Eetdagboekje: een week zonder vlees

eetdagboekje

Afgelopen week was de Nationale week zonder vlees, en ik deed mee! Nou eet ik al vaak vegetarisch, maar ik vond het leuk om mezelf uit te dagen om echt de hele week geen vlees te eten. Ik heb vaker een veggie challenge gedaan en ik merk dat ik daar altijd heel creatief van word. Ik probeer dan sneller iets nieuws en val minder snel terug op dezelfde recepten. Om jullie wat inspiratie te geven deel ik graag mijn eetdagboekje van afgelopen week.

Een vegetarisch eetdagboekje

Afgelopen week was best een drukke week (meer daarover morgen in mijn dagboekje!). Ik had alleen woensdag geen sociale afspraken. Ik heb zelfs 3 keer buiten de deur gegeten, maar tegenwoordig kun je prima vegetarisch uit eten gaan. Deze challenge is zo goed bevallen, dat ik ‘m nog een tijdje door ga zetten. Misschien met heel af en toe een cheatday, maar ik vind vegetarisch eten net zo lekker.

eetdagboekje

Maandag: een avg’tje

Op maandag at ik simpel, maar lekker: zoete aardappel frietjes met broccoli, een Mc2-burger van de Vegetarische slager en een beetje appelmoes. Deze burger is echt mijn favoriet, zo lekker! Ook niet van echt te onderscheiden. Alle vleesvervangers waren deze week 1+1 gratis bij de PLUS, dus daar heb ik goed gebruik van gemaakt.

eetdagboekje

Dinsdag: Bloemkool steaks

Dinsdag nodigde Maura me uit om bij haar te komen eten. Ze maakte bloemkool steaks naar een recept van Marley Spoon, en dit was zoooo lekker! Ik ben helemaal niet zo’n bloemkool fan, maar op deze manier ga ik ‘m zeker vaker klaarmaken. Eigenlijk is het simpel: je snijd de bloemkool in dikke plakken, marineert die met (bijvoorbeeld) shoarmakruiden en olie, en bakt deze even in de oven. Vervolgens serveer je ze met bulgur gemixt met gewokte spinazie, wat feta, granaatappelpitjes en cashewnoten. We roerden ook nog wat hummus en yoghurt door elkaar als extra sausje.

Echt een leuk gerechtje dat er ook heel erg feestelijk uitziet!

eetdagboekje

Woensdag: Pasta pesto

Woensdag had ik een rustig avondje, dus maakte ik een simpel maaltje voor mezelf: pasta pesto. Dit was mijn favoriete gerecht toen ik net op kamers ging, al maakte ik ‘m toen met kip. Nu natuurlijk met vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager. Normaal doe ik er ook nog rucola bij, maar die was ik vergeten in de supermarkt.

Sinds een paar jaar heb ik mezelf aangeleerd om volkoren pasta te eten. In het begin vond ik het iets minder lekker, maar ik merk wel dat je daar veel langer vol van zit.

eetdagboekje

Donderdag: uit eten bij de Spaghetteria

Donderdag ging ik ‘s avonds met wat studiegenootjes van mijn minor uit eten bij de Spaghetteria. Nog een keer pasta ja, maar ik vind ‘m bij de Spaghetteria altijd ZO lekker dat me dat niet uitmaakte. Ik nam de ravioli gevuld met taleggio kaas, sowieso mijn favoriet van hun huidige kaart.

eetdagboekje

Vrijdag: Vega(N) pizza bij Sugo

Vrijdag was ik uitgenodigd om bij Sugo pizza te komen eten. Bij Sugo serveren ze pizza Al Taglio: in kleine rechthoekige sneetjes, i.p.v. een grote ronde pizza. Voordeel hiervan is dat je verschillende soorten pizza kunt eten, er is namelijk keus uit 20 pizza’s! Bij Sugo is er ook genoeg keus aan vegetarische en zelfs veganistische pizza. Mijn favoriete pizza was die met gekarameliseerde ui en walnoten.

gekarameliseerde

Zaterdag: Uit eten bij Tijm

Zaterdag was ik uitgenodigd om bij Tijm te komen eten. Dit is een superleuke plek waar je de hele dag terecht kunt voor lekker en vers gemaakt eten. In mijn dagboekje meer hierover, want ik ben fan! Ik nam de Indiase dahl, dat is een soort curry van linzen. Er zat ook zoete aardappelen, spinazie en een mango chutney bij. I love dit soort comfort food maaltjes.

eetdagboekje

Zondag: Halve pizza + left overs

Op zondag at ik als late lunch een halve pizza margerita bij het restaurant van de Bijenkorf. Hier kom ik eigenlijk nooit, maar ze hebben eigenlijk best wel lekkere dingen! Zoals deze flinterdunne pizza, die vers voor je neus wordt gebakken. Ik zag zelfs dat ze op maandag aan #meatlessmonday doen, en dan dus geen vlees serveren. Tof!

Daarnaast heb ik nog een beetje dahl van gisteren over, ik kreeg het niet op en mocht het mee naar huis nemen. Ik heb nog 2 naanbroden in de vriezer liggen, dus die passen er perfect bij!

Tot zover mijn week zonder vlees! Het is me weer heel goed bevallen. Mochten jullie zo’n eetdagboekje leuk vinden, laat het dan even weten. Ik ga er geen speciale rubriek van maken, maar dan zorg ik dat het wat meer aan bod komt in m’n wekelijkse diary’s.

Hebben jullie meegedaan aan de week zonder vlees? Ik ben benieuwd of jullie nog lekkere (niet al te moeilijke) vegetarische recepten voor me hebben.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. fieke

  Oh, dat ziet er allemaal zo heerlijk uit! Je mag nog zo’n eetdagboekjes delen, ik vind dat heel inspirerend!

 2. Irene

  Ik vind het altijd fijn om zo’n dingen te zien! Leuk voor wat extra inspiratie. Die bloemkool’burger’ lijkt me echt super lekker. Ik eet héél graag bloemkool maar wij kopen eigenlijk altijd bloemkool uit de vriezer. Misschien binnenkort toch maar eens een vers exemplaar in huis halen :D

 3. Harma

  Leuk om te lezen, mag je zeker vaker doen!

 4. Jenn

  Dat ziet er erg lekker uit allemaal! Ik doe alleen maar weken zonder vlees ;) en ik plaats regelmatig lekkere vega recepten. Eetdagboekjes vind ik altijd leuk, mag je vaker doen hoor!

 5. Anna

  Leuk om te zien! Ik eet al 12 jaar geen vlees, heb er totaal geen moeite mee :D Die bloemkool steak ziet er echt heerlijk uit, lijkt me leuk om een keer te proberen.

 6. Ja, ik heb ook weer meegedaan. Is me prima afgegaan. Moet alleen wel bekennen dat ik vega uit eten gaan wel wat saai vind. Was gisteren in een Turks restaurant. Ik hoef helemaal geen half beest op een spies, maar een paar gekruide gehaktballetjes met wat tzatziki… Ik beken, die lokten me wel. Maar niet gedaan. Feta maakte veel goed. :)

  1. Haha, knap! Ik moet wel zeggen dat dat echt aan het restaurant ligt. De Turkse (en bijvoorbeeld Griekse) keuken bestaan nou eenmaal uit veel vlees. Terwijl je bij de Italiaanse, Indiase of bijvoorbeeld Arabische keuken echt super veel keuze hebt uit lekkere en originele vegetarische gerechten. Maar je hoeft natuurlijk niet alles laten staan, een beetje in balans is ook al heel goed!

Geef een reactie