Diary week 10: deze week liep even anders dan verwacht

Afgelopen week liep iets anders dan verwacht. Ik dacht dat ik last had van pms, maar dat bleek toch iets ernstigers te zijn. Dus bracht ik de week door in bed, joepie!

Op maandag was dit mijn lunch. In principe probeer ik altijd lunch mee te nemen naar stage, maar als dat dan niet lukt is er gelukkig genoeg lekkers te krijgen in de ‘food court’ op de hogeschool. Deze curry was echt super lekker!

Toen ik maandag na stage thuis kwam stond er een enorm pakket voor me klaar, vol kleding van Private Clothing! Dit merk richt zich op surfers, en vooral hun t-shirts vind ik heel tof. Ook voor m’n vriend zat er een mooi shirt en een trui bij. Alles is in principe unisex, helaas voor m’n vriend past hij niet in maat S (en ik wel in maat M ;p).

Dit is m’n favoriete shirt, haha!

De rest van de avond werkte ik nog aan mijn plan van aanpak, en ik kan dat nooit zonder er iets te snacken bij te hebben. Oh en hoe fijn is het dat het nu al langer licht blijft? Al merk je er op die grauwe dagen niet zoveel van..

Dinsdagochtend werd er een ontbijtje bezorgd op m’n stage, samen met een andere stagiair organiseerde ik een stakeholdersessie. Door het te combineren met een ontbijtje hoopten we iedereen extra enthousiast te maken, en het werkte! Het ging supergoed, al was ik zelf kotsmisselijk. Ik was dat weekend ongesteld geworden en dacht dat ik last had van enorme pms.

Ik ging dus op tijd naar huis, rustte op de bank en zorgde voor een chocolademuffin. Ik had echt extreme buikpijn, was met vlagen kotsmisselijk en voelde me ook mega sip. Echt van die cliché pms-klachten, die ik helaas de laatste jaren wel vaker heb.

Toch herpakte ik mezelf, want ik moest eventjes een uurtje oppassen op m’n kleine neefje. Achteraf goed, want die kleine knul vrolijkte me helemaal op :-)

Woensdag kwam ik er achter dat het misschien toch niet alleen pms-klachten waren.. Ik moest om het kwartier naar de wc, voelde me zo slecht en kon op gegeven moment alleen deze toastjes eten. Omdat ik het dinsdag niet helemaal vertrouwde had ik wat urine bij de huisarts ingebracht en yep: ik had een blaasontsteking. En daarnaast buikgriep. Lucky me.

Vanaf woensdag heb ik eigenlijk alleen maar op bed gelegen en geleefd op een dieet van bouillon en soepstengels. Ik voelde me zo misselijk, het was echt naar. Gelukkig ging het in de loop van de dag vaak wat beter (om vervolgens ‘s nachts weer kotsmisselijk wakker te worden).

Toevallig had ik vorig weekend de Sims geïnstalleerd, en nog toevalliger waren opeens alle uitbreidingssets in de aanbieding. Dus ik kocht ‘Stedelijk leven’, waarin je Sims in een appartement in de stad kunnen wonen, en bouwde mijn droom appartement voor mijn Sim. Tja, was in ieder geval zij happy, haha.

Zaterdag kon ik eindelijk wat meer eten, en werd dit mijn ontbijt (slash brunch. Ik deed er 2 uur over om dit ding leeg te eten). Maar het feit dat ik met honger wakker werd was een goed teken. Ik had medicijnen voorgeschreven gekregen tegen de misselijkheid, en die sloegen meteen aan.

Wat ook hielp, was dat m’n vriend langskwam. Samen lagen we weer op de bank met de deken en keken we twee films op Netflix. Eerst How to train your dragon, die heel erg leuk was. Deze animatiefilm krijgt maar liefst een 8,8 op IMDB!

Daarna keken we The best exotic marigold hotel, over een groep pensionada’s die naar India vertrekt om daar de ‘herfst van hun leven’ door te brengen. Al blijken de folders een beetje te zijn gefotoshopt.. Hele leuke film waar ook al een tweede deel van is, die ik nu graag wil zien.

Gisteren voelde ik me voor het eerst weer een beetje normaal, dus besloten we lekker buiten de deur te gaan eten. We aten dit heerlijke ontbijtje bij de Keuken van Thijs, waar je altijd suuuper veel krijgt voor wat je betaalt.

Toen m’n vriend aan het eind van de dag weer naar huis ging, dook ik weer m’n bed in. Niet omdat ik ziek was, maar met dit druilerige weer lig ik sowieso het liefst lekker in m’n bed. Ik maakte m’n favoriete soep: pho, en at die dus lekker in bed op.

Afgelopen week duurde mega lang, maar er gebeurde dus eigenlijk geen drol. Deze week hoop ik er weer gewoon tegen aan te gaan. Ik moet niet per se iets in halen, maar moet wel even in een hogere versnelling. Ik hoop in ieder geval dat ik mijn portie ziek zijn voor de rest van het jaar nu heb gehad!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Anne

  Ah wat naar dat je zo ziek was! Deze week kan alleen maar leuker worden denk ik…
  Enne, volgends mij draait How to train your dragon 3 nog in de bios, die was best wel tof om in 3D te zien, aanrader!

 2. Dionne

  Wat balen dt je dubbel ziek was. Lijkt mij inderdaad geen pretje zeg! Die pho soep ziet er heerlijk uit!

 3. Tea

  Ah driedubbel ziek eigenlijk met je blaasontsteking, buikgriep en ongesteldheid, maar zo kan deze week alleen mee vallen! Dat ontbijtje van dit weekend ziet er wel heel lekker uit zeg.

 4. Inge

  Oh leuk, The best exotic marigold hotel heb ik vorig jaar gekeken voor school en moeten analyseren hoe mensen verschillend omgaan met een cultuurshock. Ben benieuwd naar deel 2!

 5. Anna

  Wat rot dat je zo ziek was geworden! :( Misselijkheid is echt zo’n extreem vervelend gevoel… De Sims is dan inderdaad een goede afleiding :D

 6. Veerlez

  Dat is wel even pittig, een blaasontsteking met buikgriep! Hopelijk ben je helemaal uitgeziekt en heb je een fijne week!

 7. Marloes

  Wat balen dat je zo ziek was zeg, bah! Fijn dat het nu weer beter gaat. Succes deze week!

 8. Silke

  Aah wat vervelend dat je ziek was! Hopelijk blijft het hier inderdaad bij voor de rest van het jaar. Die shirts zien er heel leuk uit! En wat leuk dat je Sims hebt, en ik vind het leuk om die printscreens daarvan te zien haha! Fijn dat je niet echt iets hoeft in te halen, maar begrijp de iets hogere versnelling. Veel succes komende week!

 9. Simone

  Oh no! Wat naar! Buikgriep én blaasontsteking, jeetje. Snap dat je je heel vervelend hebt gevoeld. Gelukkig voel je je inmiddels weer wat beter. Dat ontbijtje bij de Keuken van Thijs ziet er amazing uit.

 10. Marjolein

  Aw zo vervelend dat je zo ziek was! Gelukkig dat nu weer wat beter gaat :-) En de kleding die jullie hebben ontvangen is mega leuk!

 11. Sanne

  Ohhh wat balen dat je ziek was! Hopelijk ben je er nu voorlopig vanaf inderdaad. Dat soepje ziet er heerlijk uit, dat wil ik ook wel eens gaan maken. Ik vind buiten de deur ontbijten ook altijd zo leuk. Heeft echt wat!

 12. Fleur Sophia

  Wat vervelend dat je je zo rot voelde afgelopen week. Hopelijk wordt deze week een betere voor je! X

 13. Wat vervelend dat je zo ziek was. Ik ben de dans gelukkig ontsprongen. Ben al heel lang niet meer ziek geweest. Wel verkouden, daar had ik afgelopen week veel last van. Bah, niks aan. Ben toe aan de lente!

 14. Anneleen

  Wat vervelend dat je je zo slecht voelde! Hop naar betere dagen, met hopelijk ook meer zon maar daar vrees ik voor :(

 15. Jorinde

  Oef, wat balen dat je dubbel ziek was! Dan kan je je zo ellendig voelen! Wel een tof pakket hebben jullie gehad! Leuke shirts!

 16. Anaïs L

  Girl, PMS is PRE-menstrueel dus kan je niet hebben als je je regels al hebt hé. :D Als je aan de pil bent, is de kans trouwens groot dat je misselijkheidsklachten ook niks met PMS te maken hebben, maar met je lichaam dat ontwenningsverschijnselen vertoont tijdens je stopweek. Heel vervelend wel, natuurlijk, ik zou ook in bed zijn gekropen met een muffin! Fijn dat je toch nog van een paar dingen hebt kunnen genieten vorige week. :)

Geef een reactie