Diary week 13: een thuiswerkdagje, stylingsessie & de eerste dagen in Marokko!

Afgelopen week was zo leuk, en zo veelzijdig! Ik had etentjes met vrienden, leuke gesprekken op m’n stage, een shopmiddag met m’n moeder en de koffers moesten worden ingepakt voor Marokko. De tijd vloog voorbij, en nu schrijf ik dit in m’n yogalegging aan het barretje van ons surfhouse. Maarrr, nog even terug naar afgelopen maandagen.

Van maandag heb ik helemaal geen foto gemaakt, maar het was een lange dag op stage en een rustige avond thuis. Een tijdje terug schreef ik in mijn dagboekje dat ik de balans tussen sociaal leven en quality time voor mezelf een beetje lastig vond, maar nu probeer ik telkens de maandagavond voor mezelf te houden. En dat werkt heel goed!

Op dinsdag zat ik ook de hele dag op stage, ik ben op dit moment bezig met het transcriberen en coderen van interviews. Een heel tijdrovend klusje, maar wel heel erg interessant. ‘s Avonds sprak ik met Maura af bij Bar Cava, waar je op maandag en dinsdag voor €11,50 een super lekkere kaasfondue kan eten. Echt een aanrader, vindt dit sowieso een hele leuke wijnbar!

Op woensdag werkte ik een dagje vanuit huis. Dan begin ik altijd wat vroeger, zodat ik ook een uurtje aan mijn blog kan werken. Voor goede foto’s heb ik namelijk daglicht nodig, en dat heb ik niet altijd meer na stage. Op woensdag begon ik dus met het maken van foto’s, daarna ging ik naar een koffietentje om daar verder te werken aan m’n stage. Onderweg kwam ik deze ‘bieb’ tegen. Zo schattig! Ik zie dit steeds vaker, later wil ik ook zo’n mini bieb aan m’n huis.

Yum! Voordeel van buiten de deur werken is een lekkere lunch ;-)

Een ander voordeel van thuiswerken, is dat het me de mogelijkheid geeft om iets meer stappen te zetten. Op stage zit ik de hele dag achter m’n bureau. Ik doe nog steeds een challenge op Fitbit met m’n schoonzusjes. Ik had op woensdag slechts een paar honderd stappen meer dan m’n andere schoonzusje, maar zij is wel hoogzwanger. Ik niet :’) Haha.

Ik zat bij Tijm, en daar kun je dus ook heel lekker avondeten. Dat deed ik samen met Linda, m’n oud-huisgenootje. Gezellig om weer even bij te kletsen, en het eten is ook zooo lekker daar. M’n favoriet blijft de Indiase Dahl.

Donderdag zat ik weer op stage, naast dat het de laatste dag voor mijn vakantie was, was het ook de verjaardag van een van m’n collega’s. Vandaar de taart! ‘s Middags had ik een super leuk gesprek met m’n collega’s. Ik vertelde ze over m’n groene lijstje, en zo deelden we allemaal onze struggles in het verduurzamen van ons leven. Mijn stagebedrijf brengt onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven samen rondom het onderwerp van de slimme duurzame stad, dus sustianability is voor al mijn collega’s een relevant onderwerp.

‘s Avonds ging ik langs bij Marieke, die het weekend ervoor jarig was. Ik kon na m’n stage meteen aanschuiven (zo fijn!) en de rest van de avond hebben we met Sjakie geknuffeld (pictured above) en wijntjes gedronken.

Vrijdag begon m’n vakantie! Ik moest nog wat dingen regelen en het leek me handig om alvast een dag eerder dan vertrek vrij te nemen. Dus ik draaide wat wassen, pakte alvast m’n spullen en deed nog wat aankopen voor vakantie (zoals zonnebrand!).

Het was vrijdag echt heerlijk weer, en dan houd ik zo van Utrecht. Zo’n fijne en gezellige stad! Ik merk dat ik stiekem toch wel al een beetje afscheid aan het nemen ben ofzo, extra genieten van deze laatste paar maandjes.

‘s Middags sprak ik af met m’n moeder. We kletsten, pakten een terrasje en eind van de middag gingen we naar No Vintage Phobia voor een styling coachsessie van Mirjam. Hier kun je je elke laatste vrijdag van de maand voor opgeven, geheel vrijblijvend. Je krijgt natuurlijk een soort light versie van haar echte coaching, maar dit was al zo leuk en waardevol! Uiteraard gingen m’n moeder en ik met leuke tweedehands aankoopjes weer naar huis.

Ik zal binnenkort eens een blog schrijven over alle tweedehands aankopen die ik de laatste tijd heb gedaan. Zal dan gelijk mijn favoriete tweedehandswinkels in Utrecht delen, maar ga er maar vanuit dat No Vintage Phobia er tussen staat ;-)

Daarna aten we bij The Ramen Brothers. Vorige week at ik er samen met Maura en dat was zo lekker, dat ik nog eens wilde. Echt een aanrader!

Daarna was het tijd om m’n moeder terug naar het station te brengen, waar ik gelijk m’n studenten-OV stopzette.. ai haha. End of an era!!! Hopelijk schijnt vanaf nu alleen nog maar de zon, zodat ik overal op mijn fiets naartoe kan.

En toen was het 21:30 en moest ik m’n koffer nog inpakken :’). Zo gaat het nu altijd he, haha. Gelukkig kwam alles op tijd goed.

Zaterdagochtend ging de wekker vroeg, ons vliegtuig vertrok rond 9:00 vanaf Schiphol en ‘s middags zaten we al in Marokko op het strand. Het is zo lekker hier: 20-24 graden, met een klein briesje. Warm genoeg om in je bikini te liggen, maar niet zo heet dat je gelijk gaat zweten.

We verblijven dus in The Yogi Surfer, een super fijn surfhouse in Tamraght. Zoals ik eerder schreef zijn er een heleboel surfhouses te vinden in dit gebied, maar The Yogi Surfer is net even een level beter. Net wat schoner, wat mooier ingericht en oh, het allerbeste: het eten!!

Om 19:00 staan er ‘dips’ klaar, een soort apéro met zelfgemaakte dips, nootjes, groente en andere snacks. Als een soort voorproefje van het diner.

En daarna het diner: deze foto doet het geen eer aan, maar dit was zo lekker! Gevulde tomaten met rijst uit de oven, een heerlijke salade en een mix van aardappelen en geroosterde bloemkool. Alsof ze stiekem mijn blog hadden gelezen, haha. Zo lekker was die bloemkool!

Gisterenochtend was de eerste surfdag. Ik heb elke dag 2 uur les, en dat is fijn, want ik ben nog een echte noob. Het lukt me inmiddels wel om zelf rechtop te staan, maar verder kloot ik altijd maar wat aan. Het is fijn om nu weer tips en tricks te leren van de mensen die er echt wat van kennen.

Surfen in Marokko is leuk, er zijn hier zoveel verschillende surfspots dat er altijd wel een goede spot te vinden is, ongeacht je niveau. Het ging echt onwijs goed, al had ik vooraf wel een beetje faalangst hoor. Dat is nog een ‘kwaaltje’ van vroeger wat opeens kwam opspelen. Gelukkig ging het echt heel goed en heb ik heel veel golven in de whitewash kunnen pakken. Nu elke dag verbeteren, zodat ik hopelijk eind van de week ‘green waves’ kan pakken!

Je snapt dat het daarna tijd was om te chillen. Op het dakterras..

..en op ons eigen balkonnetje. Zo fijn om weer lekker met blote benen in de zon te kunnen zitten. Ik heb dit echt heeel erg gemist.

Eind van de middag liepen we even het dorpje in, waar we bij een heel hip eco tentje lekkere koffie en smoothies dronken. Ik zag de prachtigste smoothiebowls voorbij komen, dus daar moeten we nog eens terugkomen.

Ook hebben we al een bezoekje aan een markt gepland staan om een prachtig kleed te kopen. Dat wordt een aanwinst voor in ons appartement straks!

En ‘s avonds was er weer heerlijk eten. Alles vers, veel groente en fruit en ook zo kleurrijk!

De rest van de week gaan we vooral surfen, van het zonnetje genieten en af en toe een yoga lesje pakken. Ik denk dat ik even echt vakantie neem, en dus ook deze week niks upload op m’n blog. Op Instagram blijf ik wel actief, dus wil je niks missen (of alvast een preview van het dagboekje van volgende week ;-)), volg me dan daar!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Judith

  Jullie verblijf ziet er echt prachtig uit! En wat chill dat het eten daar zo goed is :) Lekker genieten de komende week!

 2. Dio

  Jouw foto’s zien er altijd zo mooi uit. En wat tof dat je op surf vakantie in Marokko bent. Ik was in november in Essaouira waar je ook heel veel surfers hebt. Het is daar echt heel mooi. Geniet!

 3. Lizzy

  Die foto’s van Tamraght zijn zo mooi! Ik verbleef vorig jaar in Taghazout (het dorpje naast Tamraght), dus ik krijg heel erg fernweh van de foto’s! Geniet van je vakantie. <3

 4. Sanne

  Wat heerlijk lijkt het me daar in Marokko! Ziet er in ieder geval prachtig uit en het eten ook allemaal te lekker. Geniet ervan :). Zo’n bieb kwam ik hier laatst ook tegen bij mij om de bieb, zo’n grappig idee. Ik had het dus nog nooit gezien, maar blijkbaar is het een ding, haha.

 5. Siroon

  Wat leuk dat je een stylingsessie hebt gedaan, dat wil ik ook echt nog graag een x doen! Ben heel benieuwd naar je nieuwe items :) Fijne vakantie! Nu ik hier een x heb gesurfd, snap ik helemaal je verslaving hihi

 6. Marloes

  Oh dat ziet er fijn uit zeg! Marokko lijkt me echt heel erg leuk! Geniet ervan!

 7. Irene

  Ooh zalig, dat zonnetje, blote benen, warmte! Geniet er van :) Ik wil trouwens ook graag zo’n minibibje aan m’n huis. Heb er vorige week al een hele week aan zitten denken. Ik moet het maar gewoon eens fixen denk ik!

 8. Lotte

  Oeh ik ga over 2 weken naar Marokko, krijg er nog meer zin in door deze foto’s! En ik vind je rok op de eerste foto zo geweldig, waar is die van? :)

 9. Karin

  30.000 stappen op een dag? Hoe dan?!
  Marokko ziet er fantastisch uit! Je outfit trouwens ook :D

  1. Haha nee dit is een week challenge, die loopt van maandag tot en met vrijdag! Het screenshot was van woensdag, dus dat is ongeveer 10.000 stappen per dag.

Geef een reactie