Diary week 15: tweedehands aankopen, op tienertoer & een per ongeluk geboekte vakantie

Ik heb een beetje mixed feelings over afgelopen week. Als ik er zo op terugkijk heb ik een gezellige week gehad, ben zelfs voor het eerst in 1,5 jaar weer naar de sportschool geweest! Wat een prestatie, haha. Toch voelde ik me niet helemaal fit en daardoor mega onproductief.

Maandag begon de gewone werkweek weer. Gelukkig was het nog lekker weer, al liep ik uit gewenning van Marokko zo zonder jas naar buiten en kreeg ik toch wel wat gekke blikken haha. Al had ik het zelf niet koud.

Ik begon met een vergadering voor het Vredenburgkwartier, waarvoor ik werk als freelance social media manager. Ik stelde o.a. mijn opvolgster voor, omdat ik dit werk helaas niet meer kan blijven doen als ik in Antwerpen woon. Als het goed is kennen jullie haar al, kunnen jullie het raden? ;-)

Daarna door naar de Uithof, waar deze prachtige tulpen in bloei stonden. Het verbaasde me dat er nog geen Instagramfoto’s bij gemaakt werden ;-)

Het was even wennen, zo’n omschakeling van vakantie terug naar het ‘normale leven’. Gelukkig had ik – net als op vakantie – een lunch in pot klaargemaakt. Super lekker, en deed me een beetje het vakantiegevoel vasthouden. Er zat een linzensalade in de pot, hier vind je het recept.

Om nog meer het vakantiegevoel vast te houden deed ik ‘s avonds een yogalesje via Youtube. Hebben jullie nog aanraders qua filmpjes?

Oh en over dat vakantiegevoel vasthouden gesproken: de beste manier is dan gewoon een nieuwe vakantie boeken. Dus dat deden we dan ook.. per ongeluk, haha! Judith was erg enthousiast geworden na mijn verhalen over Marokko. Ik grapte dat ik wel weer terug zou willen in de zomer, dus Judith besloot even te kijken hoe duur dat zou worden. Toen klikte ze per ongeluk te ver door, en was de boeking al gemaakt!

Nou zou dat prima geannuleerd kunnen worden, maar in principe konden we die data wel gewoon.. dus ja, why not? Lekker impulsief haha. De volgende dag vertelde ik m’n studiegenootje erover op stage, en nodigde ik haar al grappend uit. Maar ook zij zei ja! Zo leuk! We vonden al direct een goede vlucht, dus deze zomer ga ik met twee vriendinnetjes (die ik allebei pas sinds september ken, hoe leuk!) weer een weekje surfen!

Dinsdag ging ik samen met m’n studiegenootje ‘s avonds naar IKEA. Ik had m’n zinnen gezet op hun limited edition collectie, maar zag ook zoveel andere mooie dingen.

Uiteindelijk waren dit mijn aankopen, minus de tijgerknuffel. Die nam mijn studiegenootje mee.

Oh en een zakje snoep. Ben je wel naar IKEA geweest als je achteraf niet een hotdog/softijsje/zakje snoep hebt gekocht?

Woensdagochtend kreeg ik een rondleiding door een duurzaam ‘0 op de meter’ huis op de Uithof. Dit huis is bedacht en gemaakt door studenten en heeft zelfs meegedaan aan een wedstrijd in Amerika, waar ze de publieksprijs wonnen. Alles in dit huis is ‘slim’, en zoveel mogelijk duurzaam om zo energie te besparen. Zo zit er bijvoorbeeld een douche in die het gebruikte water opvangt, filtert en hergebruikt. Heel cool!

In de middag voelde ik me opeens niet goed; ik kreeg knallende koppijn waar zelfs paracetamol en ibuprofen niet tegenop konden. Ik ging naar huis en dook meteen m’n bed in, want ik was plotseling zo moe. Ik dacht dat het misschien door de vakantie kwam, door het ritmeverschil, maar later deze week werd ik ongesteld en begreep ik ook meteen waarom ik me zo sip voelde. Ik baal echt zo erg van deze intense PMS-klachten. Vooral de moeheid is rot, want dan kan ik echt helemaal niks meer.

Ik was donderdag nog steeds behoorlijk gaar, dus zag een beetje op tegen stage. Maar die tegenzin verdween meteen toen er een slagroomtaart op tafel kwam, haha. De aanvraag voor een promotieonderzoek van een collega was goedgekeurd, dus dat moest gevierd worden!

‘s Middags had ik een vergadering en omdat het zonnetje zo lekker scheen besloten we die al wandelend te doen. En zo kwamen we weer langs die mooie tulpen, die er in het zonnetje nog mooier bij staan. Ik word hier echt vrolijk van!

‘s Avonds had ik m’n sportoutfit aan, want voor het eerst in.. 1,5 jaar? Ging ik weer eens een lesje volgen! Samen met Judith volgde ik een lesje power yoga bij Yoga Point. Dit was heel chill, en wil ik echt vaker blijven doen.

Daarna zorgde Judith voor een lekker avondmaal: wraps met hummus, falafel, gegrilde courgette en tomaatjes en geitenkaas. Simpel en snel, maar heel lekker. Deze ga ik onthouden!

Vrijdag ruilde ik even om met zaterdag, omdat ik wat afspraken had staan die ik niet kon verplaatsen. In plaats van stage ging ik ‘s ochtends naar No Vintage Phobia, m’n nieuwe favoriete tweedehands winkel, om wat kleren af te geven.

Ik had wat dingen op United Wardrobe gezet, maar vind dat toch maar gedoe. Mensen die 100 vragen hebben, foto’s vanuit elke hoek willen en alles moet worden opgemeten.. Ik snap het, maar dat kost me gewoon te veel tijd. Nu ben ik er in een keer vanaf!

Zelf paste ik natuurlijk ook wat dingen.. Ik zag deze hele leuke broek van Urban Outfitters, met een gerafeld randje onderaan. Hij zat gegoten, maar ik vond ‘m net wat te kort. Ik hou wel van die ‘cropped’ broeken, maar dit voelde iets te hoogwater haha. Dus als je iets korter bent dan 1.69.. sla je slag ;-)

Deze outfit nam ik wel mee!

De rest van de middag zat ik met Shirley in een koffietentje, om bij te kletsen maar ook om aan Gids voor het Zuiden te werken, onze website over België. We zijn door een tijdschrift gevraagd om een artikel te schrijven over België, hoe leuk!

Als je de website nog niet kent, check ‘m dan even. Je vindt er hotspots, tips voor een dagje of weekendje weg, maar ook onze verbazingen over taal- en cultuurverschillen. Binnenkort lees je er ook meer over mijn verhuisavontuur.

De avond had ik lekker voor mezelf, en keek ik de Vlaamse serie Gevoel voor Tumor op Netflix. Zo mooi! Grappig en ontroerend, maar soms ook echt heel zielig. Heb echt lopen janken als een baby haha.

Ondertussen volgde ik m’n vriend, die de landing had ingezet op Bilbao. Hij is alweer een weekje op vakantie, surfen met een vriend. Lucky bastard. Zo zien we elkaar een week 24/7 en zo moeten we elkaar 3 weken missen..

‘s Avonds testte ik de vega bitterballen van de Vegetarische Slager in samenwerking met Mora. Ik was nieuwsgierig geworden na positieve recensies en ook ik kan beamen dat deze dingen de shit zijn. Ze ruiken, voelen en smaken hetzelfde als echte bitterballen. Ik denk dat ik deze standaard in de vriezer ga leggen, haha.

Omdat ik vrijdag vrij had genomen, was zaterdag dus mijn ‘werkdag’. Al nam ik in de middag even pauze, want ik moest nog een cadeautje halen. In de stad spotte ik deze leuke mandjes bij de Zeeman. Leuk voor in de badkamer!

Ook spotte ik deze schoenen! Ik heb eigenlijk precies dezelfde, vorig jaar gekocht bij Fred de la Brettonière. Was destijds een samenwerking met blogger Yara Michels en die waren in no time uitverkocht. Kreeg er destijds veel vragen over, maar goed nieuws: Manfield heeft nu exact dezelfde. En heel wat goedkoper..

De rest van de middag probeerde ik verder te werken, maar ik was zo moe. Ik werd dus ongesteld en heb daar zo’n last van. Echt een heel onproductieve week zo, dat frustreerde wel een beetje.

Gelukkig stond er gisteren iets leuks op de planning. Samen met vriendinnetje Marieke ging ik naar het spoorwegmuseum, om een exclusief kijkje in de Tienertoer expositie te krijgen!

De tienertoer was in de jaren ’70 en ’80 een goedkope manier voor jongeren tussen 12 en 18 jaar om met de trein te reizen. Het was voor hen vooral een teken van vrijheid: voor het eerst zonder ouders op stap. Dat dat veel indruk heeft gemaakt zie je duidelijk in de tentoonstelling terug, zo grappig! Naast posters en flyers van de NS zijn er ook heel veel foto’s en plakboeken van mensen die zelf ooit van de Tienertoer gebruik hebben gemaakt. Dat maakt het allemaal heel erg tastbaar.

We hadden echt een super leuke middag. Sowieso is het Spoorwegmuseum echt mijn favoriete museum, het lijkt wel de efteling! Er is een monorail, een soort verborgen Engels dorp, een simulator, een techlab.. en natuurlijk de treinen zelf. Ik dacht altijd dat het een kinder- of familiemuseum was, maar ik vond dit ook met een vriendin super leuk om te doen. Ik heb een museumkaart, dus ik ga zeker nog eens terug!

Toen ik thuis kwam maakte ik direct de lunch voor vandaag klaar, een nieuwe lunch in een pot! Ik krijg heel veel vragen op Instagram of ik een post met lunchinspiratie voor in deze pot wil delen. Dat wil ik zeker, maar dan moet ik eerst zelf wat receptjes bedenken en uitproberen ;-).

Zo gebruikte ik nu deze zak. Het is best prijzig (€2), maar het is wel super simpel: ik kookte wat pasta, deed deze zak erbij en voegde nog wat sla toe. Ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt, ik zal op Instagram een review delen ;-)

Daarna plofte ik op de bank want ik was weer zó moe (serieus: heeft iemand nog tips tegen die vermoeidheid? Al vermoed ik dus dat het heel erg samenhangt met mijn menstruatie). Om me toch nog een beetje productief te voelen voerde ik eindelijk een plannetje uit dat ik al langer in m’n hoofd had: een mini instagram shopje opzetten! Met de verhuizing van deze zomer in het vooruitzicht is het tijd om alvast op te gaan ruimen. Ik heb zoveel spullen, niet alles hoeft mee. Ik hoop dat ik daar dan een ander weer blij mee kan maken. Nu staan er vooral kookboeken en decoratie/interieur items op, maar ik zal hem blijven aanvullen. Verwacht in de toekomst ook kleding, accessoires, boeken en misschien wel meubels!

Zo, dat voelde toch nog een beetje productief. Nu maar hopen dat een nieuwe week weer nieuwe energie geeft. Het weer zit in ieder geval al mee!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Maudy

  Wat vervelend, die vermoeidheid bij je menstruatie. Ik ben bang dat je er weinig tegen kunt doen, als al je waardes (ijzer enzo) goed zijn. Ik zie het altijd maar als een teken dat ik even extra lief voor m’n lichaam moet zijn!
  On another note: ik vind jouw lunches in een pot ook mega leuk, maar is het niet zwaar om mee te sjouwen? Lijkt me toch best wat wegen, zo’n pot!

  1. Ja het is best een zware pot, en hij kan bijvoorbeeld ook weer niet in de magnetron. Maar ik merk wel dat het eten verser blijft omdat je deze potten beter kan afsluiten en ik ben dus ook niet bang dat iets lekt. Het is net wat je fijn vindt :-)

 2. Die expositie over de Tienertoer lijkt me heel leuk. Heb veel enthousiaste verhalen van mijn moeder gehoord toen zij vroeger met de Tienertoer op pad ging. ;)

  1. Haha ja, er waren ook veel enthousiaste mensen die ooit op Tienertoer waren geweest. Heel grappig om te lezen dat het destijds zo’n impact op hen had: echt de eerste stap naar vrijheid!

 3. José

  Wat een leuk vooruitzicht zo spontaan terug naar Marokko! En leuk outfitje heb je gescoord! Ik merk dat er soms in mijn omgeving nog een beetje een taboe op tweedehands kleding rust, wel jammer. Zelf koop ik wel eens wat over van mensen via marktplaats of uw, maar dus nooit uit een tweedehands winkel.

  1. Ah wat jammer! Het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat voor winkel je treft, in Utrecht heb je echt hele leuke winkels waar je super mooie merkkleding kunt vinden. Dan kan je niet eens zien dat het tweedehands is. Check vooral m’n nieuwste blog met mijn favoriete adresjes in Utrecht :-)

 4. Anaïs L

  Mijn moeder zei altijd dat je vlak voor en tijdens je menstruatie 1 à 2 uur extra slaap nodig hebt. Dat heb ik ook altijd gemerkt. Of, als je de pil (of andere vormen van hormonale anticonceptie) gebruikt, dan kan je een soort van ontwenningsverschijnselen krijgen tijdens je stopweek. Omdat je lichaam opeens weer moet terugvallen op je eigen hormonen, maar de aanmaak daarvan nog niet opgeschroefd is, kan je een paar dagen heel moe worden. :)

Geef een reactie