Diary week 12: toen de Ikea giftcards een paar honderd euro waard bleken te zijn

Afgelopen week vloog voorbij. De week begon raar met het afschuwelijke schietincident, waarbij heel Utrecht in ‘lockdown’ ging. Maar daarna ging eigenlijk alles weer vrij snel over tot de orde van de dag, zoals dat gaat in het leven. Ik had wat etentjes met vriendinnen, ging naar de kapper en was dit weekend in België. Waar mijn vriend en ik de grootste geluksvogels ooit bleken te zijn..

Maandag was ik net een uurtje op school tot het nieuws van het schietincident binnenkwam. Ik werd gelijk overstelpt met berichtjes en appjes in groepsgesprekken, of ik wel oke was. Gelukkig zat ik helemaal aan de andere kant van de stad. Ik vind het echt afschuwelijk wat er gebeurd is, en wens alle slachtoffers en nabestaanden ontzettend veel sterkte en kracht toe. Tegelijkertijd wil ik de politie en hulpverleners nog eens in het zonnetje zetten voor het geweldige werk wat ze hebben geleverd.

Verder heb ik me vooral kapot geërgerd: aan journalisten die slachtoffers ongevraagd op de nationale TV gooiden. Op alle “twitter journalisten” die elk fakenieuws binnen 3 secondes retweetten. Op alle influencers en bloggers die met hun allermooiste foto van Utrecht de stad sterkte toewenste (nogal misplaatst: niet Utrecht, maar de slachtoffers waren geraakt. Uit dan op z’n minst je medeleven naar hen, in plaats van ‘oh Utreg me stadsie’ te delen..). Sowieso: newsflash, je hoeft je medeleven niet te bewijzen door er over te Instagrammen. Daarnaast ergerde ik me dood aan de hele sensatie eromheen. Opeens deden mensen of ze ternauwernood aan de dood waren ontsnapt. ‘Ik zit ook wel eens in die tram!’ Ja, maar niet nu. Rond 17:30 kon je op Facebook aangeven dat je ‘veilig’ was, ruim 7 uur nadat het incident had plaatsgevonden. Dit was voor het eerst dat Facebook die functie beschikbaar stelde in Nederland. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het goed dat die mogelijkheid er is, maar na 7 uur hebben al je dierbaren je toch al wel bereikt? En als je Facebookvrienden je geen appje hadden gestuurd of je nog leefde, zal het ze misschien niet interesseren? Ik vond het vooral interessantdoenerij.

Goed, tot zover mijn irritaties. Normaal uit ik me hier niet zo fel over, en ik snap dat dit een onwijs gevoelig onderwerp is. Maar wat een sensatie en paniekerigheid komt erbij kijken zeg. Ik vind dat mensen daar best wat meer bij stil mogen staan. Zeker in de gevallen waarbij nepnieuws razendsnel verspreid werd.

Ik hoop nu vooral dat de dader nooit meer vrij komt, en de slachtoffers en nabestaanden alle hulp krijgen die nodig is. Wel heel mooi om te zien: de saamhorigheid en steun vanuit alle kanten. Bijvoorbeeld deze crowdfundactie die is opgestart om de begrafenis voor een van de slachtoffers te bekostigen (inmiddels gaan de opbrengsten naar alle slachtoffers). Of de beelden van de stille tocht, waarbij duizenden mensen mee liepen. <3

Nou goed, zoals ik al eerder schreef was het een gekke dag, waarbij alles ook wel snel weer over ging tot de orde van de dag. Rond half vijf werd het advies om binnen te blijven op gegeven, en werd alles weer ‘normaal’. Ik had een afspraak bij de kapper staan, en besloot daar toch maar gewoon naartoe te gaan. Die gek was gelukkig gepakt!

Dit was mijn haar: bruin, tot net over m’n schouders. In het najaar van 2018 heb ik m’n highlights donkerder geverfd, zodat ze beter zouden aansluiten bij mijn natuurlijke haarkleur (de bovenkant van m’n hoofd, haha). Ik was eigenlijk nog steeds heel blij met m’n kapsel, zowel qua model als kleur, maar met het oog op het voorjaar mocht het van mij iets lichter..

En dit is het resultaat! Qua lengte is er nauwelijks iets af, maar wat subtiele lichte highlights geven mijn haar een wat warmere gloed. Past beter bij het voorjaar!

Deze behandeling is onderdeel van een samenwerking die ik met Salon B heb. Ik kom al 4 jaar bij Salon B (en daarvoor ging ik altijd naar The Graduates). Ik ben echt onwijs tevreden over deze kapsalon, en ben dus onwijs blij dat ik sinds 1 jaar een samenwerking met ze heb. Ik heb al meer dan 25 vriendinnen en lezers naar ze doorgestuurd, en ik krijg altijd zulke enthousiaste reacties terug. Als je haar maar goed zit he? ;-)

Op dinsdag werkte ik thuis, dat gaf me de mogelijkheid om tijdens de lunch deze Buddha bowls te maken. Het recept kwam vorige week meteen online, heb je ‘m al gezien?

‘s Avonds at ik een broodje hamburger (de vegaburger van de Vegetarische Slager) met zoete aardappelfrietjes en appelmoes. Na het succes van de Nationale Week zonder vlees besloot ik nog wat langer vegetarisch te eten.

Na het eten liep ik samen met m’n huisgenootjes langs Roberto’s Gelato. De beste ijssalon van Utrecht, en misschien wel heel Nederland. Hij won afgelopen zomer namelijk een prijs voor zijn vanilleijs: het was het allerbeste vanilleijs van de hele wereld! Voor mij was het ‘t eerste ijsje van het jaar. Ik hoop dat het snel beter weer wordt, zodat er nog veel meer ijsjes zullen volgen ;-)

In de avond was ik on a roll, en schreef ik nog 4 blogposts. Sinds het nieuwe jaar zit ik eigenlijk al in een flow, waarbij elke week wel 3 a 4 artikelen online komen. Ik merk ook dat er steeds meer comments onder de artikelen komen, die interactie vind ik super leuk! Hier een klein overzichtje van wat er afgelopen week online kwam.

Op woensdag nam ik de leftovers van de Buddha bowl mee naar school als lunch. Is het ook zeer geschikt voor!

Daarnaast was het natuurlijk tijd om te stemmen! Ook hier heb ik me afgelopen week best fel over uitgelaten. Op Instagram deelde ik een story, waarin ik FvD-stemmers vroeg mij te ontvolgen. Het maakt mij niet uit of je links of rechts stemt, maar ik snap niet waarom je op zo’n vrouwonvriendelijke, racistische klimaatontkenner vent (en z’n partij) zou stemmen. Voor sommige provincies had het FvD niet eens een partijprogramma, hoe kun je er dan op stemmen? Ik snap überhaupt niet dat deze man nog een podium wordt gegeven. Vogue zette alle vrouwonvriendelijke uitspraken nog even voor je op een rijtje.

Goed, de rest van de dag ging ik verder met transcriberen. Dan is dit mijn uitzicht, haha. Het is een beetje eentonig, maar absoluut niet saai!

Aan het eind van de dag ging ik langs de bakker om de hoek, ik had namelijk via de app Too good to go een bon gekocht. Hiermee koop je voor een klein bedrag (in mijn geval €6) een bon waarmee je producten kan ophalen die anders weggegooid zouden worden. Dit was mijn buit, onwijs veel! De broden waren nog super knapperig en vers, dus die zijn meteen de vriezer in gegaan. De rest heb ik met mijn huisgenootjes gedeeld. Dit was de eerste keer dat ik van de app gebruik maakte dus het was nogal random, maar ik wil dit zeker vaker gaan doen!

‘s Avonds ging ik met Judith uit eten bij Namaskar, m’n favoriete Indiaanse restaurant in Utrecht. Ze hadden een super goede aanbieding via Groupon! Het was gezellig om even bij te kletsen, en het eten is er zoo lekker. Ze hebben heel veel keus, ook aan vega opties!

Donderdag was weer een lange dag op stage, maar gelukkig stond er ‘s avonds iets leuks op de planning: een restaurant ‘testen’! The Ramen Brothers is de nieuwste aanwinst in het Vredenburgkwartier. Omdat ik daar de social media voor doe, was ik uitgenodigd om te komen eten. I looooove ramen, dus daar zei ik geen nee tegen.

Ik nam Maura mee voor de gezelligheid. We begonnen met dumplings en mini loempiaatjes..

..en gingen toen voor de classic ramen. Die was zo goed!! De bouillon was lekker en het vlees zo mals! De kommen waren echt enorm. Ik kreeg niet alles op, dus vroeg de leftovers mee naar huis, zodat ik die de volgende dag als lunch kon eten.

Daarna deden we nog wat wijntjes bij Bar Cava, waar Maura opeens een ‘kerstcadeautje’ uit haar tas haalde. Was ze dus al die tijd vergeten te geven, en het is niet dat wij elkaar maar 1 keer per halfjaar zien he.. haha. Ik ging zo stuk! Het was een heel lief kaartje met een kleine kerstbal in de vorm van een hamburger, zo leuk! Echt heel lief, die gaat volgend jaar in de boom!

Vrijdag was weer een drukke dag op stage, maar m’n studiegenootje en ik moesten echt even genieten van het zonnetje. Dus lunchten we buiten, met een stuk taart. Om te vieren dat we allebei lekker in een flow zitten en het goed gaat met onze stages. Is ook belangrijk toch?

Zaterdag ging ik met mijn vriend naar de Ikea. Ik had met kerst m’n schoonouders en mezelf een Ikea adventskalender cadeau gedaan. Daarin zaten 2 giftcards met een waarde van minimaal €5, die nog tot en met eind maart geldig waren. Maar als je geluk had, kon er een hoger bedrag (tot maximaal €500) op staan! Nu wisten we al dat op een van de kaartjes van mijn schoonouders €250 stond. Zij zijn een keer wat accessoires gaan kopen, namen de giftcard mee in de veronderstelling €5 korting te krijgen, maar toen kwam gelijk de bon er al uit rollen.. bleken zij dus een kaart met €250 te hebben! Daar stond toen nog €90 op, en die hebben ze aan ons gegeven.

Omdat de kaartjes tot 31 maart geldig zijn en wij volgend weekend al op vakantie gaan, moesten we ze toch maar gaan besteden. €90 is toch nog een leuk bedrag, en met de andere kaartjes zouden we dan op €105 komen. Daar wilden we dan handdoeken of leuke accessoires van kopen. Voor de zekerheid wilde ik toch even weten hoeveel onze kaartjes waard waren, dus lieten we ze scannen… *bliep* €5, *bliep* €5, *bliep* … €250 euro! We hadden dus NOG een kaart waar €250 op stond!!!! What are the odds??

Je begrijpt dat toen de keuzestress toesloeg. Want opeens hadden we niet €100 maar €350 te besteden. En dan kun je misschien beter een grotere aankoop doen. Maar ja: we verhuizen pas deze zomer, dus we hebben nog geeeen idee hoe ons appartement eruit gaat zien. En je kunt wel een mooie stoel kopen, maar als je nog niet weet hoe je bank eruit gaat zien moet dat straks maar net passen.

Ik zag ook dit prachtige vloerkleed, maar het was nog best prijzig en vrij groot: ook daar weer de vraag of het wel in ons uiteindelijke appartement zou passen..

Uiteindelijk hebben we ruim 2 uur door de Ikea gewandeld, we zijn geloof ik 2 keer volledig door de Ikea heen gegaan :’). We zijn toch maar voor de praktische dingen gegaan: een vier seizoenen dekbad, een matrastopper, handdoeken (maar wel van die super grote en zachte).. allemaal van die dingen die best duur zijn, maar wat helemaal niet zo leuk is om geld aan uit te geven.

Daarnaast kochten we ook deze prachtige spiegel. Hebben we toch nog een pronkstuk waar we later naar kunnen wijzen, en tegen elkaar kunnen zeggen ‘hey weet je nog, die cadeaubonnen..’ ;-).

De rest van het weekend was relaxed. Op zondagmiddag maakte ik deze foto van mijn schoonouders. Het lijken net astronauten, maar dit zijn hun imkerpakken. Sinds enkele maanden doen ze namelijk een bijencursus, en hebben ze ook twee eigen bijenvolken in de tuin.

Ik heb dit weekend voor het eerst een beetje honing geproefd die net vers gemaakt was, en dat smaakte heel goed! Verder is het natuurlijk goed dat deze bijtjes goed verzorgd worden, want het gaat nog steeds niet goed met de bijtjes.

‘s Avonds pakte ik de trein weer terug naar huis, en had ik een relaxt plekje te pakken met extra veel beenruimte. M’n e-reader erbij en de tijd vliegt voorbij!

De rest van de avond heb ik me beziggehouden met m’n Pinterest pagina herschikken. Met name m’n ‘home’ board, want daar heb ik nu natuurlijk extra veel inspiratie voor nodig.

Zo, dat was best een gekke week met het schietincident en de verkiezingen. Maar ook een gezellig week met vriendinnen, en natuurlijk het bizarre geluk van de Ikea giftcards. Raar hoe dat allemaal bij elkaar komt. Ik wens jullie in ieder geval allemaal een heel fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Romy

  Wauw, wat een mazzel met die Ikea giftcards! Die prachtige houten spiegel staat toevallig ook nog op mijn lijstje. Ik vind hem echt geweldig <3 Leuk om een kijkje in je week te krijgen en wat heerlijk dat je in zo'n goede blogflow zit! Alleen het nieuws uit Utrecht is wel echt vreselijk! Onbegrijpelijk en vreselijk dat iemand zoiets doet…

 2. Anne

  Haha, die giftcards! Ik zou ook volledig als een kip zonder kop door IKEA gaan rennen, lijkt me nog best een uitdaging.. zeker met zo’n verhuizing in het verschiet, maar waar je dan eigenlijk nog niet echt iets voor kan kopen. ;) Maar uiteindelijk wel goed gelukt, zie ik?

 3. Judith

  Haha zooo chill die Ikea giftcards! Praktische, maar zeker ook leuke dingen hebben jullie ervan gekocht :) Love die spiegel!

 4. Liset

  Wat een mazzel met die Ikea giftcards! Dit jaar ga ik dan ook maar zo’n adventskalender aanschaffen ;). Is het een soort doos met vakjes of gaat het op een andere manier en zitten er ook echte cadeautjes in? Je snapt het al, ik ben benieuwd! En wat een heerlijk week had je (op het verschrikkelijk nieuws in Utrecht na) verder!

  1. Het is een doos met vakjes met daarachter chocolaatjes, maar wel echt luxe en lekkere bonbons. Ik denk dat je op youtube wel filmpjes kan vinden waarin mensen de kalender laten zien. Ik denk wel dat wij extreeeem veel geluk hebben gehad, want de meeste kalenders hebben gewoon twee bonnen van €5. Maargoed, dan betaal je dus €1 voor al die chocolaatjes: ook niet verkeerd!

 5. Willemijn

  Go Marlous! Van mij mag je wel vaker stevig je mening geven, dat doe je goed ;-)

   1. Anne

    Ik vond het heel leuk om dat stukje te lezen, zo lekker fel en duidelijk! En je hebt helemaal gelijk!

 6. Irene

  Haha geweldig van die bonnen van de Ikea! Ik zou wel meteen weten wat ik wil. We willen graag nog een kast maar toen wij er laatst waren hadden ze hem niet meer. Pech! En handdoeken wil ik ook nog. Elke keer als we in de Ikea zijn zeg ik tegen mijn vriend: als we eens wat geld over hebben, wil ik nieuwe handdoeken kopen. Maar het is ook typisch iets waar ik geen geld aan wil uitgeven :p Verdrietig nieuws ook van het schietincident. Ik kan me wel vinden in je kritiek daarover trouwens! Dat maakt het allemaal nog eens veel erger.

  1. Irene

   OMG ik heb net even meneer Baudet zijn uitspraken gelezen. Ik word er gewoon misselijk van. En ik vraag me af hoe zo iemand in godsnaam in de politiek mag… Fakking debiel. En dat er mensen zijn die daar op stemmen… Als er onder mijn volgers zo’n figuren zouden zitten mogen ze van mij ook opkrassen.

 7. José

  Zooo wat een geluk met die giftcards! Uiteindelijk toch een goede keus gemaakt met die spiegel. Erg mooi! :)

 8. Yvonne

  Lekker weekje zeg! En wat een mazzel met die giftcards. Van die onverwachte (dikke) meevallers zijn altijd zo leuk!

Geef een reactie