Reistips: 3 verrassende winterzon bestemmingen

winterzon

Met het heerlijke zonnige weer van de afgelopen dagen lijkt het al voorjaar. Maar vergis je niet: vorig jaar werd het begin maart nog flink koud en konden we zelfs schaatsen op de grachten. Zelf krijg ik bij de eerste zonnestralen al zin in de zomer, en wil ik eigenlijk liever niet meer terug naar de winter. Een goed compromis is dan het boeken van een vakantie naar een winterzon bestemming! Ik zet drie verrassende bestemmingen op een rij, wat dacht je bijvoorbeeld van Sri Lanka?

Op zoek naar de winterzon?

Heb je ook behoefte aan warmte en wat extra vitamine D? Boek dan een reis richting de zon! Je kunt natuurlijk naar de Cariben of Bali, maar ik zocht wat originelere bestemmingen voor je uit. Zowel ver, als dicht(er) bij huis. Naar welke winterzon bestemming zou jij het liefste gaan?

winterzon

1. Sri Lanka

Sri Lanka staat hoog op mijn lijstje. Vanwege het aangename klimaat, het lekkere eten en natuurlijk de surf. Daarnaast ben ik ook benieuwd naar de geschiedenis van de kolonisatie door de VOC. Tip: in 2015 werd Wie is de mol? grotendeels opgenomen in Sri Lanka. Mocht je die kant opgaan, dan is het terugkijken van dit seizoen leuke voorpret!
Sri Lanka heeft twee regenseizoenen; de Yala en Maha. De Yala zorgt voor regen in het zuidwesten van april t/m oktober/november. De Maha is van oktober t/m maart in het noordoosten. Zorg dus dat je in het Zuiden zit! Omdat ik helaas niet langer dan een week vakantie kan krijgen op dit moment, bewaar ik Sri Lanka voor een andere keer.

Let op: voor een reis naar Sri Lanka heb je een visum nodig. Bekijk de visumvoorwaarden van Sri Lanka, en regel het visum voor Sri Lanka gemakkelijk en snel online!

winterzon

2. Marokko

Waar ik dan wel naartoe ga? Marokko! Al weken houd ik de weersvoorspellingen in de gaten, en in het zuiden van Marokko is het altijd een aangename 22-25 graden. Ik weet dat je in Marokko prachtige steden en natuurlijk een woestijn hebt, maar wij focussen ons op de surf. Een week lang gaan we relaxen in het zonnetje, ontspannen met yoga en hopelijk onze surf verbeteren! We verblijven in Taghazout, vlakbij Agadir.

Heb je nog leuke tips en aanraders voor me? Laat het vooral weten in de comments! Goed om te weten: voor Marokko heb je geen visum nodig als je korter dan 90 dagen verblijft. Wel heb je een geldig paspoort nodig.

winterzon

3. Murcia, Spanje

Voor iedereen die het wat dichter bij huis zoekt, raad ik de Spaanse stad Murcia aan. Een van mijn studiegenootjes van de internationale minor kwam hier vandaan en vertelde me alles over deze prachtige stad. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar toen hij vertelde dat het zelfs in de winter rond de 20 graden was, was ik natuurlijk gelijk geïnteresseerd.

Murcia ligt vlakbij Benidorm, in het Zuiden van Spanje vlakbij de middellandse zee. Murcia werd gesticht door de Moren, wat je nog terugziet in de prachtige architectuur. Het is een bruisende stad met twee grote universiteiten, wat ervoor zorgt dat er genoeg te doen is. Denk aan tapas eten op het terras, of de prachtige kastelen en kloosters in de stad bezoeken. Vanuit Murcia ben je ook zo in de Spaanse kuststad Cartagena, leuk om als combinatietrip te doen!

Op zoek naar meer reisinspiratie? Bekijk mijn andere reistips en reisverslagen!

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visum Buitenland. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Romy

  Wat gaaf dat je naar Marokko gaat! Ik ben daar nog nooit geweest, maar volgens mij is het een prachtig land met heel wat toffe plekken. Ik ben nu al benieuwd naar je verslag van de reis :) Toevallig komt de familie van mijn collega uit Murcia en heeft zij me er ook veel enthousiaste verhalen over verteld. Lijkt me zeker leuk om ook eens die kant op te gaan!

 2. Kom helemaal in de vakantiestemming. Ik heb deze week toevallig ook een vakantie geboekt, wij gaan naar de Ardeche, Frankrijk met de honden. Kan nu al niet wachten!

 3. Anna

  Leuk artikel! Heel veel plezier alvast in Marokko! Ik vind zelf de Canarische Eilanden echt een aanrader wat betreft winterzon :-).

 4. Lizzy

  Ik ben vorig jaar naar Marokko geweest! Zo’n ontzettend mooi land <3 Ik weet niet of je route al vastligt, maar ik kan je echt van harte aanraden om naar het Atlasgebergte te gaan. Ik verbleef destijds in het hotel Domaine Malika, wat echt heel bijzonder en mooi was.

  1. Wij hebben helaas maar een weekje, dus we storten ons volledig op het surfen! Maar ik wil zeker nog eens terugkomen voor een langere periode en dan verschillende gebieden van het land aandoen. Ik houd je tip in m’n achterhoofd!

 5. Simone

  De winterzon vind ik meer dan heerlijk! Echt zo’n luxe om in de winter de warmte van de zon te kunnen voelen. Ik heb het pas twee keer gedaan, één keer naar Aruba en één keer naar Gran Canaria. Beide echt mega aanraders. Naar Sri Lanka (evt. in combinatie met de Malediven) ben ik ook heel benieuwd en staat echt op mijn travelwishlist.

  1. Ja, het is echt een luxe he? De Nederlandse Antillen lijkt me ook perfect als winterzon bestemming. En oh ja, ik had nog niet eens aan de combinatie Malediven gedacht bij Sri Lanka, maar dat is een heeele goede!

 6. Silke

  Oh wauw die foto van Sri Lanka! Wat leuk dat je naar Marokko gaat en dat je aan surfen doet. Veel plezier daar! Ik heb nog nooit van Murcia gehoord maar vind het altijd leuk om nieuwe Spaanse steden te ontdekken. Ik heb zelf een tijdje Spaans gestudeerd en zou na mijn studie graag meer van Spanje (en Zuid-Amerika) ontdekken!

 7. Chantal

  Vergeet de Canarische eilanden niet! 4/5 uurtjes vliegen (eventueel vanaf Rotterdam, winning!). Lanzarote is prachtig, en ook goed voor surf! Zelfde geldt voor Tenerife eigenlijk! Ben daar net terug van een Spaanse cursus, mega leuke vakantie + veel geleerd!

  1. Ja, de Canarische eilanden zijn ook supertof (en zeker icm surfen!). Maar dat leek mij al niet meer zo’n ‘verrassende’ bestemming, dat is geloof ik de eerste winterzon bestemming waar iedereen aan denkt ;-)

 8. Maudy

  Oh ik ben heel benieuwd naar Marokko! Het lijkt mij ook mega tof, maar als meisje alleen trekt het me niet zo. Murcia (ik las eerst Murica, haha oeps) lijkt me super vet! 20 graden in de winter is een droom die uitkomt zelf doe ik het tegenovergestelde en ga ik naar Engeland! Absoluut geen zon daar, maar desalniettemin heb ik er heel veel zin in :)

 9. Myrthe

  Wat grappig! Marokko ben ik deze zomer geweest en we zijn net terug uit Sri Lanka, allebei dikke aanraders (in het bijzonder voor surfen). Wij verbleven in Marokko in Solid Surfhouse wat ik top vond, in augustus openen ze geloof ik in Sri Lanka maar Lanka Living is ook aan aanrader voor goeie lessen en een fijne vibe! Op mijn blog/instagram kun je meer info vinden :)

  Murcia had ik nog nooit van gehoord maar klinkt erg leuk!!

  1. Oh wat toevallig! Solid Surfhouse werd me door veel mensen aanbevolen, maar die zat al vol. Gelukkig hebben we een ander superfijn surfhouse kunnen vinden. Ben heel benieuwd!

 10. Eline

  Sinds ik laatst een surf retreat tegenkwam in Sri Lanka zit de bestemming echt helemaal in mijn hoofd. Wat een prachtig land en oh wat zou ik er graag eens heen willen.

Geef een reactie