5 Franse Netflix series: Frans leren met Netflix!

Franse netflix series

Afgelopen week vroeg ik op Instagram naar jullie tips om mijn Franse taal weer een beetje op te halen. Ik heb 6 jaar Frans gehad op de middelbare school, maar doe er tegenwoordig niks meer mee. Toen ik in Marokko was viel me op dat ik toch nog wel veel gesprekken kon volgen en zelfs een praatje aan kon knopen. Met mijn verhuizing naar België in het verschiet leek het me ook niet zo’n gek idee om mijn Frans weer op te halen. En wat is nou leuker dan Frans leren met Franse Netflix series?

De leukste Franse Netflix series

Veel van jullie gaven als tip om Franse TV, films en series te gaan kijken. Op die manier hoor je de taal weer wat vaker om je heen. Je zou op gegeven moment zelfs de ondertitels naar Frans kunnen veranderen. Omdat ik graag Netflix kijk, leek me dit een goed idee, en ik ging ik op zoek naar leuke Franse Netflix series. Deze 5 lijken mij het leukst en ga ik zeker de komende tijd kijken!

Franse Netflix series

Plan Coeur

Dit is de enige serie die ik al gezien heb, samen met mijn vriend. Het verhaal speelt zich af in Parijs waar de 30-jarige Elsa, een single Brigdet Jones-type die haar baan haat, bij haar vader op de bank slaapt en nog altijd niet over haar ex heen is. Wanneer ze na een avondje uit met vriendinnen haar telefoon verliest, ontmoet ze Jules. Hij is knap, een leerkracht en heeft alles wat Elsa wil, perfect dus.. Of toch niet, want Jules is geen leerkracht, maar een door haar vrienden betaalde prostituee.

Dit klinkt vrij zoetsappig, maar zoals ik al zei heb ik deze serie samen met mijn vriend gekeken en vond hij dat wel meevallen. Het is vooral een hele grappige serie over een hechte club vrienden in Parijs. Alleen al voor dat fijne sfeertje is dit een leuke serie!

Dix pour cent Netflix

Dix pour cent

Deze serie werd het meest door jullie getipt! De serie gaat over een acteursagentschap in Parijs (vandaar de titel, want zij vangen tien procent van de gage van de acteurs). In elke aflevering is een gastrol weggelegd voor een bekende Franse acteur of actrice. Isabelle Adjani, Cécile de France, Juliette Binoche en nog meer acteurs die wij niet kennen komen voorbij. Zo maak je niet alleen kennis met de Franse taal, maar ook de Franse acteurs!

Het voortbestaan van het agentschap wordt in gevaar gebracht door een onverwachte crisis met grote financiële gevolgen en de vier impressario’s Mathias, Andrea, Gabriel en Arlette halen, daarbij bijgestaan door hun assistenten, alles uit de kast om het agentschap te redden van de ondergang. Dit levert een schijnbaar hilarisch verhaal op. Ik kan zelf niet wachten om met deze serie te beginnen!

Franse Netflix series

La Mante

La Mante speelt zich af in de omgeving van Parijs. Hier zijn in korte tijd drie moorden gepleegd, maar er is wat opvallends aan deze moordpartijen. Allemaal komen ze overeen met de werkwijze van een seriemoordenares die 25 jaar eerder actief was. Zij zit inmiddels achter de trailers waardoor als snel duidelijk wordt dat deze nieuwe golf van moorden het werk is van een zogenaamde copycat.

De moordenares van een kwart eeuw geleden is Jeanne Deber en staat beter bekend als ‘La Mante’ (de bidsprinkhaan). Lange tijd was de politie haar vijand, maar ze besluit toch om te helpen zodat haar imitator opgepakt kan worden. Jeanne heeft daarbij alleen wel één eis en dat is dat ze haar zoon als partner krijgt. Hij is een inspecteur van de Franse politie die vooral undercover werkt.

Ik hou van spannende series, en daarom wil deze ook graag kijken. Het is een mini-serie van 6 afleveringen van 55 minuten. Perfect dus om een binge-watch sessie uit te kijken ;-).

 

Franse Netflix series

La Forêt

Ook La Forêt is een spannende Franse Netflix serie. Echter speelt deze serie niet in Frankrijk maar in België! In Montfaucon, een rustig en klein dorpje in de Ardennen verdwijnt Jennifer, een meisje van zestien in het bos nadat ze haar Franse leraar midden in de nacht heeft gebeld. Océane en Maya, haar twee beste vriendinnen, vermoeden dat er niets ernstig aan de hand is en dat ze vanzelf weer terugkomt. De lokale Politie gaat echter toch op zoek en ontdekt een aantal vreemde dingen waardoor het verhaal een andere wending krijgt.

Ook dit is weer een mini-serie van 6 afleveringen, waardoor hij lekker weg kijkt.

Marseille Netflix

Marseille

Marseille wordt ook wel de ‘Franse House of Cards’ genoemd. In Marseille volg je het verhaal van Robert Tharo (gespeeld door topacteur Gérard Depardieu) die al 25 jaar de burgemeester van Marseille is. Wanneer de burgemeester zijn taken wil overdragen aan zijn protegé, barst er een heuse strijd los. Een spannende serie, die je ook een kijkje geeft in de Franse politiek. Met prachtige beelden van Marseille.

Ik ben benieuwd of jullie deze series al kenden, en of jullie misschien nog leuke aanvullingen hebben voor dit lijstje. Kijken jullie wel eens buitenlandse series om zo een taal bij te spijkeren? Ik ben benieuwd of het werkt!

Liever iets anders kijken? Bekijk al mijn Netflix tips & aanraders.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Oeh, die Plan Coeur ken ik niet (de andere ook niet, haha)! Klinkt als een superleuke serie. Ga daar deze week eens aan beginnen :) Ik heb vijf jaar Frans gehad, maar ben ook zoveel alweer vergeten. Zonde eigenlijk!

  Liefs,
  Marloes

 2. Karin

  De enige die ik heb gekeken is La Mante, en die vind ik echt een aanrader! Steeds als je denkt dat je weet hoe het zit, komt er weer een heel ander aspect bij kijken. Het blijft echt continu spannend :)
  De eerste serie die je noemt klinkt ook leuk, dankje voor alle tips :D

 3. Yael

  Goede tips! La Mante & Forêt waren heel goed. La trêve is ook echt heel goed. Op Netflix NL staan 2 seizoenen maar in België staat alleen het eerste seizoen online. Ook dit is een spannende (politie) serie die zich in de Belgische Ardennen afspeelt.

  Een film die ik kan aanraden is; bienvenue à Marly-Gomonte (the African doctor). Echt hilarisch & ontroerend.

 4. Fleur Sophia

  Ik ben, door mijn Franstalige belg als vriend, inmiddels ook aan het Frans leren geslagen. Thanks voor de tips, ik denk dat ik sowieso aan Plan Coeur ga beginnen. Klinkt heel leuk!

 5. Janneke

  La Mante vond ik ook erg goed. Les Temoins (op Netflix staat deze serie als Witnesses vermeld volgens mij) vond ik ook erg goed.
  Verder :Le Chalet en Une chance de trop.

 6. Anne Horckmans

  Ik fris mijn Frans op met Duolingo, is een heel stuk gratis. Je ziet maar of het iets voor jou is :-)

 7. Anaïs L

  Plan coeur vond ik echt leuk, vooral omwille van de muziek en de droge Franse acteerstijl!

 8. Alike Last

  Coucou! Weet je wat ook heel leuk is om te doen? De Storylistening filmpjes van Alice Ayel bekijken op YouTube, om Frans te verwerven! Dat kan gratis, maar sinds kort ook met een abonnementje, waarbij je heel veel extra’s krijgt.
  De filmpjes vind je hier: https://www.youtube.com/user/aliceayel/videos

 9. Marco

  Kijk ook ‘family business’ , heerlijk lachend leren… Breaking bad, met een franse slag en absurdistique

Geef een reactie