Boekreview: Backpack bestemmingen

Backpack bestemmingen

Afgelopen week lag dit mooie boek in mijn postvakje: Backpack bestemmingen. Ik kreeg gelijk zin om m’n koffers te pakken, en dat is ook precies de bedoeling van dit boek. Schrijfster Roëll de Ram deelt 23 favoriete bestemmingen en geeft je daarbij handige tips, leuke reisroutes en deelt daarbij prachtige foto’s. Benieuwd naar het boek? Lees mijn uitgebreide review!

Backpack bestemmingen voor iedereen

Hoewel ik de meeste reis inspiratie boeken altijd erg leuk vind, was ik vooraf een beetje sceptisch over Backpack Bestemmingen. Ik ben namelijk geen echte backpacker. Gelukkig lees ik in de inleiding dat er veel verschillende soorten backpackers zijn. Zo zijn er ook ‘flashpackers’, die ook hun camera en e-reader mee op reis nemen en graag iets meer betalen voor een comfortabel hotel, i.p.v. een slaapzaal in een hostel. Ik denk dat ik daaronder val, haha. Niet omdat ik me te goed voel voor dat hostel, maar ik hecht veel waarde aan goede nachtrust en een fijne douche.

In het boek worden verschillende bestemmingen behandeld in verschillende prijscategorieen. Zo is Portugal relatief goedkoop, en Australië natuurlijk een stuk duurder. Indonesië is ook goedkoop, maar daar kost de reis er naartoe natuurlijk veel meer geld. Gelukkig geeft Roëll ook wat budget tips over hoe je geld kunt besparen tijdens je reis.

Backpack bestemmingen Backpack bestemmingen Backpack bestemmingen

Alvast inspiratie opdoen

In het boek worden 23 bestemmingen behandeld. Toen ik het lijstje in de inhoudsopgave zag staan werd ik meteen enthousiast: dit zijn ongeveer precies de landen waar m’n vriend en ik nog heel graag naartoe willen. En sommige bestemmingen hebben we zelfs al af kunnen strepen (Portugal, Indonesië) of gebeurt dat heel binnenkort (Marokko!). Ik denk daarom dat ik het boek straks netjes inpak en het binnenkort cadeau geef aan mijn vriend. Die leest m’n blog toch niet ;-)

Dat enthousiasme is ook precies waar het boek voor bedoeld is: inspiratie opdoen en een nieuwe reis kiezen. Verwacht per bestemming niet veel praktische tips, maar wat algemene kennis, leuke doe-dingen en mooie foto’s. Dit is echt zo’n koffietafelboek dat je zo nu en dan eens in bladert, om inspiratie op te doen voor een volgende reis of gewoon even weg te dromen bij de mooie foto’s. Het boek had van mij eigenlijk ook best wat groter mogen zijn, zodat de foto’s nog beter tot hun recht komen!

Backpack bestemmingen Backpack bestemmingen Backpack bestemmingen

Leuk cadeautje

Ik vind Backpack bestemmingen echt een leuk boek om inspiratie op te doen voor je volgende trip, of je nou een echte backpacker bent of niet. Ook heel tof om cadeau te geven! Mocht je in het boek een leuke bestemming gevonden hebben, dan kun je op de blog van Roëll nog veel meer praktische tips en ervaringen lezen.

Het boek kost €20,00 en is o.a. hier te koop.

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Silke

    Mooi boek! Ik ben een beetje lastig en wil altijd vooral dingen zien en ontdekken waar anderen nog (bijna) niet geweest zijn. Bij boeken ben ik dan altijd bang dat wanneer ik daar aankom ik daar één van de honderden toeristen ben haha! Maar zoals je het boek omschrijft klinkt het juist leuk om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen. De blog van Roël is ook super gaaf en ook daar zie ik ook blogs over minder populaire bestemmingen :D

  2. José

    Gaaf boek! Ik denk dat ik zelf ook meer onder de flashpackers val haha! :)

  3. Rachel

    Dit boek komt sowieso op mijn wishlist te staan, wat een prachtige vormgeving ook zeg

Geef een reactie