Diary week 9: Grote schoonmaak & speurtocht door Amersfoort

Afgelopen week genoot ik van het heerlijke weer, werkte ik verder aan mijn onderzoek en deed ik een speurtocht door Amersfoort. Doordat het voorjaarsvakantie was, was het lekker rustig op stage. Zo kon ik goed doorwerken en vlogen de dagen voorbij.

Dit dagboekje begint op dinsdag, omdat ik vorige week tot en met maandag verslag deed. Heb je dat dagboekje gemist, klik dan hier om ‘m nog even terug te lezen!

Ik kon maandagavond niet goed in slaap komen. Ik kreeg opeens de drang om m’n kledingkast uit te zoeken. Toen volgde er een korte innerlijke strijd, die ging van ‘doe normaal, het is middernacht’ tot ‘ja, maar nu ben ik toch al wakker..’

Ik deed het licht aan, vervolgens weer uit, maar ik kon écht niet slapen dus besloot toch maar m’n kast uit te ruimen. Met als resultaat 2 volle zakken voor het goede doel, en 1 zak om eventueel te verkopen. Daarna viel ik uiteindelijk rond 01:00 toch nog vrij vlot in slaap haha. Dinsdag werd ik vroeg en gek genoeg niet moe wakker, dus ik besloot gelijk de kleding weg te brengen.

En goed nieuws: ik kon ook eindelijk weer een outfit foto maken! Voor mijn spiegel lag namelijk al een hele stapel met kleding die uitgezocht moest worden, maar dat kwam er telkens niet van. Door de rommel kon ik telkens geen foto maken, maar nu wel! Hier zie je m’n nieuwe jasje dat ik vorige week bij de kringloop kocht. Er zit een heel dun wit krijtstreepje in. Er hoort dus een pantalon bij, maar ook zo vond ik m tof!

Dinsdag werkte ik thuis, ik moest 2 interviews transcriberen en maaaaan wat is dat tijdrovend! Vooralsnog gaat m’n onderzoek heel erg goed en is het ook leuk, maar dit transcriberen is wel m’n minst favoriete klus. Ik probeerde mezelf op te vrolijken met vers fruit, want door het heerlijke weer was ik helemaal in zomerstemming!

Woensdag werkte ik de hele ochtend op kantoor en nam ik weer een interview af. Daarna besloot ik het voor gezien te houden: het was super lekker weer, maar op kantoor had ik het gewoon koud! Ik was de enige die geen voorjaarsvakantie hield, dus ik zat in m’n eentje te werken. Ik moest zelfs om de zoveel tijd met m’n armen zwaaien om het licht aan te laten :’)

Omdat ik toch voornamelijk de interviews moet voorbereiden en verwerken (wat dus ook heel goed in m’n pyjama vanuit bed kan, ben ik achter gekomen), besloot ik het voor gezien te houden en lekker van het zonnetje te genieten.

Ik haalde wat sieraden op bij een van de ondernemers uit het Vredenburgkwartier, om mooie foto’s te kunnen schieten voor de socials. Er opent de laatste (en komende) tijd zoveel leuks in dit stukje Utrecht, het is geen straf om hiervan op de hoogte te moeten blijven. Mocht je het account nog niet kennen, bekijk het dan zeker even! Je vindt het hier.

Ik was samen met m’n studiegenootje de stad in gegaan en we besloten nog even van de allerlaatste zonnestralen op het terras te genieten. Voorlopig is het wel weer even gedaan met terrasdagen..

‘s Avonds maakte ik veggie shoarma voor mezelf. Met kleine knoflook naanbroodjes i.p.v. pita broodjes. Super lekker!

Donderdag stopte ik iets eerder bij m’n stage, omdat ik naar Amsterdam moest. Hier had ik een soort van oriënterend sollicitatie gesprek..  Een beetje vaag, maar ik kan (en wil) er eigenlijk nog niet zo heel veel over vertellen omdat ik veeeel te bang ben dat ik dingen jinx. Het ging in ieder geval goed, dus duim met me mee, dan kan ik hopelijk binnenkort meer vertellen ;-)

Vrijdag stopte ik ook iets eerder, zodat ik met een vriendinnetje kon afspreken. Samen gingen we naar Amersfoort!

Daar deden we de super leuke speurtocht van Speurroutes Nederland. Deze vind je in verschillende steden, en duren ongeveer 2-3 uur. Je moet vaak een moord oplossen of een schat zoeken. Dankzij verschillende aanwijzingen word je door de stad geloosd, waarbij je allerlei vragen en korte opdrachtjes moet beantwoorden. Uiteindelijk kun je met alle antwoorden de (in ons geval) moord oplossen.

Echt heel tof, voor jong en oud maar zeker niet te kinderachtig. Het leuke aan deze route is dat je zo op andere plekken komt. En Amersfoort is de perfecte stad hiervoor, want het is een prachtige stad om doorheen te wandelen! Deze route is in meerdere steden beschikbaar, maar ik zag dat ze in Amersfoort ook weer andere soorten speurtochten hadden. Dit ga ik zeker vaker doen!

Kijk, zo leuk! Soms moest je op zoek naar een bepaalde gevelplaat, of een bepaald cijfer op een bordje. Je moet goed om je heen kijken dus. Ik denk dat dit ook heel leuk is om als date te doen, lekker origineel!

Na 2,5 uur wandelen waren we wel een beetje verkleumd, dus warmden we op bij Jackie Brown, waar we allerlei verschillende kleine gerechtjes aten.

Zaterdag was m’n vriend er weer, en zouden we eigenlijk naar de verjaardag van mijn schoonzusje gaan. Die werd helaas afgeblazen omdat mijn kleine neefje ziek was. Omdat wij toch al onderweg waren met een cadeautje mochten we wel nog een stukje taart komen eten.

De rest van de middag hebben we geluierd op de bank. We keken de Netflix serie Russian Doll uit en bestelden Pokébowls. Ik was ongesteld dus dan wil het liefst altijd lekker rustig aan doen, dus wat mij betreft was dit een perfecte zaterdagavond!

En ook de zondag deden we lekker rustig, haha. Ik vond mijn ongesteldheid een goed excuus om taart te gaan eten in de stad, dus dat deden we.

Aan het eind van de middag ging m’n vriend weer huiswaarts. Ik besloot een een digitale schoonmaakactie te houden: mijn bureaublad stond vol met meer dan 250 bestanden en in de afgelopen 3 jaar had ik ook nog nooit m’n downloadmap opgeschoond. Ik heb geloof ik wel meer dan 15GB van m’n laptop afgegooid.

Nu was weer meer dan de helft van de opslag vrij, en dat leek me een goed excuus om de Sims weer eens te downloaden :D. Haha, dat heb ik al zooo lang niet meer gespeeld, maar met dit slechte weer had ik er weer zin in. Dus dat was mijn zondagavond ;-)

Komende week wordt het geloof ik perfect ‘scriptie weer’: grauw en regenachtig. Ik denk dat ik me dus lekker binnen opsluit en me stort op mijn to do lijst. Wat zijn jullie plannen?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Shirley

  Haha, ik moet soms ook met mijn armen zwaaien op mijn werk :’) Daarom werk ik deze week lekker twee dagen thuis. Veel succes met je onderzoek en to do-lijst deze week.

  1. Haha ja, klinkt zo sneu he. Ik ben die middag dus ook wat eerder weggegaan, maar vooral omdat het echt heel koud was terwijl buiten lekker het zonnetje scheen :’)

 2. Judith

  Die speurtocht ziet er echt heel leuk uit! Echt iets voor mij. Ga ik onthouden :) Als je nog eens een partner in crime zoekt daarvoor let me know ;)

  1. Ja het is super tof! Je hebt ze in verschillende steden, en in Amersfoort werden dus ook weer andere soorten speurroutes aangeboden (die misschien ook wel weer in andere steden te verkrijgen zijn). Alleen in Utrecht kan ik ze niet echt vinden.. Misschien leuk om zelf te maken!

 3. Marloes

  Wat een leuke foto’s allemaal. Amersfoort ziet er super leuk uit zeg!

 4. Irene

  Haha wat grappig dat je met je armen moest zwaaien om het licht aan te houden :p ik zie het al voor me. Die speurwandelingen lijken me super leuk en taart kan en mag altijd maar zeker als je ongesteld bent!

 5. Eline

  De laatste loodjes van mijn studie zijn nu ook begonnen. Pfoeh dat is wel even doorzetten, zeker met dat mooie zonnetje. Succes!

  1. Ja, wat dat betreft kan het maar beter slecht weer zijn. Al is mooi weer voor mij soms ook een goede motivator om door te werken: hoe eerder je klaar bent, hoe eerder je het zonnetje in kan!

 6. Dionne

  Wat grappig dat idee van speurtochten kende ik helemaal niet, maar het klinkt wel interessant. Leuk dat je in Amersfoort was. Ben nog steeds heel blij dat ik er woon. :)

 7. Sanne

  Volgens mij zag ik toevallig die speurtocht, of iets wat er anders heel veel op lijkt, staan in Utrecht. Heb er niet heel uitgebreid naar gekeken, maar was er wel benieuwd naar, dus grappig dat jij dit hebt gedaan!

 8. Wat goed dat je je kledingkast hebt uitgemest en ook dat je de zakken direct hebt weggebracht. Zou ik ook eens moeten doen, mijn kast moet hoognodig uitgezocht worden.

  En wat een prachtige oorbellen! Ben ik dol op!

Geef een reactie