Reis tip: Surf guesthouse The Yogi Surfer in Tamraght, Marokko

The Yogi Surfer

Na een druk halfjaar op school en werk waren m’n vriend en ik toe aan een weekje zon. Omdat we allebei graag surfen, waren we op zoek naar een (voor ons) nieuwe surfbestemming. Uiteindelijk kwamen we uit op Marokko: lekker weer, goede surf en een totaal andere bestemming dan wat we gewend waren. Via Instagram kwam ik bij The Yogi Surfer uit en ik ben ZO blij met onze keuze, dat ik je er graag meer over vertel.

The Yogi Surfer The Yogi Surfer

Een pareltje in Marokko

Net zoals ons verblijf in surfhouse Ola Onda in Ericeira, zijn we ook hier per toeval tegenaan gelopen. Deze post is niet gesponsord, ik ben zo enthousiast dat ik deze hotspot graag met jullie deel. In het zuiden van Marokko vind je heel veel surfhouses, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ik koos voor The Yogi Surfer vanwege de looks: alles is prachtig ingericht. Dan zal de rest ook wel goed zitten, dacht ik.

En dat was zo: van de surflessen (gegeven door coaches met jaren ervaring) tot het organiseren van kleine uitstapjes naar de souk: alles was top geregeld. En het eten.. daar kom ik zo nog op terug, maar eerlijk: dat zou voor mij de belangrijkste reden zijn om nog eens te boeken ;-). The Yogi Surfer is echt een pareltje.

The Yogi Surfer The Yogi Surfer
The Yogi Surfer
The Yogi Surfer
The Yogi Surfer The Yogi Surfer

Het verblijf

Het fijne aan ons verblijf in The Yogi Surfer was denk ik de zorgeloosheid: alles was tot in de puntjes geregeld. We arriveerden op zaterdagmiddag op het vliegveld van Agadir, en daar stond een taxi ons al op te wachten. Fijn, want zo konden we alle opdringerige taxichauffeurs die ons een ritje aanboden makkelijk negeren.

Bij aankomst kregen we meteen koekjes en muntthee op onze kamer. Na een snelle omkleedsessie zijn we naar het strand gelopen: het dichtstbijzijnde strand is ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf het surfhouse. Je komt dan aan bij Devil’s Rock, wat uiteindelijk ook een van mijn favoriete surfspots bleek te zijn. Daar heb je een paar restaurantjes die uitkijken over de baai. Tip: zorg dat je op het vliegveld alvast wat geld inwisselt voor Marokkaanse Dirhams, want niet overal vind je een pinautomaat.

Vanuit ons balkon hadden we mooi zicht op zee, en konden we elke ochtend meteen de surf checken! Al zijn er zoveel surfspots in de buurt; als er voor de deur geen surf is, is er vaak wel surf een paar spots verderop.

Het zijn vooral de details die het ‘m doen: zo vind je op elke kamer een strandtas, hammamdoeken en een hoedje tegen de zon die je tijdens je verblijf mag gebruiken. En eventueel kun je het ook na je verblijf als aandenken mee naar huis nemen: alles is te koop!

The Yogi Surfer The Yogi Surfer The Yogi Surfer

Yoga op het dak

De eigenaars van The Yogi Surfer zijn Ilyas en Aïda. Zij kwam als Francaise naar Marokko voor surflessen die Ilyas gaf. Ze werden verliefd, trouwden en openden afgelopen najaar samen hun surfhouse. Hoe leuk is dit verhaal? Ik ben een sucker voor dit soort lovestories. Ilyas verzorgt samen met zijn team surfcoaches de surflessen, Aïda zorgt voor yoga.

Op het dak van het surfhouse vind je een zwembad, ligstoelen, wat tafeltjes om bij mooi weer te eten en een klein podium waar de yogalessen worden gegeven. Bij je boeking kun je zelf je verblijf samenstellen: ga je voor surf, voor yoga of een combinatie van beide? Wij focusten vooral op de surf, maar pakten wel af en toe een yogalesje mee omdat vooral het stretchen erg fijn is na een dag surfen.

The Yogi Surfer

Verschillende surfpakketten

Qua surf kun je kiezen voor lessen voor beginners, coaching voor het verbeteren van je surfskills (als je al wat beter kan surfen) of surf guiding. Dat laatste koos mijn vriend: in dat geval word je naar de beste surfspots gereden en mag je daarna lekker je eigen ding doen. Fijn, want Ilyas en zijn team kennen de surfspots op hun duimpje. Als je dit zelf zou moeten uitzoeken ben je veel meer tijd kwijt.

In alle gevallen krijg je een lunch mee: geen kleffe boterhammen maar een glazen pot vol lekker. Ik deelde het al op Instagram: deze lunches zijn zo goed!! Elke dag kregen we iets anders: gegrilde groentes met kikkererwten, een bulgursalade (mijn favoriet!) of pasta pesto. Zo fijn om na een surfsessie dit lekker op het strand op te kunnen eten. En ook zo slim: door de potten heb je geen plastic afval. Ik ga dit thuis zeker ook maken!

The Yogi Surfer The Yogi Surfer The Yogi Surfer The Yogi Surfer The Yogi Surfer The Yogi Surfer

En het beste: het eten

En als we het dan toch over eten hebben.. zoals ik al zei is dit echt reden nummer 1 waarom ik direct opnieuw bij The Yogi Surfer zou boeken. Normaal boek ik liever een verblijf zonder eten en verken ik de lokale restaurantjes, maar eerlijk: het eten was hier zo goed! Echt van restaurantkwaliteit. En hoe fijn dat je elke ochtend en avond gewoon kan aanschuiven.

Het surfhouse is net zoals een traditionele riad open vanbinnen. Dus vanaf de bovenste verdieping kijk je al naar de ronde bar midden in het hotel, waar al het lekkere eten op uitgestald wordt.

‘s Ochtends is er onwijs veel keuze bij het ontbijt: vers fruit, Marokkaanse pannekoekjes (mijn favoriet), ei uit de tajine (een soort shakshuka) en yoghurt. Elke dag wisselt het wel een beetje, zodat je nooit de hele tijd hetzelfde eet. ‘s Middags heb je dan de lunch op het strand, en tegen 19:00 is het tijd voor dips: nootjes, brood en versgemaakte dips. Een beetje zoals de ‘apéro’ zoals bij de Fransen en de Belgen.

Tussen 19:30 en 20:00 wordt het diner opgediend. We hebben hier elke avond zo lekker gegeten! Gevulde tomaat met gegrilde bloemkool, mini burgers waarvan zelfs de broodjes zelfgemaakt zijn, lasagne en natuurlijk tajines. Vooraf wordt gevraagd naar je dieet, zo is vega(n) eten geen probleem! En alles wordt in van die mooie, grote, typisch Marokkaanse schalen opgediend. Zo mooi!

Ik vroeg of ze niet een kookboek konden maken, en toen gaven ze aan dat ze dat serieus overwogen. Ik zou ‘m in ieder geval direct aanschaffen!

The Yogi Surfer The Yogi Surfer The Yogi Surfer

Wat The Yogi Surfer onderscheidt

Ook goed om te weten: je kunt prima in je eentje naar The Yogi Surfer komen. Zeker als je surf of yogalessen boekt heb je snel aanspraak. Vervolgens bepaal je natuurlijk zelf hoeveel tijd je met de groep doorbrengt. Het is geen groepsreis of surfkamp, maar zelf vond ik het wel gezellig om andere mensen om ons heen te hebben. Door onze langeafstandsrelatie zijn wij niet gewend 24/7 op elkaars neus te zitten, bovendien was mijn vriend soms de hele middag aan het surfen. Ik vond het dan fijn om met andere meiden in een tentje een smoothie bowl te kunnen eten.

Ook leuk: wij waren ongeveer de jongste gasten afgelopen week. Er waren nog een paar meiden van 25, maar verder waren de meeste gasten 30+ of zelfs 40+. Ik vind dat zo tof, dat je zelfs als 40+ nog gaat leren surfen. Natuurlijk kan je dan geen pro meer worden, maar surfen is echt voor iedereen. En dat is denk ik ook wat The Yoghi Surfer nog meer onderscheidt van de vele andere surfhouses en -kampen in dit gebied. Hier was alles net wat schoner, kwaliteit van eten en lessen ligt net wat hoger. Het gaat hier echt om het surfen en yoga, of gewoon een fijne vakantie, en niet om feesten.

The Yogi Surfer

Gratis yogalessen bij je boeking!

Goed, lang verhaal kort: als je een weekje zon, yoga en/of surf in Marokko wilt boeken, ga dan naar The Yoghi Surfer. Ik weet bijna zeker dat dit niet ons laatste bezoek zal zijn ;-). Maandag zal ik in mijn dagboekje meer vertellen over ons verblijf hier. Over het surfen, maar ook over de andere dingen die we hebben gedaan.

Mocht je nou zelf enthousiast geworden zijn, dan heb ik goed nieuws. Als je bij je boeking laat weten dat je ‘via mij’ komt, krijg je twee gratis yogalessen bij je verblijf! Nogmaals: deze blog is niet gesponsord, maar we hebben het zo leuk gehad hier en toen ik vertelde dat ik graag over The Yogi Surfer wilde bloggen, stelden zij deze leuke deal voor. Doe er je voordeel mee ;-)

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie