Diary week 16: dit voelt als zomer!

Afgelopen week vloog voorbij, en door het lange Paasweekend met het prachtige weer voelde het echt al een beetje als zomer. M’n dagboekje is door de Paasdagen een beetje vertraagd, maar daardoor nu wel extra lang ;-). Hopelijk vinden jullie ‘m weer leuk!

Op maandag heb ik altijd moeite met uit bed komen. Ik nam dit keer dus niet alleen lunch maar ook ontbijt mee naar m’n werk. Die linker pot is speciaal voor yoghurt. Ik doe daar meestal yoghurt met fruit in, en in de aparte capsule bovenop de granola. Zo wordt deze niet zompig, zelfs als je het de avond vooraf al maakt. Ik heb deze vorig jaar van mijn schoonouders gekregen dus weet uit mijn hoofd even niet waar hij vandaan komt, maar ik vind ‘m erg handig!

Mjam, lunch! Ben nog steeds fan van de lunch in een pot. Ik testte nu een ‘salade verrijker’ van HAK en die vond ik ook top! Ik krijg via Instagram veel aanvragen voor een blogpost met ‘lunch in een pot recepten’. Ik ben nog een beetje aan het experimenteren, maar tegen de tijd dat ik 5 recepten heb zal ik ze in een blog delen!

Dinsdag zat ik de hele dag aan mijn afstudeeronderzoek, stuurt m’n vriend me foto’s van ijsjes.. Hij was een weekje surfen met vrienden.

Gelukkig stond er eind van de dag ook iets leuks op de planning: pizza eten bij De Pizzabakkers!

Mjam! Ik was uitgenodigd omdat ze een nieuwe vestiging opende. Ik nam Judith en Nina mee, zodat we gelijk onze surftrip konden bespreken.

Het was zo lekker! Echt van die knapperige, flinterdunne pizza’s (waardoor je niet gelijk bomvol zit en nog ruimte over hebt voor zo’n heerlijke tiramisu).

Het was super gezellig. Judith en Nina kenden elkaar nog niet, terwijl we dus wel al een vakantie hadden geboekt haha. Gelukkig was mijn inschatting goed: het was echt mega gezellig met z’n drietjes. Ik fietste naar huis met zo’n blij en geslaagd gevoel dat ik ook wel eens heb gehad na een geslaagde eerste date, haha.

Deze collage maakte ik trouwens met een van de Instagram stories template apps waar ik vorige week over blogde.

Van woensdag heb ik alleen een selfie met een masker op, die bespaar ik jullie :’). Door naar donderdag: toen organiseerde ik een super toffe sessie op mijn stage, waarbij mijn collega’s met ‘circulair materiaal’ (dat waren eigenlijk gewoon oude verpakkingen en ander gerecycled materiaal) de stad van de toekomst bouwden. Dat leverde hele bijzondere resultaten op..

Tijdens de lunch genoot ik even van het zonnetje en las ik wat pagina’s uit het boek ‘Ik reis alleen’.

Toen de werkdag voorbij was sprong ik op mijn fiets richting deze nieuwe hotspot in Utrecht: De Pomp. Samen met Maura genoot ik hier nog uren in het zonnetje met biertjes, wijn en kaas. Het weekend kon beginnen!

Toen de zon weg was verplaatsten we ons naar Piatto. Dit is een Italiaans restaurant op het Vredenburg, waar je allerlei kleine gerechtjes kunt bestellen en zo dus van alles wat kunt proeven. De tonijnsteak is echt to die for (en dat zegt iemand die eigenlijk helemaal geen fan is van vis).

Op vrijdag was ik vrij, ik gebruikte deze dag om wat content te maken voor de socials van het Vredenburgkwartier.

Daar spotte ik ook opeens deze surfers! In Utrecht! Het bleek uiteindelijk ter ere van de nieuwe Oneill store te gaan – maar wel in ‘mijn Vredenburgkwartier’! Super leuk.

‘s Middags sloot Judith aan om me te helpen bij het schieten van deze vrolijke foto’s. Het weer zat goed mee!

We sloten af met pizza’s bij Sugo, waar we nog heel lang in het zonnetje hebben gezeten.

Onderweg naar huis dook ik nog even de Jumbo in, want ik had zin in ijs. Daar spotte ik deze mega schattige mini yoghurtijsjes. Ze doen me een beetje denken aan de danone ijsjes van vroeger. Echt mega lekker, de doos was binnen 24 uur op haha.

Mijn zaterdag begon goed, want deze nieuwe baby werd bezorgd! Zoals jullie weten ben ik fan van mijn e-reader, maar na 3 jaar begon hij een beetje kuren te krijgen. Misschien komt dat ook omdat ik ‘m overal mee naartoe nam en ‘m in elke tas smeet – zonder hoesje. Ik kreeg gelukkig al fijne tips voor een beschermhoes, dus ik denk dat ik die maar ga aanschaffen.

Ik laadde ‘m op, pakte m’n zonnebril en zonnebrandcrème en was klaar voor een middagje park. Heerlijk vind ik dat, van die momenten met jezelf.

‘s Avonds kleedde ik me om, ik ging namelijk naar de verjaardag van mijn oud-huisgenootje. Dit leuke jurkje is van Pieces.

M’n oudhuisgenootje woont nu heerlijk aan het water. Daar hadden we een soort buiten picknick, en later gingen we binnen nog even door. Vooraf dacht ik dat het zo’n groot feest zou worden waar ik niemand zou kennen. Uiteindelijk kende ik inderdaad vrijwel niemand, maar waren we met een klein groepje. Ik heb nog nooit zo’n leuke verjaardag van iemand anders gehad, haha! Het waren stuk voor stuk super leuke meiden en we hadden het echt over vanalles: de zoektocht naar een perfecte baan tot aan aan duurzamer leven. Echt heel bijzonder (en ook weer leuk om te onthouden dat je dus toch gewoon altijd naar dit soort dingen moet gaan en jezelf moet openstellen!).

Zondag was ik bij mijn mams. Die had de tatoeageplaatjes van de Albert Heijn verzameld. Ik bewaarde deze honingbij voor mijn schoonouders, die sinds enkele maanden imkers zijn.

Zelf plakte ik dit schattige hommeltje op. Staat best leuk he? :D

Ik droeg nog steeds m’n nieuwe jurkje en met de mooie schaduw leverde dat een mooi plaatje op. Er is hier zelfs een naam voor: shadowplay. Zoek maar eens op die hashtag op Instagram.

De rest van de avond hingen we op het balkon, met een dekentje en een wijntje. Het was echt zo’n zwoele zomeravond!

Tweede Paasdag was ik bij mijn vader. Wederom wat een weertje! Het was leuk om alle honden en katten weer even te knuffelen. Als je goed kijkt zie je hier trouwens het litteken dat ik overhield na mijn ski-ongeluk van vorig jaar.

‘s Middags deden we allemaal een dutje.

Daarna was het aan de bak: ik blijf even wat langer hier, zodat ik me op m’n scriptie kan focussen. Tussendoor checkte ik wel alle lieve en leuke reacties op zowel m’n persoonlijke Instagrampost als het artikel over menstruaties. Echt heel leuk dat jullie zo enthousiast en open reageren!

Komend weekend zie ik eindelijk m’n vriend weer en ben ik weer even in België. Er staat namelijk ook iets spannends op de planning, maar daarover volgende week meer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Marjoleine

  Wat een leuke diary! Het weer was echt heerlijk he, ik heb er ook zo van genoten. En super grappig, ik heb toevallig net dezelfde e-reader gekocht. Ik had er nog geen een maar ben zó benieuwd hoe hij gaat bevallen. Succes met je afstudeeronderzoek! X

  1. Mei Qi

   Wat een fijne foto’s weer! Die beker voor je yoghurt is echt mega handig! Waar is hij van? En die neppe tattoo ziet er echt vet uit! Wist niet dat ze er zo uitzagen haha, wij geven ze altijd aan kinderen. En oeh toffe zonnebril, waar is die van?

 2. Zina

  Die e-reader is echt top! Heb ‘m zelf nu een paar maanden en ben er super tevreden over. De batterij gaat ook enorm lang mee, heb sinds december geloof ik pas twee keer hoeven opladen bij dagelijks gebruik.

 3. J

  Oeeh heerlijke week zo te zien. Mooie jurk, waar is die andere jumpsuit van? Staat echt heel leuk.
  Trouwens.. welke knie was het op de foto… zie het nauwelijks, misschien moet je foto bewerken en er een rode cirkel omheen zetten

  1. Die jumpsuit is van Stradivarius, van vorig jaar zomer. En het is de linkerknie, het litteken is vrij groot (bijna 10 cm) maar zit net onder de knie.. goed kijken ;-)

 4. Rachel

  Wat heb je super leuke foto’s gedeeld zeg, hier word je toch helemaal happy van?! Alvast een fijn weekend :)

 5. Eline

  Wat een heerlijk dagboekje! Vanwaar zijn die sandalen? Vind zo zo leuk! :-)

Geef een reactie