De leukste Utrechtse bloggers

Utrechtse bloggers

Laatst vroeg Eline of ik nog andere leuke Utrechtse bloggers kende. Want ja, ik verhuis straks naar Antwerpen en zal dan minder up to date zijn over alle Utrechtse hotspots, events en andere dingen die hier gaande zijn. Tijd om op zoek te gaan naar wat leuke alternatieven ;-).

Mijn blog groeit met mij mee

Ik stond er eigenlijk niet zo bij stil dat er ook mensen zijn die mijn blog volgen omdat ik in Utrecht woon. Ik blog nog zelden over nieuwe hotspots, daarvoor heb je tegenwoordig specifieke hotspots-blogs. Al zie je natuurlijk wel genoeg leuke plekken voorbij komen in mijn dagboekjes.

Ik realiseerde me dus ook nu pas dat een hoop van jullie mijn blog straks wellicht een stuk minder interessant vinden. Er zal ongetwijfeld (zeker in het begin!) een beetje een Antwerpen-overload zijn. Dat vind ik niet erg, mijn blog verandert altijd met mij mee. Toen ik voor het eerst op kamers ging deelde ik bijvoorbeeld studentenrecepten en studietips. Toen ik mijn vriend leerde kennen blogde ik steeds vaker over België, en straks zul je vast ook meer lezen over ons eerste huisje samen.

Ik hoop natuurlijk dat jullie gewoon met mij ‘meeverhuizen’ (digitaal dan he. Funfact: je kunt inmiddels ook via lastdaysofspring.be mijn blog bezoeken ;-)). Zo niet, dan bied ik je hierbij mijn favoriete alternatieven aan.

Utrechtse bloggers: mijn aanraders

Nog even voor de duidelijkheid: ik bedoel hiermee dus geen hotspot-blogs of stadsbloggers. Daarvan zijn er sowieso al een heleboel. Dit zijn lifestyle of persoonlijke blogs die af en toe ook wat ‘Utrecht’ voorbij laten komen. Daarnaast deel ik ook echt alleen bloggers. Er zijn natuurlijk ook Utrechtse vloggers, maar ik hou zelf stiekem het meest van blogs – dus die support ik ook het liefst!

Utrechtse bloggers

Siroon – Little bit of Sunshine

Siroon kun je herkennen van de binnenkijker die ik in 2016 op mijn blog deelde. Siroon blogt over reizen, duurzaamheid, leuke hotspots en lekkere recepten. Ook schrijft ze toffe inhoudelijke blogjes zoals de blog waarin ze uitlegt wat de Europese parlementsverkiezingen nou eigenlijk inhouden. Op dit moment woont en werkt Siroon aan de andere kant van de wereld: Australië. En toch presteert ze het om je op de hoogte te houden van leuke hotspots en evenementen in Utrecht. Vind ik knap! Bovendien komt ze straks (volgens mij?) gewoon weer terug naar Utrecht. Onze blogs lijken qua inhoud redelijk op elkaar, dus als je mijn blog leuk vindt, dan lees je Little bit of Sunshine denk ik ook heel graag!

Utrechtse bloggers

Judith – September Second

Judith hebben jullie als het goed is al een paar keer voorbij zien komen in mijn dagboekjes. Ik ken Judith via onze blogs. Ik heb haar vorig jaar een keer een berichtje gestuurd of ze koffie wilde drinken, en zo geschiedde. Judith deelt dagboekjes (waar uiteraard genoeg ‘Utrecht’ in voorbij komt), shoplogs, hotspots, favorieten en andere persoonlijke en/of lifestyle blogjes. Van alles wat dus, het soort blog dat ik zelf ook het leukst vindt om te lezen :-) Judith blijft voorlopig nog wel even in Utrecht haha, op haar blog September Second lees je meer!

Op zoek naar meer Utrechtse bloggers!

En ehh.. dat was het! Je zou verwachten dat er in zo’n grote stad toch wel meer bloggers wonen? Ik ken nog wel een paar fashionbloggers, maar al die Primarkshoplogs en sponartikelen vind ik wat minder. Ik zoek leuke, oprechte en vooral authentieke bloggers uit Utrecht, waar dus af en toe een vleugje Utrecht in voorbij komt. Heb jij nog aanvullingen, dan hoor ik het graag. Hopelijk kan ik dan binnenkort dit lijstje aanvullen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Siroon

  Aah wat lief dat je mij noemt in de Utrechtse bloggers. En ja, ik kom terug! Volgend jaar weer :) Sowieso blijf ik je volgen, ik volg je echt al jaren haha dus ik denk dat ik ook ben ‘meegegroeid’. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw emigreerperikelen en hoe je het in Antwerpen gaat hebben. Maar eerlijk gezegd ken ik ook geen andere Utrechtse bloggers naast de hotspot-kanalen, gek he? Je zou toch verwachten dat er wel meer zijn, benieuwd of zich er nog meer hier melden!

  1. Ben blij dat ik straks via jou nog een stukje Utrecht kan blijven volgen ;-). Het is inderdaad jammer dat er weinig andere Utrechtse lifestylebloggers zijn. Misschien een mooi gat om in te springen? :p

 2. Aniek

  Op travelwriter.nl blog ik over veel mooie plekken, en zeker ook over Utrecht. Vooral veel mooie fietstochten en wandelroutes in de omgeving van Utrecht, maar soms ook over de stad zelf. Jammer dat je Utrecht verlaat maar Antwerpen lijkt me ook een mooie stad om te wonen!

 3. Esther

  **ZWAAIT** Ik ben ook een Utrechtse blogger :-) Grappig, want ik groeide op niet ver van Antwerpen (wat ik min of meer als mijn thuishonk beschouw) en voel me nu alweer jaren helemaal happy in Utrecht. Op mijn website komt soms weleens wat over Utrecht voorbij (want… leukste stad in NL, laten we wel wezen) en ik heb nog een website yourdutchguide.com waarom ik in het Engels over de mooiste plekken in NL blog, speciaal voor buitenlandse bezoekers (zodat ze eens wat anders zien dan alleen maar Amsterdam). En je raadt het al, ook daar kan ik het niet laten af en toe eens lekker over Utrecht te bloggen ;-)
  Succes met je verhuizing… maar hé, Antwerpen, dat gaat goed komen!

Geef een reactie