Diary week 17: solliciteren en appartementen bezichtigen in Antwerpen

Het dagboekje van deze week is wat korter omdat hij pas op woensdag begint, maar niet minder interessant. Afgelopen week had ik namelijk mijn eerste sollicitatie en eerste bezichtiging in Antwerpen! M’n nieuwe leven kan beginnen.. ;-)

We waren vorige week gebleven bij de dinsdag, dus dit dagboekje gaat verder op woensdag. Toen was ik nog bij mijn vader, om aan mijn scriptie te werken. De honden en de katten hielden me gezelschap <3

Tussen m’n spullen vond ik ook deze oude schoolfoto’s. Die linker foto was een schoolfoto uit de brugklas, daar was ik net 12 jaar. Die rechterfoto is uit het 5e jaar, daar ben ik dus 16/17. Wat een verschil haha! Ook stom om te merken dat je tijdens de puberteit/middelbare school echt verandert van een blij en onschuldig kind daar een onzeker persoon. Ik zie het aan m’n onzekere lachje, m’n mainstream kledingstijl.. zonde!

Eind van de middag pakte ik de trein naar België.

Die trein had erg veel vertraging, maar dat gaf me wel mooi de tijd om de nieuwste functie van Instagram uit te proberen: de quiz! Ik maakte een  quiz over België, over taal en een over Nederland. Je vindt ‘m nog terug in de highlights op het profiel van Gids voor het Zuiden.

Mocht je het account nog niet volgen, doe dat dan vooral. Op Gids voor het Zuiden schrijf ik samen met Shirley over onze emigratie naar België. Ook delen we leuke tips en hotspots!

‘s Avonds zag ik m’n vriend eeeeindelijk weer na 2,5 week. Hij had een wetsuit voor me meegenomen uit Frankrijk als cadeautje, zo lief! Deze kan ik komende zomer goed gebruiken als ik weer ga surfen in Marokko.

Donderdag werkte ik aan m’n scriptie bij mijn vriend thuis. Vrijdag stond er echter iets ‘spannends’ op de planning.. een sollicitatie! Een tijdje terug was ik in Nederland al op gesprek geweest bij een communicatiebureau, nu was ik op een tweede gesprek in Antwerpen. Het was super leuk en ik zou er graag werken, dus duimen jullie mee voor goed nieuws?

Na de sollicitatie had ik met Shirley afgesproken. Die is afgelopen maand al verhuisd en kon dus letterlijk zo de stad in wandelen. Jaloers! We lunchten samen en toen werd ik gebeld door m’n vriend: een van de appartementen waar we de avond ervoor op hadden gereageerd mochten we al komen bezichtigen!

Omdat mijn vriend er niet op tijd zou geraken, ging Shirley mee. De zenuwen van de sollicitatie waren nog maar net gezakt, of de nieuwe zenuwen kwamen al op. Dit was namelijk echt een mooi appartement in een van m’n favoriete straten!

Het appartement zit in de Volksstraat, recht tegenover de surfwinkel waar m’n vriend altijd naartoe gaat haha. Ik ken deze straat dus goed! Achteraf was het toch niet helemaal wat we zochten. Jammer, maar stiekem wel een opluchting. Ik had ‘m zeker gestresst als het eerste appartement dat we zouden bezichtigen al gelijk goed in de smaak zou vallen.

Gelijk een vraag aan jullie: hoeveel bezichtigingen hebben jullie gedaan voordat jullie het perfecte huurhuis vonden?

Zaterdag was het Koningsdag, maar buiten wat toevallige oranje tinten in onze kleren heb ik het niet gevierd. Ik hou niet zo van die drukte.

Wij gingen naar Antwerpen, om wat door verschillende wijken en buurten te wandelen om te kijken waar we zouden willen wonen. ‘t Zuid heeft m’n absolute voorkeur, maar dat is natuurlijk ook het duurst. Ik wil niet in een mini-appartement wonen, dus als we in een wat verder gelegen wijk iets groters kunnen krijgen vind ik dat net zo goed.

Mocht er toevallig iemand mee lezen: we zoeken dus een appartement vanaf juli/augustus, minimaal 70m2 in regio 2000 of 2018 (maar liever niet ‘t Eilandje). Veel lichtinval vind ik belangrijk, een beetje een moderne keuken en badkamer is fijn, en ik houd niet van een tegelvloer in de living. Tips zijn welkom!

Een vrolijk straatje in Brederode. Hier zou ik ook wel willen wonen!

Nog meer mooie huisjes. We kwamen deze tegen toen we naar het appartement van Shirley en haar vriend wandelden. Zaterdagavond waren we daar uitgenodigd om te komen eten. Zo leuk dat dat nu gewoon in Antwerpen kan! Ik hoop dat we dat nog heel veel kunnen gaan doen, en dat zij natuurlijk ook binnenkort bij ons kunnen langskomen.

Gisteren heb ik geen foto’s meer gemaakt. Ik heb met m’n vriend nog wat nieuwe bezichtigingen aangevraagd en verder geluierd. Ik baalde dat ik weer terug naar Utrecht moest, ik heb echt zin om mijn leven in Antwerpen te gaan beginnen. Ik kan écht niet meer wachten! Toch moet ik me de komende 5 weken nog even op m’n scriptie storten.. Wish me luck!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Anne

  Ah ik herken dat zó van je oude foto’s. Bij mij is het ook zo duidelijk dat ik echt helemaal gevangen zat in m’n onzekere puberteit. Mweh. Gelukkig is dat wel weer gewoon voorbij gegaan ;). En wat spannend, het bezichtigen! Ik ben, toen ik op zoek ging naar m’n huis, bij één ander appartement gaan kijken. Maar mijn situatie was wel wat anders en ik moest redelijk snel iets vinden. Desalniettemin ben ik terechtgekomen in het allerfijnste appartement dat er bestaat. Het voelde gewoon meteen goed. Succes met jullie huizenjacht!

 2. Shirley

  Je middelbare school-foto’s zijn zo leuk om terug te zien. Ik heb de foto’s van mijn schoolpassen ook eens opgezocht, de ongemakkelijkheid spat ervanaf :’) gezellig dat ik je dagboekje zo domineer, dat is voor herhaling vatbaar. Ik kan me voorstellen dat je nu extra veel zin hebt om te verhuizen. Ik ga duimen voor je sollicitatie en jullie bezichtigingen.

 3. Kimberly

  Ik heb destijds best wat appartementen bekeken met mijn ex, maar we waren altijd niet de eerste in de lijst ofzo, waardoor het niet naar ons toe ging (sociale huurbouw). Kieskeurig konden we dus niet zijn, op het moment dat dit appartement aan ons toegewezen werd zouden we wel gek zijn geweest om het niet te nemen ;) Gelukkig is het ook een leuk appartementje!

  1. De woningmarkt in België is zo anders! Gelukkig een stuk minder duur en veel meer aanbod, waardoor je wel wat kieskeuriger kan zijn. En dan wil ik natuurlijk in een mooi appartement terechtkomen! :-D

 4. Irene

  Ik duim mee voor je sollicitatie! Spannend wel dat je diezelfde dag ook naar een appartement kon gaan kijken. Wij hebben denk ik wel 10 huizen bezocht voor we ons huidige koophuis vonden en dat valt ook nog mee denk ik. Veel succes ermee alleszins!

  1. Oh ik vind 10 inderdaad goed meevallen! Sowieso vind ik de Belgische immo sites niet echt duidelijk.. haha. Bijna nergens staat een plattegrond bij, soms zijn er maar enkele foto’s beschikbaar.. dus dan plan je al veel sneller een bezoek in denk ik.

 5. Kaylin

  Veel succes met het zoeken naar een job en appartement. Logisch dat het wat tijd vraagt maar komt wel goed. Ook succes nog met je scriptie. De laatste loodjes wegen spijtig genoeg het zwaarst.
  Het vijfde huis dat wij bezocht hebben werd ons huidige huis. Relatief snel dus!

 6. Siroon

  Mooi dat je al een beetje Bels begint te praten ;) ‘geraken’, dat hoor ik niet veel Nederlanders zeggen hihi!
  Succes met je huizenzoektocht! Hier was het de 5e keer raak, dus geef jezelf wat tijd :) En zeker als het in België minder hectisch is, vergelijk gewoon wat opties!

  1. Haha ja ik had het door toen ik het typte, maar ik kon even niet op het Nederlandse alternatief komen en toen dacht ik ‘boeiend’ (of op z’n Vlaams: ‘soit’). 5 is best prima, ik hoop stiekem dat wij ook snel iets vinden zodat ik het (in m’n hoofd) kan gaan inrichten haha.

 7. Ianthe

  ‘t Zuid is zo’n fijne buurt om te wonen! Ik woon er nu sinds november en ik woon hier echt heel graag. Dit is overigens het derde appartement dat ik ben gaan bekijken. Ik had er veel meer aangeschreven, maar vaak krijg je geen reactie of is het al verhuurd…
  In mijn gebouw (Pourbusstraat) staat een appartementje te huur via Quares. Het kantoor van deze immo zit over het museum. Ik huur ook via hen en de service is altijd prima geweest. Ze hebben redelijk veel appartementen in de buurt te huur staan, dus misschien een tip om daar eens te kijken ;)

  1. Thanks voor de tip! Ik zie soms door de bomen het bos niet meer haha. Heb nu 4/5 immosites, 2ehands, een facebookgroep en al verschillende sites van makelaarkantoren.. Zo onhandig dat het niet gewoon op 1 plek wordt aangeboden!

   1. Eline

    Check je immoweb ook af en toe dan?

 8. Sanne

  Ik vond het ook al grappig dat je “geraken” zei, haha. Ik las het meteen in een Belgisch accentje namelijk. Die straat waar je bent gaan kijken ziet er wel prachtig uit! Ik ben zelf voor mijn huurappartement maar bij een appartementje gaan kijken, maar dat was ook al even geleden en had niet zo veel te kiezen. Bij mijn koophuis ben ik wel bij veel meer woningen geweest. Toch moeilijk! Vind je schoenen trouwens echt heel leuk!

 9. Rachel

  Wat tof dat je in Antwerpen gaat wonen, en wat een unieke huisjes zeg. Verder hebben mijn vriend en ik ook een huisje gekocht.. over drie weken krijgen we de sleutel. Time flies! Ik heb er zin in maar ook vind ik het lastig om mijn ouderlijk huis achter te laten met mijn ouders. Ik ben 26 dus het mag ook wel, maar toch voelt het op en de een of andere manier zwaar. Sowieso heb ik wel zin om van dit huisje ons thuis te maken. We gaan het ook helemaal pimpen, de vloer, meubels, en alles is al uitgekozen. Straks nog het leukste.. de accessoires! Whoehoee!

 10. Eline

  Antwerpen is ook mijn droomstad om te wonen! Ikzelf heb Berchem op het oog :-) misschien kun je kijken voor de wijk Zurenborg? Goed te doen naar het centrum en de prijzen vallen daar nog mee, dacht ik!

 11. Karin

  Hahaha je bent al wel helemaal ingeburgerd ;) “Op tijd geraken” en “de living”!
  Bij ons vorige huurhuis was het volgens mij de derde woning die we bekeken. Maar dat kwam ook omdat we een heel kritische voorselectie hadden gedaan op Funda. De twijfelgevallen hebben we niet bekeken. Veel succes!!!

Geef een reactie