Surfen in Marokko: dit zijn de leukste surfhouses

surfen in Marokko

Volgende week ga ik samen met mijn vriend een weekje op vakantie: surfen in Marokko! Ik heb hier ZO veel zin in. Ik ben sinds de zomer niet meer op vakantie geweest, dus was wel toe aan wat zon. Bovendien is een korte break van het afstuderen ook welkom. Tijdens mijn zoektocht naar een tof verblijf kreeg ik een aantal keer de vraag of ik wat leuke surfhouses in Marokko wilde delen. Dus bij dezen, ter inspiratie voor als jij ook gaat surfen in Marokko!

Surfen in Marokko?

Bij Marokko denk ik aan prachtige tapijten, smaakvolle tajines en kleurrijke huisjes. Niet zozeer aan surfen.. Maar dat kan wel heel goed! Sterker nog, plekken als Agadir en Taghazout zijn echte surfdorpjes geworden. Je hebt hier prachtige golven voor zowel beginners als echte pro’s. De meeste surfhouses vind je dan ook hier, in het Zuiden van Marokko.

Je hebt surfhouses voor elk budget: van super deluxe tot gezellige hostels waar je een bedje op een gedeelde slaapkamer kunt boeken. Veel surfhouses hebben een zwembad op het dak, vanaf waar je ook prachtig uitzicht hebt over de zee. Daarnaast kun je ook bijna overal yogalessen boeken, want yoga en surf gaan heel goed samen. Dus: ben je op zoek naar een originele vakantie, of al van plan om te gaan surfen in Marokko? Boek dan bij een van deze surfhouses!

surfen in Marokko surfen in Marokko

1. The Yogi Surfer

Wij verblijven in het pas geopende Yogi Surfer. Dit mooie surfhouse wordt gerund door de Parijse Aïda en haar Marokkaanse vriend Ilyas. Zij is yoga instructrice, en hij kan indrukwekkend goed surfen en verzorgt dus de surflessen. Je kunt hier zowel privékamers als gedeelde kamers boeken, daarnaast kies je voor een pakket: surflessen, coaching of alleen guiding: dan word je naar de beste surfspots gereden en mag je zelf je ding doen. Ontbijt, lunch en diner wordt elke dag voor je gemaakt, en voor of na de surf kun je dus een yogalesje meepakken.

surfen in Marokko surfen in Marokko

2. Seaview Surfblend

Wanneer niemand met je mee wil is een surfkamp een goede optie. Zo ontmoet je altijd gelijkgestemden en maak je misschien wel vrienden voor het leven (hey, jullie weten allemaal hoe ik mijn vriend ontmoet heb he? ;-)). Surfblend heeft naast kampen in Frankrijk en Spanje ook een ‘surfkamp’ in Marokko: Seaview. Hier slaap je niet in een tentje, maar verblijf je in een luxe surfhouse met infinity pool. Ook hier krijg je lessen en worden de maaltijden voor je geregeld. Super gezellig en een leuke optie als je met vrienden of alleen reist.

surfen in Marokko surfen in Marokko

3. Solid Surfhouse

Toen ik om tips en adressen vroeg, werd Solid Surfhouse het meest genoemd. Helaas waren er geen privékamers meer over voor onze verblijfdata. Ook hier boek je een heel pakket, waarbij je naast je verblijf ook drie maaltijden per dag, surf- en yogalessen boekt. Naast privékamers zijn er ook gedeelde kamers, zodat je lekker low budget kunt verblijven. Dit surfhouse zal niet voor niets door zoveel mensen getipt zijn, dus ik ben erg benieuwd!

surfen in Marokko
surfen in Marokko

4. Lunar Surfhouse

Het Lunar Surfhouse wordt door de Lonely Planet getipt, dus dan moet het goed zijn he? Naast the usual (surf en yoga), organiseert Lunar ook een trip naar de woestijn. Ook schijnen ze bekend te staan om het super uitgebreide ontbijt dat ze serveren. Net zoals de andere guesthouses heb je hier de keuze uit een privékamer of een gedeelde kamer.

surfen in Marokko surfen in Marokko

5. Dfrost Surfhouse

Wil je wat meer low budget gaan, kies dan voor Dfrost Surfhouse. Hier heb je geen zwembad, maar een hot tub op het dakterras. Ook hier kun je kiezen voor verschillende pakketten, waarbij surf en yoga zijn inbegrepen. Let wel op: sommige ‘double rooms’ hebben wel een gedeelde badkamer. Dat drukt de prijs, maar moet je als koppel wel zin in hebben.

 

Als ik zo de opties bekijk, valt me op dat ze eigenlijk allemaal wel op elkaar lijken. Ze bieden ongeveer dezelfde pakketten aan en alle surfhouses zijn leuk ingericht met typisch Marokkaanse tapijten en kussentjes. Volgens mij maakt het niet heel erg uit welk surfhouse je uiteindelijk kiest als je gaat surfen in Marokko. Ik ben in geen van deze accomodaties geweest, dus kan je niet vertellen of de accomodaties echt zo mooi zijn zoals op de foto ;-). Na afloop van onze vakantie vertel ik je wel graag meer over ons verblijf bij The Yoghi Surfer!

Op zoek naar korting? Als je via mij via Booking.com boekt, krijg je 10% korting op je boeking! Let op: maar 5 mensen kunnen van deze korting gebruik maken, dus wees er snel bij!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Elianne

  Ziet er leuk uit,mooie kleuren ! Heel veel plezier

 2. Judith

  Ahhh ziet er zo mooi uit allemaal! Zin om hier ook een keertje heen te gaan :) Ben benieuwd naar je tips, hotspots en verhalen tegen die tijd!

 3. Lizzy

  Ah, dit ziet er zo leuk uit allemaal! Ik ben vorig jaar gaan surfen bij Surf Star Morocco, wat ook echt een aanrader is. Het was mijn eerste keer op een surfplank, maar het ging me beter af dan verwacht.

 4. Nura

  Hoi Marlous, bedankt voor de tips! (ook al zijn we al een paar jaar verder!). Ik ben benieuwd hoe je ervaring was bij de yogi surfer? En of je misschien andere aanraders hebt voor alleenreizenden (28 jaar) beginnende surers.

Geef een reactie