5 dingen die ‘typisch mij’ zijn

typisch mij

Geïnspireerd door Irene’s blogje én de berichtjes op Instagram waarin werd aangegeven dat jullie persoonlijke blogjes zo leuk vinden, deel ik in dit blogje dingen die typisch ‘mij’ zijn. Ik schreef eerder dat ik hoopte dat 2019 het jaar van de persoonlijke blogs zou worden, dus dan moet ik daar zelf natuurlijk ook aan bijdragen. Ik ben benieuwd of jullie de volgende dingen achter mij gezocht hadden..

1. Ik kan niet rekenen

Laatst kwam ik dit plaatje hierboven tegen op Instagram. Ik stuurde het meteen naar m’n vriend, want dit is dus letterlijk hoe ik hoofdreken. Ik moet ook altijd nadenken bij 8+7, omdat dat zo niet logisch is. Dan tel ik eerst tot de 10, en dan de resterende 5 erbij. Ik heb wel eens een 3 op mijn rapport gestaan voor wiskunde, en ben zelfs gezakt op mijn eindexamen op wiskunde. Gelukkig mocht ik ‘m wel nog herkansen, en sloot ik het vak uiteindelijk af met een 5 op mijn diploma. Toen mocht dat nog.

Ik ga ook liever niet met alleen cash ergens een drankje drinken, want dan moet ik gaan uitrekenen hoeveel geld ik nog kan uitgeven en ik ben altijd als de dood dat ik fout gerekend heb en dan tekort kom. Ik denk niet dat ik dyscalculie heb, ik haal cijfers niet per se door elkaar. Ik heb gewoon echt geen inzicht. Gelukkig heb ik een rekenmachine op m’n telefoon en hoef ik in het dagelijks leven niet echt veel te rekenen ;-)

2. Ik ben een rommelkont

Al sinds dat ik een klein meisje was, ben ik een rommelkont. Mijn moeder kon vroeger weken vragen om mijn kamer eens op te ruimen, om het uiteindelijk maar gewoon zelf te doen. Ik had er nooit zin in, het ‘te druk’ met andere dingen, of maakte tijdens het opruimen alweer nieuwe rommel (dat je opeens een stapel oude dagboeken vindt tijdens het opruimen en voor je het weet ben je 3 uur verder).

Nog steeds ben ik best wel rommelig. Deels omdat ik lui ben, en deels omdat mijn studio ook gewoon heel erg klein is! Ik heb vrij weinig opbergruimte, en dan lijkt het natuurlijk al gauw rommelig. M’n vriend houdt z’n hart vast voor als we gaan samenwonen, maar ik ben er heilig van overtuigd dat als ik een iets groter woonoppervlak had met meer kasten, het lang niet zo rommelig zou zijn. Op Instagram en mijn blog deel ik trouwens altijd heel strategisch de nette, opgeruimde hoekjes van mijn studio ;-)

3. Ik slaap altijd met een raam open

Zomer of winter, weer of geen weer: dat raam moet open. Ik slaap ook het hele jaar door onder dezelfde dekens, en draag eigenlijk alleen ondergoed tijdens het slapen. Mijn vader noemde me vroeger een kacheltje; ik heb het al snel warm in bed. Bovendien heb ik het idee dat ik beter slaap van de frisse lucht. Beetje jammer van de dronken studenten die soms lallend door m’n straat fietsen. Daar word ik met een open raam wel sneller wakker van.

4. Ik maak overal foto’s van

Het komt natuurlijk ook een beetje door m’n blog: doordat ik wekelijks een dagboekje publiceer, heb ik mezelf aangeleerd om de hele dag door foto’s te maken. Ik vind het ook oprecht leuk om er later op terug te kijken. Bovendien maak ik niet alle foto’s per se voor m’n blog. Als ik een mooie zonsondergang zie of een grappige situatie moet ik er ook een foto van maken. Alsof je het moment zo vastlegt en eigen maakt. Overigens ben ik wel een pro geworden in snel en subtiel plaatjes schieten, je zult mij nooit opzichtig met m’n telefoon bezig zien. Klik en klaar!

5. Ik houd niet van shoppen

Ik vind het leuk om er goed uit te zien, en houd van nieuwe items in mijn kledingkast. Ik kan ook heel erg blij worden van een nieuwe vintage aanwinst. Maar puur het winkelen zelf ben ik niet zo dol op. Ik kan nooit vinden wat ik zoek, ik heb een hekel aan drukke winkels en ik vind het eigenlijk te veel moeite om de rekken af te gaan naar een leuk kledingstuk. In een kringloop/vintage winkel heb ik nog iets meer geduld, omdat dat voelt als schatzoeken. Maar ook daar houd ik het niet lang vol. Gelukkig heb ik genoeg vriendinnen (en zelfs mijn vriend!) die af en toe iets uit een rek voor mij trekken, wat dan ook net perfect blijkt te zijn.

Typisch mij?

Ik besef dat dit niet heel unieke eigenschappen zijn, ik ben dus ook heel benieuwd of jullie je erin herkennen. Of misschien ook totaal niet?

[bg-box]Deze blog is onderdeel van mijn ambitie om van 2019 weer het jaar van de persoonlijke blogs te maken. Dat werkt natuurlijk alleen maar als ik er zelf ook aan mee doe. Binnenkort deel ik wat meer tips en inspiratie omtrent het persoonlijk bloggen![/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Tea

  Heel herkenbaar van het rommelige! Woon ook in een studio van 35 m2 en non stop ruimte tekort waardoor het rommelig wordt, maar vriendlief is ook bang voor na de zomer als we gaan samenwonen.

 2. Kimberly

  Leuk artikel! Heel veel dingen zijn herkenbaar, zoals het hoofdrekenen en de rommelige kamer, haha. Ik heb een appartement nu en ik kan je eerlijk zeggen dat het inderdaad beter wordt als je meer ruimte hebt! Nog een dingetje wat typisch mij is… ik geef graag veel te veel geld uit aan lekker/bijzonder eten en drinken uit de supermarkt. Vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken of bijzondere worstjes of gekke soep mee te nemen, haha.

 3. Inge

  Ik ben juist totaal niet rommelig, ook al is mijn kamer maar 12 m2 het is bijna altijd opgeruimd. Al moet ik er wel nodig met de stofzuiger doorheen nu.

 4. Leuk om te lezen zeg. Ik herken me erg in een aantal punten. Ik slaap ook het hele jaar onder hetzelfde (dunne) dekbed en slaap ook altijd in mijn ondergoed, ook in de winter.
  Rekenen is ook niet mijn sterkste kant. Ik haalde altijd net een zesje voor wiskunde. Maar als er sale is en ik moet even uitrekenen hoeveel korting ik krijg, dan lukt me dat altijd wel weer uitstekend, haha.
  Ook op het gebied van rommel maken kan ik mezelf zeer herkennen. Ik heb ook altijd gedacht dat als ik meer ruimte zou krijgen, mijn gerommel minder zou worden. Bleek helaas een foute theorie in mijn geval. Ik heb nu al jaren een heel huis ter beschikking, inclusief zolder. Maar een rommel… dat is het nog steeds, haha. Aard van het beestje vrees ik.

 5. Meike

  Ik vind persoonlijke blogjes ook altijd het leukst om te lezen, dus keep ’em coming :)

 6. Lizzy

  Haha, ik ken mezelf totaal niet in jouw feitjes! Het enige wat ik misschien herken is shoppen niet leuk vinden. Maar dat zijn eerder bepaalde aspecten van shoppen, zoals drukke winkelstraten en felle pashokjes. Maar in alle andere feitjes ben ik eigenlijk het tegenovergestelde. Ik was als kind een soort kleine Marie Kondo en schreef zelfs een keer in een vriendenboekje dat opruimen mijn hobby was.

 7. Karin

  Ik kan ook voor geen meter hoofdrekenen (maar ik dacht dat jouw methode juist de manier was hoe je MOET rekenen. Ik onthoud sommige sommetjes meer als feiten ipv als berekening). Toen ik eens in de horeca werkte, ben ik daar nogal mee in de problemen gekomen… Op de eerste dag had ik zo’n kasverschil dat ik dat eerst terug moest gaan betalen met mijn fooien… Pas na een week kwam ik erachter wat voor hoog bedrag we eigenlijk aan fooien kregen en hoeveel ik eigenlijk had ‘kwijtgemaakt’, oeps…!

  Voor winkelen ben ik vaak ook te ongeduldig… Maar sinds ik m’n eigen kleding maak hoeft dat gelukkig vrijwel niet meer :D

 8. Simone

  Ik vind het heel leuk om zulke persoonlijke dingen te lezen. In sommige dingen herken ik me dan ook zeker. Ik probeer ook altijd te slapen met mijn raam open omdat ik het idee heb dat dit ‘gezonder’ is? Haha, dat heb ik mezelf in ieder geval aangepraat. Maar ook ik word regelmatig wakker van de mensen in en rond mijn complex.

 9. Sanne

  Ik herken mezelf ook in een aantal van deze puntjes! Sowieso het rekenen gedeelte… Zo ben ik ook precies. Altijd eerst tot het hele getal rekenen. Ik zie het gewoon echt niet, de logica daarin. Ook ben ik een stuk rommeliger dan ik zou willen zijn. Work in progress ;)

 10. Die manier van hoofdrekenen is helemaal niet zo gek, want ik moet dit zo aanleren aan de kinderen in de klas ;) Dit heet ‘de brug van 10’ en haast iedereen leert het zo in de eerste jaren van het lager onderwijs (of zoals bij jullie ‘basisonderwijs’).

 11. Harma

  Leuk artikel, en leuk dat je meer persoonlijke artikelen gaat schrijven. Die vind ik het leukst om te lezen!

 12. Silke

  Ooh leuk om te lezen. Ik herinner me die blog post nog heel goed over het jaar van de persoonlijke blogs omdat ik daardoor hier terecht kwam! Leuk dat je er op deze manier aandacht aan besteed en ben benieuwd naar wat je er nog meer over gaat schrijven :)
  Het opruimen en dan 3 uur lang oude dagboeken lezen is zo herkenbaar haha! Maar ik moet zeggen dat ik vooral op de middelbare school heel rommelig was en nu eigenlijk niet meer. Verder houd ik ook niet van shoppen. En foto’s maken vergeet ik dus altijd, wat soms achteraf best jammer is.

 13. Siroon

  Wat een leuke blog! We zouden er eigenlijk een soort ‘tag’ van moeten maken en dit als bloggers allemaal eens over onszelf schrijven.*’insert nieuw blogconcept op haar wordpress wall*
  Leuk!

 14. Maudy

  Hahaha, zo grappig: ik herken dat van shoppen heeeeel goed. Ik moet echt gericht ergens naar op zoek en het dan ook kunnen vinden, anders word ik chagrijnig. Mijn vriend is juist compleet het tegenovergestelde: als we ergens lopen en hij wil een (kleding)winkel in, reageer ik altijd met “oh, wat heb je nodig dan?” of “ik blijf wel hier buiten wachten”. Beetje omgedraaide stereotypen hier ;)

 15. Angélica

  Jaaa leuk! Ik ben fan van de persoonlijke blogs ja, dus kan je ambitie alleen maar aanmoedigen.
  Ik heb zelf ook echt een hekel aan shoppen. Ik woon zelf in de binnenstad en mijn manier van shoppen is gewoon een winkel binnenlopen omdat er iets leuks hangt in de etalage wat ik wil passen haha. Maar echt een dag shoppen? Brrrr…

 16. Irene

  Haha oh dat plaatje van Instagram is herkenbaar en dat van dat cash geld ook. Ik zit ook altijd maar uit te rekenen en dan bang te zijn dat ik me vergis. Shoppen vind ik tegenwoordig ook niet meer zo leuk als vroeger. Kon vroeger echt uuuuuren in een winkelstraat doorbrengen en nu heb ik het na twee winkels wel gehad.

 17. Anna

  Super leuk om te lezen! Het tweede punt is helaas heel erg herkenbaar, haha :D Shoppen vind ik tegenwoordig ook steeds minder leuk… Ik heb gewoon geen geduld meer en ik word altijd zo extreem moe van shoppen :p Leuk trouwens dat er meer persoonlijke blogposts online komen, yay!

 18. Haha, ik reken echt precies op dezelfde manier als jij. Ook nummer twee en vijf zijn heel herkenbaar. Als mijn moeder en ik eens gingen shoppen, kwamen we meestal thuis met boeken van de boekhandel en geen nieuwe kleding.

  Liefs,
  Marloes

 19. Punt twee is echt waar: opbergruimte is key! Als je voor alles gewoon een plek hebt, scheelt dat al enorm. Mijn vriend is ook veel netter dan ik, maar daardoor word ik juist aangestoken. Komt wel goed met jullie in de toekomst!

 20. Claire

  Haha wat een leuk lijstje! Ik zag deze post toevallig in je sidebar staan. Heel herkenbaar dat je op die manier hoofdrekent, zo doe ik het namelijk ook haha. Ik had volgens mij nét een 6je op mijn examen. Maar nu pin ik ook een stuk liever en ik check alles op de rekenmachine ;) Zelfs 4+4 (making sure it didn’t change haha)

Geef een reactie