Kookboek review: Happy Pear, smakelijk en simpel vegan food

Happy Pear

Nu steeds meer mensen vega(n) gaan eten, komen er ook meer leuke kookboeken op de markt. De eerste vega(n) kookboeken jaren terug hadden een vrij hoog ‘geitenwollensokken’ gehalte, maar dat is nu 180 graden veranderd! Wel vind ik vegan kookboeken soms nog ingewikkelde recepten hebben met lange ingrediëntlijsten waarvan ik de helft niet ken. Daarom ben ik extra blij met het kookboek Happy Pear: smakelijk en simpel vegan food. Dit is het eerste vegan kookboek waar ik echt uit wil gaan koken!

Happy Pear

Happy Pear: smakelijk en simpel vegan food

Dat vegan food niet ingewikkeld hoeft te zijn wist ik wel, toch kom ik nog vaak recepten tegen waarbij ik de helft van de ingrediënten niet ken. Of het zijn van die recepten waar je dan stiekem toch echt wel geraspte kaas mist.

Van Happy Pear werd ik meteen blij, omdat ik tijdens het bladeren zelfs een paar recepten tegenkwam die (min of meer) ook op mijn blog staan! Geen rare groenteprutjes, maar lekkere curry’s en goede burgers. Al vind je in Happy Pear ook leuke experimentjes: zo staat er een recept in voor vegan ‘steak’ wat er zo ‘echt’ uit ziet dat ik gelijk nieuwsgierig ben geworden.

In dit boek ligt de focus ook echt op simpel, zonder dat je inlevert op smaak. Ik kan me voorstellen dat dit zeker voor de part-time vegan (of ‘overwegende vegan’) een fijn laagdrempelig boek is om vegan te eten. Ben je nieuwsgierig geworden? Blijf dan doorlezen, want ik mag 3 exemplaren verloten!
Happy Pear Happy Pear Happy Pear

Gelukkig eten & Gelukkig leven

Het boek bestaat uit twee delen: Gelukkig eten en Gelukkig leven. Want volgens de tweelingbroers David en Stephen Flynn gaat gelukkig leven samen met gelukkig eten. Al ruim 15 jaar eten zij vegan en bestaat het ‘Happy Pear imperium’ uit 3 kookboeken, 3 winkels, een koffiebranderij, een boerderij en een eigen productlijn. Maar voorop staat altijd hun missie om te laten zien hoe lekker, simpel én gezond vegan eten eigenlijk is.

Naast alle lekkere recepten vind je in dit boek daarom ook een ‘reboot’, waar je met behulp van eetschema’s en maaltijdplanners je eetgewoontes kan veranderen. Ook gaan de broers Flynn dieper in op de voordelen van vegan eten en delen ze hun basis principes voor geluk – die verder gaan dan vegan eten!

Happy Pear

Winactie Happy Pear

In dit boek vind je meer dan 100 recepten én veel tips voor een gelukkiger leven. Het boek kost €24,99 en is o.a. hier te koop. Het is dan wel al februari, maar het is nooit te laat om aan je goede voornemens te werken ;-).

Winactie is gesloten!

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 40 reacties

 1. Sanne

  Lijkt me een heel tof kookboek, dus ik doe graag mee met je winactie! Ik ben sowieso fan van kookboeken en recepten met een focus op simpel. Lekker eten zonder extreem veel ingrediënten of moeite. Ik ben niet vegan, maar probeer wel regelmatig een vega(n) maaltje op tafel te zetten. #1 reactie van mijn vriend is dan ook “eten we vegan vanavond?”, maar toch vind ‘ie het uiteindelijk lekker. Denk dat je met de recepten uit dit boek ook tevreden eters aan tafel hebt :)

  1. Hi Sanne,
   Jij bent de gelukkige winnaar van het boek! Ik ga je nu een mail sturen om je adresgegevens op te vragen zodat het boek z.s.m. jouw kant op kan.

 2. Linda

  Oh dit lijkt me een heel fijn kookboek. Ik kook eigenlijk altijd veganistisch, ondanks dat ik dat zelf niet per se ben (wel vegetarisch), maar nieuwe recepten zijn altijd fijn en ik zie er meteen al een paar waar ik nieuwsgierig naar ben :)

 3. Jenn

  Leuk, ik doe graag mee! Ik eet zelf vega, maar experimenteer wel eens met vegan, en ik ben altijd in voor eenvoudige, lekkere recepten om te proberen.

 4. Tjitske

  Leuke winactie! Sinds juli ben ik vegetariër, maar ik probeer ook af en toe vegan te koken. Ik word nooit helemaal veganist, maar alle beetjes helpen vind ik! Dit boek zal me een hoop inspiratie geven voor veganistische recepten!

 5. Aimee

  Wat leuk, ik doe mee! Ik probeer vaker vegan te koken maar de recepten vragen vaak om lastigere ingrediënten dus dit is ideaal! Bovendien hoop ik op korte termijn op mezelf te wonen dus een kookboek is bijna noodzakelijk, haha.

 6. Inge

  Lijkt me een leuk boek! Ik zou het boek graag willen winnen, de laatste tijd probeer ik steeds vaker vegetarisch te eten maar mis soms nog wat inspiratie. Ik ben echt geen keukenprinses dus dit boek met ‘maakbare’ recepten zou echt bij me passen.

 7. Berber

  Oh dat ziet er heel goed uit! Ik ben steeds meer bezig met vega eten, maar zou ook wel vegan willen eten, als er lekkere receptjes zijn natuurlijk. Curry’s zijn al snel vegan te maken, maar ben benieuwd wat er nog meer is. Doe dus graag mee met de winactie!

 8. Nikki

  Ook via je blog ding ik graag mee ;-) precies wat je zegt, goed voor mensen die net een beetje bewuster proberen te minderen met vlees (maar niet bepaald het geitenwollensokkentype zijn ;-)).

 9. Lisa

  Dat zijn er echt heerlijk uit! Ik doe heel graag mee!

 10. Laura

  Dit boek klinkt tof! Fijn om inspiratie op te doen en hopelijk geen recepten te lezen met heel veel halve theelepel vage producten die ik niet in huis heb producten. Nu al zin om dat zoete aardappel te maken :)

 11. Jessica

  Ohhh dit boek ziet er echt fijn uit en wat een mooie foto’s! Ik eet al meer dan 10 jaar vega, maar ik eet tegenwoordig steeds meer vegan gerechten. Al vind ik het zelf nog wel erg lastig om iets te verzinnen dus daar zou dit boek ideaal voor zijn om bij te helpen :)

 12. Rozemarijn

  Wat leuk, ik doe graag mee! Sinds ik op kamers woon ben ik steeds vaker vegetarisch gaan koken – deels geïnspireerd door mijn huisgenoten, deels omdat ik het een veel fijner idee vind voor de dieren (die ik dan niet opeet). Vegan is een volgende stap en daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar! Dit klinkt als een fijn kookboek om mee te beginnen, zeker als er niet tientallen ‘moeilijke’/ingewikkelde ingrediënten in zitten. Ik zou hem heel graag willen uitproberen!

 13. Sophia

  Jaa super! Ik ben zelf vegan en volg ook al tijden the happy pear. Wat een manier van leven joh, ik kijk daar echt tegen op. Plus enorm veel lekker eten wat ik voorbij zie komen op IG.. dat wil ik ook wel!

 14. Chantal

  Ik wil Happy Pear zodat ik mijn huisgenoten nóg meer lekker veganfood voor kan schotelen!

 15. Lotte

  Tof kookboek. Lijkt me leuk om meer te gaan experimenteren in de keuken dus dan komt dit zeker van pas.

 16. Saskia

  Heel benieuwd naar dit boek! Eet zelf al jaren vegetarisch en probeer wat vaker vegan te eten, maar met een kleintje (van 1 jaar, die niet zo’n geduld heeft rond etenstijd) wordt ik vaak tegengehouden door de lange en ingewikkelde recepten. Doe dus graag mee met de winactie!

 17. Carmen

  Ik ben begonnen met steeds meer vegetarisch/vegan eten en geen vlees meer. Om mijn vriend ook mee te krijgen hierin zijn lekkere recepten wel heel fijn! Ik denk dat dit boek daarvoor zou kunnen zorgen :)

 18. Maudy

  Oeh wat tof! Ik doe super graag mee :) lijkt me fijn om simpele vegan recepten te kunnen maken.

 19. Paulien

  Ziet er écht een goed kookboek uit, ik doe mee! Wij eten al bijna altijd vegetarisch, maar de stap naar veganistisch hebben we nog niet gezet. Dit boek kan net dat nodige duwtje in de rug geven, en met zo’n toegankelijke recepten heb ik zelfs na een lange werkdag geen excuus om niet zelf te koken

 20. Lotte

  Ik doe graag mee aan de actie! Dit lijkt me het ideale boek om wat vaker vega(n) te eten zonder dat het saai wordt, of je tig gekke ingrediënten in huis moet halen.

 21. Melissa

  Omdat ik door alle hennepmelk, jackfruit en seitan het bos niet meer zie. Send help!!

 22. Tessa

  Zo fijn eindelijk mooie hippe vegan boeken! Ik kijk veel vegan blogs voor recepten maar soms is n echt boek om in te bladeren fijner!

 23. Lissa

  Ja, leuk! Ik doe graag mee. Thuis proberen we steeds minder vlees te eten en een makkelijk vegan kookboek zou hiervoor goed van pas komen!

 24. Myrthe

  Ik doe heel graag mee, omdat ik net zo gek op curry’s en stoofpotjes ben als jij. Maar soms is het moeilijk om te variëren en dan is zo’n boek met nieuwe ideeën en mooie foto’s heel welkom!! Die drie bonen chili op de foto’s heeft al gelijk mijn aandacht getrokken… :)

 25. Masha

  Wat een super mooi vormgegeven boek! Ik ben zelf aan het proberen dierlijke producten te verminderen in verband met het milieu, en deze zou top zijn voor nieuwe ideetjes :)

 26. Mieke

  Nou, dubbele winkansen laat ik me natuurlijk niet voorbij gaan. Bij dezen: insta check en blog ook check ;)
  Nooit te laat om meer plantbased te gaan eten, me dunkt!

 27. Merel

  Zo leuk, ze waren dit weekend ook in Utrecht! Ik doe heel graag mee :)

 28. Ik zou héél graag geluk-makend eten koken voor mijn beste vriendin, mijn moeder. Haar zicht is nog maar 40% en dat belemmerd je werkelijk in alles. Zelf eten koken gaat niet meer, maar ook zoiets simpels als een (kook-) boek lezen is voor mama verleden tijd. Ik help haar dagelijks zoveel ik kan, maar toch merk ik aan mijn moeder dat ze niet zo happy is de laatste tijd. Samen lekker Vegan eten, waar je gelukkiger van wordt, lijkt me geweldig ! Want met haar smaak is gelukkig niets mis & ik denk dat de Happy Pear broers daar wel raad mee weten.

 29. Charlotte

  Ken je dat leuke liedje dat de hele dag in je hoofd zit?
  Die fantastisch vrolijke meezinger gaat zoals dit:
  “Might seem crazy what I’m ‘bout to say…
  Because I’m happy happy happy a Happy Pear”…. ok.
  Het klinkt veel beter door Pharrell maar omdat ik super happy word.
  Van de gedachte aan heerlijke dingen op mijn bord.
  Zing ik mijn eigen versie met enthousiasme uit volle valse borst.
  Drink tussendoor een glas water voor de nodige dorst.
  En moet breed lachen om deze gave prijsvraag en het kookboek.
  Komt de postbode straks bij mij op bezoek???!
  Hoop dus dat ik een beetje geluk heb en straks geniet.
  Van Happy Pear geluks maaltijden & mijn aangepaste lied.

 30. jacqueline

  Wat staan er heerlijke gerechten op de foto’s zou er graag mee aan de slag gaan en iedereen van mijn kook kunst laten genieten.

 31. marij brand

  heerlijk boek! ben dol op koken en vooral sinds ik sinds een paar weken probeer vegan te eten. Kan wel wat inspiratie gebruiken

 32. janneke

  zou dit graag willen winnen en leuke tips uithalen

 33. Britt

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen zodat ik hem aan een goede vriend van me kan geven. Hij eet vegetarisch en vaak ook vegan en kan wel een opvrolijker gebruiken. Het zit hem niet mee met de studie namelijk. En dan heeft hij mij ook nog eens keihard gesteund en geholpen, toen ik mijn studie aan het afronden was. Een topper die zeker een opsteker verdient!

 34. Anna

  om lekker nieuwe recepten uit te proberen

 35. Will Langenberg

  Wat een fantastisch fijn kookboek met veel gezonde recepten.
  Zou deze vegan recepten graag eens willen uitproberen en zien of het mij bevalt.
  Ik wil graag gezonder gaan leven, maar ook lekker eten.
  Ik heb geen Instagram en Facebook (om privéredenen), maar volg Bloglovin en doe graag mee.

 36. Eleni

  Ik ben wel benieuwd naar dit boek :). Ik probeer steeds vaker vegetarisch te koken, maar met vegen koken heb ik nog niet zoveel ervaring. Wie weet krijg ik met dit boek zelfs vriendlief overtuigd om af en toe zo te eten!

Geef een reactie