriend, waar we op zondag het ANWB-koppel uithingen. Benieuwd naar de rest van de week? Lees dan verder (en zoals altijd: niet lezen op een lege maag ;-)).

Ik begin mijn dagboekje met een foto van een grote plaat nachos! Op maandag was ik druk bezig met m’n stage en vergat ik daarom foto’s te maken, maar op dinsdag had ik nog een leuk avondprogramma. Samen met twee studiegenootjes ging ik naar Nijmegen, om naar een concert in Doornroosje te gaan. Op aanraden van Twitter ging ik naar Cali, waar we deze heerlijke nachos aten. Voor €5,50! Daar krijg je in Utrecht misschien 1 dipsausje voor.

Ik bestelde er een lekker biertje bij: Seef uit Antwerpen! Toepasselijk. Ik maakte een foto zodat ik ‘m kan onthouden voor een volgende keer.

Als hoofdgerecht aten we een veggie bowl met parelcouscous en linzen, pompoen, sla en kaas-bloemkool fritters. Mega lekker. Cali is echt een aanrader!

Daarna zagen we de White Lies. Dit was denk ik het saaiste concert waar ik ooit ben geweest. Ik weet niet zo goed waarom. Nou ben ik ook geen fan, ik ging meer mee voor de gezelligheid. Maar de liedjes leken allemaal op elkaar en bij bijna elk nummer vroeg de zanger of het publiek de handen in de lucht wilde gooien. Tja. Dat bepaal ik lekker zelf wel!!! haha. Maar ik snap het wel, het gemiddelde publiek was 45+? Ik zag opvallend veel kortpittige kapsels met echtgenoot die meer op z’n telefoon zat dan van het concert genoot.

Goed. Het was wel leuk om weer even in m’n hometown te zijn en het nieuwe Doornroosje van binnen te zien, dat was er namelijk nog niet van gekomen.

Woensdag werkte ik thuis. Dan begin ik altijd al vroeg, rond 8:00 lekker vanuit m’n bed. ‘s Middags ging ik de deur uit om met Roos wat foto’s te schieten voor de kwartieren waar wij de social media voor doen. We hadden een heerlijke lunch bij Anne & Max.

Daarna gingen we door naar No Vintage Phobia, een toffe kringloop/vintage winkel in het Vredenburgkwartier. De Willemstraat is zo leuk aan het worden! Laatst opende koffiebar Black Brew al, en ook de Ramen Brothers openen binnenkort hun zaak in de straat. En voor mij was No Vintage Phobia dus ook een nieuwe ontdekking!

Een vruchtbare middag, want ik ging met dit super leuke jurkje naar huis. Kostte slechts €5! Kan niet wachten tot ik ‘m aankan.

De rest van de middag werkten Roos en ik allebei aan onze afstudeeropdrachten, ‘s avonds kookten we samen met mijn Marley Spoon box.

Donderdag leek eeeeindeloos te duren, maar dat kwam vooral omdat er ‘s avonds een etentje op de planning stond. Samen met Roos en Judith ging ik weer een 4 gangen menu eten bij Uptown Kitchen. Het gaat om deze deal, waarbij je een 4 gangen menu voor €19,50 krijgt. Alleen al het goedkoopste hoofdgerecht is €18,50, dus dit is een bizar goede deal. En je mag alles van de kaart kiezen, alleen voor het kaasplankje betaal je een supplement.

Het interieur is ook heel mooi! De vorige keer at ik hier samen met m’n vriend, maar ook met vriendinnen is het een leuke plek om te gaan eten.

We begonnen met een amuse, die kregen we er dus ook nog bij!

Vervolgens een voorgerechtje, tussengerecht, hoofd- en nagerecht. Ik weet niet meer precies wat het allemaal was, maar het was wel heel erg lekker! Elk bordje is mooi opgemaakt, en bij elk gerecht wordt er even verteld wat er op je bord ligt.

Vrijdag ging ik aan het eind van m’n werkdag nog even langs No Vintage Phobia, om wat extra foto’s te schieten. Wederom ging ik niet zonder lege handen naar huis: ik scoorde een super mooi ‘pak’ (pantalon en jasje) van Modström! De broek moest wel een beetje vermaakt worden (maar dan is ‘ie straks tailor made), maar dit scheelde €125 met de originele prijs. En het zag eruit als nieuw. Ik word hier heeeel blij van haha, werkt verslavend dit!

‘s Avonds ruimde ik thuis een beetje op en maakte ik deze lekkere bowl voor mezelf. Het is een recept van Marley Spoon: sushi rijst, met radijs, gele wortel (ik dacht dat het mango was haha, was lichtelijk teleurgesteld) en kip in hoisin saus. Mega lekker!

Zaterdagochtend stapte ik al vroeg in de trein richting Antwerpen. Ik begon aan Laura H., het super spannende boek over bekeerlinge Laura die in 2015 afreisde naar Syrië.

Op de achtergrond zie je m’n nieuwe Gaston Luga tas. Ben er super blij mee, want het is net wat chiquer dan een gewone rugtas. M’n laptop past erin, en nu het mooier weer wordt ga ik graag met de fiets naar m’n stage. M’n handtas is dan niet praktisch, maar die rugtas juist wel! Mocht je zelf ook nog op zoek zijn naar een rugtas die wat chiquer oogt, dan kan ik je Gaston Luga zeker aanraden. Ze gebruiken mooie materialen (‘vegan leer’, wat natuurlijk een mooie marketingnaam is voor nepleer, maar hey: I dig it) en ik gebruik ‘m nu non stop. Met de code ‘lastdaysofspringblog’ krijg je 15% korting.

Bij mijn vriend in de buurt spotte ik zelf een ‘Belgian Soluiton’ haha! Ik kan niet echt uitleggen wat dit is, bekijk deze website en je snapt ‘m ;-)

M’n vriend was de avond ervoor uitgeweest, dus hij sliep z’n roes uit in het zonnetje. Kon ik lekker m’n boek verder lezen. Laura H. is echt zo’n goed boek! Op momenten super spannend, heel meeslepend en ook echt interessant. Uniek om zo een kijkje te krijgen ‘in het hoofd’ van een Syriëganger. Ik kan me niet voorstellen dat je vrijwillig die kant op zou reizen, maar het boek zet dingen wel in perspectief. Aanrader!

Zondag waren we echt een ANWB-koppel (voor Belgische lezers: de ANWB is de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond. In hun winkels koop je reisgidsen, tenten, degelijk schoeisel en afritsbroeken. ANWB-koppels zijn 50+ers die in matchende fleecejacks over straat gaan. Google het voor de grap eens).

Met de fiets (ik wel op een elektrische hoor), reden we naar Mechelen. Een fietstochtje van ongeveer 17km, perfect met dit weer!

Mechelen is echt een mooi stadje. Ik vind het voor nu nog wat te klein en te ver van Nederland, maar anders zou ik er zo kunnen wonen. Wie weet.. Ik ben voor Gids voor het Zuiden trouwens bezig met een Mechelen guide, dus mocht je nog aanraders en/of leuke hotspots weten: tip ze vooral!

We beloonden onszelf met een lekkere brunch bij Foom. De eerste brunch buiten in het zonnetje! En dat op 24 februari..

Daarna genoten we nog even van het zonnetje op het terras. Zoals m’n vriend zou zeggen: ‘zaaaaalig’.

Terug thuis keken we nog even in de bijenkas van mijn schoonouders. Sinds het mooie weer zijn ze al druk aan het uitvliegen.

En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Gelukkig had ik nog een spannend boek om uit te lezen ;-) Normaal zie ik altijd een beetje op tegen de terugreis, maar nu was ik zo gefocust op m’n boek dat de tijd voorbij vloog.

Het gaat dus goed met m’n lees challenge! Ik houd alles nog steeds bij op m’n Goodreads pagina. Ik ben alweer met een nieuw non-fictie boek begonnen, maar ik zoek ook weer een spannende fictie. Hebben jullie nog aanraders?

Omdat ik gisteren laat thuis was, en vanochtend weer vroeg op stage, besloot ik het dagboekje een dagje uit te breiden.

Maar goed ook, want vandaag werd een verrassend fijne dag! Na de hele ochtend binnen te hebben gezeten, besloten m’n studiegenootje en ik naar buiten te verkassen. We moesten allebei vooral veel lezen, en dat kan natuurlijk prima in het zonnetje. Met een ijskoffie!

Het laatste halfuurtje begon ik aan m’n nieuwe boek: Grip. Ben heel benieuwd hiernaar! Heeft een van jullie ‘m al gelezen?

Ik kreeg de zomer in m’n kop, dus besloot een lekkere salade als avondeten te maken. Hij is heel simpel te maken: men neme Romeinse sla, tomaat, komkommer, bleekselderij, feta en de plantaardige kipschnitzel van Vivera. Allemaal bij elkaar doen (de schnitzel wel even bakken) en evt. wat peper en yoghurtsaus aan toevoegen. Yum!

Zo, dat was weer een uitgebreide week met veel foto’s! Komende week ga ik zoveel mogelijk genieten van het zonnetje, tussen de bedrijven door. Donderdag heb ik een semi-spannende afspraak en dit weekend een verjaardag.

Nog extra leuk: afgelopen week schreef ik over m’n Best Self journal. Ik ben er helemaal fan van! Ben je er ook benieuwd naar geworden? Check dan even Judith’s instagram: zij verloot een exemplaar!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Inge

  Ziet er uit als een heerlijke week! Ik ben ontzettend benieuwd naar het boek Laura H. heb vorige week de podcast geluisterd en vind het echt een intrigerend verhaal.

  1. Ik doe het nu precies andersom, ben nu bezig met de podcasts! Ik was ook heel benieuwd naar het boek, maar baalde een beetje dat ‘ie niet op Kobo plus stond. Daar heb ik een abonnement op, en om dan daarnaast nog €15 uit te geven aan een e-book.. Maar echt: 100% waard.

 2. Judith

  Heel benieuwd naar je pak van Modstrom! Sowieso een mooi merk :) Dat boek klinkt echt als iets voor mij, die gaat mee naar Bali dus!

 3. Siroon

  Wat een leuke week, en leuk dat je bij No Vintage Phobia bent geweest! Zij is echt zo’n leuke vrouw he! Heb daar zelf veel kleren gebracht voor mijn verhuizing, en ze heeft er veel van verkocht, dus nog een tip als je gaat uitmesten voor jouw emigratie? Ben heel benieuwd naar je pak! Sowieso klinkt het vredenburgkwartier idd alsof er leuke ontwikkelingen zijn. Mis Utrecht!

 4. Anna

  Heerlijk al dat eten! <3 En wat fijn he, dat het zonnetje nu al schijnt :D Lekker van genieten!

 5. Ziet eruit als een heerlijke week. Ik geniet ook erg van het lenteweer. Heb voor het eerst in maanden witte sneakers gedragen in plaats van biker boots, heb mijn ‘lente parfum’ er weer bij gepakt en heb het eerste ijsje bij de ijssalon al gekocht. En natuurlijk veel gewandeld met de honden in het zonnetje, heerlijk.

 6. Ines

  Mechelen is zò fijn! Zeker naar onze lieve vrouwstraat gaan: daar heb je zoet, supergoods, lily (alhoewel die nu ff een pop-up hebben door verbouwingen) en ook oxfam winkel! Heel erg leuke winkels om in te kijken :D

 7. Rachel

  Heerlijk he zo’n elektrische fiets, echt een uitvinding haha! Een heerlijk overzicht heb je gedeeld, ik kende je blog nog niet maar die ziet er fantastisch uit! je hebt er een nieuwe volger bij, fijne week nog verder

 8. Irene

  Oeeh ben ook benieuwd naar je pak! Ik heb het vintage shoppen ook helemaal beet maar in mijn buurt heb je niet zoveel leuke winkels (als in geen) helaas dus ik zoek m’n heil online :) Was laatst met een vriendin in Mechelen en we hebben geluncht in Croque ‘n roll waar ze fancy croqueskes verkopen en wraps. Ik at bijvoorbeeld toen een croque met kippengehaktbrood, krokantje uitjes en chili en m’n vriendin had een exemplaar met vol au vent. Misschien wat overpriced (kan ook aan mij liggen hoor ;) ) maar heel mooi interieur en gezellig!

 9. Iris

  Wat een ontzettend leuke week! Liefde voor dit soort vintage winkels, dan is het extra leuk als je wat scoort. Het jurkje staat ook leuk! En zo veel lekker eten, jammie <3

Geef een reactie