Diary week 11: etentjes, bezoek uit België en 90.000 stappen

Afgelopen week vloog voorbij. Naast the usual (afstuderen, heuj) zat m’n agenda vol met leuke sociale afspraken. Alleen woensdagavond had ik geen plannen en zat ik rustig op de bank. Lekker druk dus, maar wel onwijs leuk. Vooral het weekend, want toen kwam vriendinnetje Caroline uit België bij mij logeren!

Voor mijn afstudeeronderzoek houd ik me bezig met storytelling. Op dit moment betekent dat nog vooral veel interviews doen, die transcriberen (NIET mijn favoriete hobby, haha). Het onderwerp zelf vind ik wel super tof en interessant. Storytelling is echt zo leuk en nuttig, als je goed op let vertellen we eigenlijk allemaal wel verhalen.

Ik zit nu natuurlijk nog midden in m’n onderzoek, maar misschien kan ik na het inleveren van m’n scriptie een blogje schrijven over mijn opdracht.

Na een lange dag plofte ik thuis op de bank met de Linda Meiden. Afgelopen week deed ik mee aan de Nationale week zonder vlees. Benieuwd naar wat ik allemaal gegeten heb? Ik deelde het in een speciaal eetdagboekje.

Ook had ik m’n fitbit weer onder het stof vandaan gehaald. Ik merk echt dat dit ding gelijk weer helpt om meer actief te zijn en goed water te drinken.

‘s Avonds ging ik naar de bioscoop naar de film The Mule, waarin Clint Eastwood een bejaarde drugskoerier speelt. Een ietwat trage, maar wel vermakelijke film zo voor de maandagavond.

Dinsdag werkte ik vanuit huis. Dat werkt voor mij op dit moment heel goed, met name als ik moet transcriberen. Ik ben toch het meest gefocust als ik gewoon rustig in m’n eentje zit. Als break van het transcriberen (na een tijdje word je er helemaal tureluurs van haha) besloot ik m’n kledingkast op te ruimen.

Ik had een tijdje terug al een vuilniszak kleren weggedaan, en ik kon nu met een nog iets kritische blik nog 2 vuilniszakken vullen. Nog een extra voor het goede doel, en een zak om te verkopen of voor een kledingruil. Hier kun je alvast wat dingetjes op United Wardrobe vinden, ik probeer die de komende tijd aan te vullen. Mocht je iets leuks zien mag je me ook altijd een mailtje sturen, dat scheelt weer transactiekosten.

Op zo’n thuiswerkdag lig ik trouwens gerust tot de lunch in bed te werken haha. Dus deze foto maakte ik stiekem pas rond een uur of 2. Overhemdblouse is van Pieces, zwart topje is van Sissy Boy en broek van Levi’s.

‘s Avonds ging ik naar Maura om daar te eten. Ik vertrok iets eerder van huis omdat ik nog even bij de sale van & other stories wilde kijken. Over deze trui heb ik in september al getwijfeld, dus nu hij afgeprijsd was nam ik ‘m mee. Samen met nog een trui uit de sale en deze stippenjurk. Die ga ik niet met deze trui combineren, maar ik vind het dragen van een trui of tshirt over een jurk (zodat het meer een rok lijkt) wel heel tof!

Maura maakte bloemkoolsteaks, echt suuuuper lekker (zie het eetdagboek voor de foto’s!), en samen keken we Temptation USA. Mau liep nog achter dus we konden lekker veel afleveringen achter elkaar kijken. Ik ben gestopt met het kijken van de NL/BE Temptation, maar de USA versie is echt een aanrader haha.

Toen ik thuiskwam was mijn Sézane bestelling er. Ik wil me wat meer gaan verdiepen in duurzaam leven. Nogal tegenstrijdig om dan in dezelfde week ook bij & Other Stories te kopen, I know, maar ik wil dit in kleine stapjes doen. Te beginnen met minder kopen, en wat meer tijdloze en kwalitatieve items kopen zodat je er langer mee doet. En uiteindelijk het liefst alleen van duurzame merken.

Ik dacht altijd dat zulk soort merken alleen basic kleding items hadden, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Sézane is een voorbeeld van een merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, én prachtige dingen maakt. Ik had een flinke bestelling gedaan, maar tot mijn verbazing was alles nét iets te groot. Ik bestelde maat 36, waarvan ik juist bang was dat het mogelijk iets te krap zou zijn. Helaas moet alles dus terug, maar het zag er allemaal wel prachtig uit, gemaakt van mooie materialen. Ik denk dat ik nog wel een tweede bestelling ga wagen, aangezien alles ook gewoon gratis en gemakkelijk geretourneerd kon worden.

Daarnaast zijn ook deze boeken nieuw: backpack bestemmingen kreeg ik ter review (later meer hierover!) en Dit is een goede gids (hier meer daarover) schafte ik zelf aan als ondersteuning bij mijn ‘ontdekkingsreis’ naar een duurzamer leven.

Woensdag werkte ik de hele dag aan m’n onderzoek en had ik ‘s avonds geen plannen. De enige foto die ik maakte die dag was van m’n avondeten, en die vind je in het eetdagboek. Dus door naar donderdag! Dit is de andere trui die ik in de sale bij Sissy Boy aanschafte. Ben er vet blij mee!

‘s Middags stond ik met wat studiegenootjes van m’n minor op de ‘minor markt’: een info middag waar studenten informatie kunnen ophalen over alle minors die er zijn op de hogeschool. Als ex-minor studenten waren wij natuurlijk de beste visitekaartjes ;-) Ik heb echt een leuke tijd gehad dus ik vertelde er graag over.

Bovendien was het ook heel gezellig om weer wat studiegenootjes van m’n minor te zien. ‘s Avonds gingen we nog uit eten bij de Spaghetteria..

..en speelden we Cards against humanity in de kroeg De Voortuin. Ik wist helemaal niet dat ze dat daar hadden! In onze design studio tijdens de minor speelden we dit ook heel vaak, dus het was tof om weer een rondje te spelen.

Vrijdag stopte ik wat eerder met m’n stage zodat ik thuis nog wat kon opruimen. Hier gaat vuilniszak numero 2 naar het goede doel.

Bij gebrek aan zonnig weer haalde ik zelf maar tulpen in huis. Ik werd echt somber van het weer van de afgelopen dagen!

Ook haalde ik boodschappen met de Scoupy app. Ik voel me nu echt een suf huismoeke haha, maar stiekem geniet ik hier wel van. In die app vind je allerlei cashback acties. Je koopt dus producten bij de supermarkt, scant het bonnetje met de app en binnen enkele dagen krijg je de bedragen (deels) teruggestort. Zo betaalde ik voor deze boodschappen geen €10,50 maar €3,50!

Die reep chocola had ik dinsdag al bijna helemaal bij Maura opgegeten haha, dus ik was erg blij om die tussen de aanbiedingen te zien staan. En naar die zak groenten ben ik heeel benieuwd: dat is dus een saus met verse groenten, en die hoef je alleen maar op te warmen. En dan pasta of zo erbij en je hebt een maaltijd. Lijkt me perfect voor drukke dagen. Het is vegan en ze hadden ook nog andere varianten.  Dit is niet gesponsord, dit is gewoon mijn inner nerd haha, ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen in de supermarkt uit te proberen, en helemaal met korting!

‘s Avonds kwam Caroline, die ken ik via het surfkamp waar we afgelopen zomer werkten. Samen met Roos en Judith aten we pizza bij Sugo, waar we waren uitgenodigd omdat zij net nieuw in town zijn! Super lekkere pizza’s eet je daar.

Daarna gingen we nog de stad in. Rond een uur of twee liepen we naar huis, maar wel via de Mc Donalds… haha. Lekker healthy, maar hey: wel een veggie mcchicken! Ook nog iets waar ik in m’n ‘groene project’ wat beter op kan letten.

Zaterdag was het jubileum van mijn ski ongeluk. Precies een jaar eerder had ik bijna m’n eigen been eraf gesneden met m’n eigen ski. Is ook een kunst he. Een jaar later ziet het litteken er zo uit, best netjes toch? Zeker als je bedenkt hoe goor die wond was.. haha (voor alle nieuwsgierige aagjes: in dit dagboekje vind je een linkje naar de foto. Wel klikken op eigen risico).

Een piepklein beetje brak schoven we aan bij The Streetfoodclub voor een brunch. Ik had de ‘avo smash’ en Caroline een smoothiebowl, allebei heeeerlijk!

Ondertussen telde de Fitbit nog steeds al m’n stappen. Uiteindelijk hebben we zaterdag 20.000 stappen gezet. En in de hele week zette ik in totaal 91.000 stappen, hallelujah. Zoveel loop ik normaal niet hoor.

Na ‘s middags wat geshopt te hebben eindigden we ‘s avonds bij Tijm, waar we uitgenodigd waren om te komen eten. Tijm zit vlakbij het Griftpark, in de buurt van Badhu. Echt een super leuk plekje met palmen en heeel veel groen. Binnen is het een urban jungle!

Wij namen een poké bowl en Indiase dahl, dat is een soort linzencurry. Allebei super lekker! Je kunt bij Tijm ook afhalen of bestellen, alles kan to go mee.

En dat kwam goed uit, want ik krijg mijn portie niet op haha. Gelukkig mocht ik het mee naar huis nemen. Naast avondeten kun je bij Tijm ook terecht voor ontbijt en lunch. Ik zag een paar super lekkere dingen op de kaart staan (pancakes, overnight oats) dus ik ga hier zeker een keer terugkomen op een thuiswerkdagje. Echt een aanrader!

Na een lange dag (en dus 20.000 stappen) doken we op tijd ons bed in met een film op Netflix.

De volgende dag gingen we voor brunch nummer 2, dit keer bij Teds. Caroline had pancakes en ik de french toast. Lekker, maar veeeel te veel, ik kreeg echt de helft op. En ik ben een goede eter he? Dit waren 2 boterhammen van elk 2 cm dik!

Natuurlijk moesten we ook nog even op de foto, op Utrecht’s meest fotogenieke plekje! En kijk: het zonnetje begon zelfs te schijnen!

We hebben ‘s middags nog een beetje gewinkeld, en tegen 17:00 was het voor Caroline tijd om naar huis te gaan. Zo leuk om iemand voor een weekend op bezoek te hebben, ik voelde me helemaal toerist in eigen stad.

‘s Avonds warmde ik het restje dahl op en deed ik er nog 2 naanbroodjes en wat feta bij, en zo had ik een compleet nieuwe maaltijd. Zo lekker, dit is echt m’n favoriete comfort food.

Dit was echt een super gezellige en volle week, hij vloog voorbij! Hoewel ik ervan genoten heb hoop ik volgende week toch wat rustiger aan te doen. Ik ga denk ik iets meer avondjes voor mezelf inplannen. Ik vind dat altijd zo lastig: ik leef echt op van sociale afspraken en vind het mega gezellig om m’n vriendinnen te zien. Tegelijkertijd houd ik er ook van om lekker een avondje op de bank te hangen in m’n eentje. Nu nog de balans vinden ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Judith

  Superleuke week :) Ik vind het ook altijd lastig om de balans te vinden tussen veel sociale afspraken en lekker in je eentje op de bank ploffen! Alles is gewoon zo leuk en moeilijk om dan nee te zeggen!

 2. Marloes

  Wat een leuk dagboek weer om te zien. Fijne week heb je achter de rug. En die trui is echt heel leuk! Staat je mooi.

 3. Tea

  Zo veel stappen zeg, mygod. Ik was al blij met mn 68000 stappen! Tof dat jullie een co-design minor hebben! Ben wel benieuwd wat jullie nu gedaan hebben daar! Ben zelf bezig een cocreatie framework for scrum teams te ontwikkelen voor mn afstuderen namelijk haha.

 4. Marlou

  Ik blijf je dagboekjes met veel plezier lezen, zo leuk altijd! en leuk is tijm ook he, dat is ook echt mijn ontdekking van het jaar (tot nu toe) :). Enne… ik zat bijna heel donderdagavond in De Voortuin!!!! Snap er niks van dat ik je niet heb gezien :D

 5. Anna

  Wat een hoop lekker eten weer! Zo te zien heb je een fijne week gehad. En wow, dat litteken! Ik heb je foto van de wond eerder al gezien, haha, ik ga er niet nog een keer op klikken :D

 6. Silke

  Klinkt als een leuke maar inderdaad drukke week! Je onderzoek lijkt me super interessant. Het lijkt me heel leuk om daar over te lezen tegen de tijd dat het af is! Ik heb ooit een boek (gedeeltelijk) gelezen over reminiscentie omdat ik daar toen een onderzoek naar zou doen. Ik ben de naam even kwijt maar dat ging ook over het belang van het vertellen van verhalen (o.a in de ouderenzorg). Ook las ik daar dat mensen hun belevenissen achteraf vaak positiever herinneren en vertellen, interessant :) Ik begrijp de zoektocht van balans tussen sociale dingen en avondjes voor jezelf ook zeker, komt vast goed deze week!

  1. Wat leuk om te horen! Ik focus me wel op corporate storytelling, dus: hoe kunnen bedrijven duidelijker overbrengen wie ze zijn en waar ze voor staan, door middel van verhalen. Nou loop ik wel stage bij een heel leuke organisatie die focust op de duurzame, slimme stad van de toekomst, dus ze hebben hele leuke verhalen en doen mooie dingen. Nu nog kijken hoe dat het best overgebracht kan worden :-)

   1. Silke

    Dat is inderdaad even wat anders maar ook interessant! Klinkt als een heel leuk bedrijf waar mooie verhalen over te schrijven zijn inderdaad, ben benieuwd wat dé manier gaat zijn!

 7. Sanne

  Wat een lekker weekje! Krijg, wederom, heel veel zin in lekker eten na het zien van de foto’s. Vind de twee gestreepte truien ook heel tof. Ben benieuwd naar de duurzame kledingmerken. Ik zou me daar ook wel wat meer in willen verdiepen, maar het lijkt me ook heel moeilijk om de bekende winkelketens helemaal te mijden.

 8. Siroon

  Wat een heerlijke week! En dat duurzame kleding merk kende ik nog niet, ik ga meteen eens even op de website kijken… Oh en tip voor de ‘overgangsperiode’ van shoppen: er is een app (Good on You) waar je alle merken kunt invoeren om te zien hoe ‘goed ze bezig zijn’. Daarmee kun je in ieder geval zien of er natuurlijke materialen worden gebruikt en hoe transparant het bedrijf is over het betalen van een eerlijk loon. Deze app helpt mij ook heel erg als ik merken niet ken of als ik toch wil zien hoe mijn favorieten het doen!

Geef een reactie