Mijn favoriete flexwerkplekken in Utrecht

flexwerkplekken in Utrecht

Als freelancer kan ik bijna overal werken: zolang ik maar mijn laptop bij me heb en er wifi is. Ik werk dan ook graag buiten de deur: change of scenery zorgt voor mij vaak voor inspiratie, en wat reuring om me heen vind ik gezellig. Als een echte millennial bevind ik me dus vaak in koffiebars of andere flexwerkplekken. Omdat niet elk koffietentje het op prijs stelt om allemaal mensen achter hun laptop in hun zaak te hebben, stelde ik een lijstje van favorieten flexwerkplekken in Utrecht samen. Hier kun je gerust een middagje werken!

Flexwerkplekken in Utrecht en de rest van het land

Woon je niet in Utrecht, maar werk je ook graag buiten de deur? Check dan de ‘Flexplekkenkaart‘ van Ingelise. Op deze kaart verzamelt ze alle flexwerkplekken in Nederland en België. Hij wordt continu geüpdatet, heb je nog een toevoeging dan kun je dat altijd bij haar melden. Vandaag deel ik alleen flexwerkplekken in Utrecht, maar wellicht komt er in de toekomst een vervolg met flexwerkplekken in Antwerpen ;-)

flexwerkplekken in Utrecht

 • 30ML Vredenburg – Voor de beste koffie van de stad. Bediening is wat traag, maar dan kun je ook rustig doorwerken.
 • Black brew coffeeEen net nieuw tentje, met fijne tafels waar je aan kunt werken. Genoeg gewerkt? Kies een van de platen in de zaak, zet een koptelefoon op en relax!
 • Het Gegeven Paard – Dit café bevindt zich in het gebouw van TivoliVredenburg. Fijne, lichte werkplek met genoeg stopcontacten.
 • Stadsbrasserie De Utrechter – Een wat rustigere en zakelijkere plek, daardoor ook heel geschikt voor afspraken en kleine meetings.
 • ‘t Koffieboontje – Kleine, maar fijne zaak. Je vindt meerdere locaties in Utrecht, maar ik ga meestal naar de zaak aan de Oudegracht.
 • Bagels & Beans – Ook hiervan vind je meerdere zaken in de stad, maar vooral de locaties buiten het centrum zijn fijne flexwerkplekken. Bijkomend voordeel zijn natuurlijk de heerlijke bagels als lunch!
 • Cornelis – Hier heb ik veel gewerkt! Fijn buurtcafeetje, waar altijd wel een tafeltje vrij is.
 • Coffee Company – Hier zijn speciale tafels voor flexwerkers, waardoor ik me nooit schuldig voel dat ik een plek ‘bezet’ houd. Oh, en lekkere koffie hier!
 • Jazzmans Café – Voor iedereen die zich op de Uithof (pardon, Utrecht Science Park) bevindt is dit een hele fijne flexwerkplek. Met de hele dag zon op het terras!
 • The Village USP – De locatie in het centrum vind ik niet zo geschikt om te flexwerken, maar je vindt The Village ook op het Utrecht Science Park. Daar zijn genoeg tafels en stopcontacten en zit je gezellig tussen studenten.
 • Karibu – Bij Karibu heb je het gevoel alsof je in de jungle zit. Ook hier is een speciale plek gemaakt voor flexwerkers, waardoor je rustig ongestoord kunt werken.
 • Broei – Broei is een zaak met een fijne sfeer en een speciale flexwerktafel. Al zou ik de zaak in het weekend vermijden, dan is het te druk om er goed te kunnen werken.

Heb je nog aanraders?

Laat ze dan vooral weten in de comments! Ik heb niet alle flexwerkplekken in Utrecht genoemd, omdat ik ze niet allemaal even fijn vind. Maar bovenstaande plekken zijn wat mij betreft goedgekeurd! Werk jij graag buiten de deur?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Cathelijne

  Fijne tips, Marlous!
  Bij welke plek heb jij de mooie foto gemaakt?

  Ik ga dit lijstje zeker gebruiken als ik in Utrecht ben!
  Liefs,
  Cathelijne.

 2. Esther

  Ja, leuke plekken inderdaad! Ik zit ook weleens bij Koffie en Ik op de Vleutenseweg of de Sandwich Company aan de Amsterdamsestraatweg, echt aanraders wat mij betreft.
  Groetjes!

  1. Oh ja, Koffie en ik is inderdaad ook een fijne plek! Die andere ken ik niet, ik ben sowieso niet zo heel bekend op de ASW omdat ik er niet zo vaak kom. Volgens mij zitten daar wel allemaal leuke tentjes!

 3. Silke

  Oh nee, ik ben dus stiekem ook wel een echte Millennial haha! Ik werk namelijk ook graag ik koffiebars. Ik vind Utrecht zo’n leuke stad, ik krijg nu dus het idee om een keer een dagje Utrecht te combineren met een paar uurtjes aan mijn scriptie schrijven. Dan kan ik toch het leuke met het (soms leuke) nodige combineren en misschien geeft het mij ook net even die extra inspiratie wanneer het allemaal even niet wil. Dank je wel voor de tips, en ook voor de link voor andere flexplekken in Nederland!

  1. Ik weet niet of ik m’n scriptie zou kunnen schrijven in een cafeetje (ik overweeg ook om een of meerdere dagen weg te boeken om m’n scriptie te schrijven, maar dacht dan zelf aan een hutje op de hei), maar ik denk wel dat even ergens anders zitten voor inspiratie kan zorgen!

   1. Silke

    Ja complete rust en stilte is soms ook juist nodig, het hangt soms net af van wat er moet gebeuren. Een hutje op de hei lijkt me helemaal fantastisch. Daarin zijn trouwens best wel mogelijkheden, bijvoorbeeld via kantoorkaravaan.nl. Ik denk er nu aan, misschien leuk om eens te onderzoeken of dat wat is!

 4. Sanne

  Ik denk dat de kans klein is dat ik ga flexwerken in Utrecht, máár wel wel een aantal van deze tentjes opgeslagen voor mijn coffee fix van dit weekend. Heb trouwens voor zaterdagavond een plekje kunnen reserveren via die Social Deal, dus heel erg bedankt voor de goede tip! :)

  1. Haha ja, bij heel veel plekken kun je ook gewoon heel lekker koffie drinken (en zelfs een goede lunch fixen!). De echt saaie flexwerkplekken waar het doodstil is en iedereen achter z’n laptop zit heb ik juist niet genoemd. Oh en wat goed, hele goede keus!!

 5. Siroon

  Goeie tips! Ik heb nog wel een aanvulling: als ik écht lekker wil werken zonder gestoord te worden door bediening, ga ik naar Anne&Max. Daar is de bediening zó traag dat je uren kunt werken zonder dat er iemand vraagt of je iets wil drinken, hihi! Maar weet niet of dat echt goeie reclame voor ze is…

  1. Haha ja, herkenbaar. Dat heb ik dus ook bij 30ML. Al vind ik het bij Anne & Max soms te gezellig qua babbelende huismoeders, dan kan ik me niet zo goed concentreren.

 6. Anna

  Goede tips! Soms vind ik het wel jammer dat ik niet meer in Utrecht woon. Ik heb destijds ook weleens fijn zitten werken bij Gys.

 7. Yanine

  Ik vraag me dan wel altijd af, ook al is een cafe ingericht voor flexwerkers, hoeveel koffie ze dan verwachten dat ik bestel :). Heb je daar ideeën over? Haha aantal kopjes per uur ofzo ? :)

  1. Haha hm, ja dat is lastig. Ik let er zelf altijd op dat ik niet in de weg zit. De hele middag op een kopje koffie teren vind ik een beetje skeer, maar je hoeft natuurlijk niet zakken met geld uit te geven. Het scheelt al als je gezellig een praatje maakt en een beetje bevriend wordt met het personeel. Bovendien doe ik dit hooguit 1 keer in de week, en ook niet altijd op dezelfde plek. Als je dag in dag uit in een cafe werkt wordt het misschien tijd om je eigen kantoor te huren.. ;-)

 8. Rachel

  Wat handig en leuk dat je dit hebt gedeeld! ik heb het nog nooit gedaan maar Utrecht is voor mij best wel dichtbij dus altijd handig deze tips.

Geef een reactie